Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tuning wizualny?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Tuning wizualny?

Oczywiście że będzie mechaniczny, ale fani GT wolą taki niżeli wizualny. Jak dla mnie to ostatnio potwierdzone newsy są wystarczające jeżeli chodzi o tuning wizualny. Modyfikacje wyścigowy tzw. wide body, zmienny kolor lakieru i felg + wielkość i rodzaj tych drugich to i tak dużo. Do tego nalepki wyścigowe. Od wizualnego nie chcę więcej bo po co? Nie chcę czegoś takiego jak w NFS, że da się dowalić spojlery, bumpery, pełno wlotów powietrza i przystroić 200 konny wóz jakby miał 800 koni.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

no i bardzo dobrze! ja tez tego nie chce! nawet te naklejki bym wywalił

Komentarz

Taaa i będziemy ścigać smartami z silnikiem od Veyrona. Te zmiany napędu i swapy to imo kombinacja. Powinien być szeroki mechaniczny tuning plus wizualny. Rm,body,spoilery i felgi. Chociaż zobaczymy jak to bd w praktyce.

Komentarz

Zmiany silników nie będą dostępne w każdym samochodzie. Tak samo nie da rady wstawić V8 albo V12 do jakiegoś "malucha" ani odwrotnie. Mi się wydaje, że tzw swapy silników będą polegały na czymś podobnym do SPOON. Tak jak mieliśmy SPOON Civic w GT2 kręcące się do niesamowicie dużych obrotów. (11k chyba)

Komentarz

A ja powiem szczerze ze z wielką chęcia powitałbym tuning wizualny, ale selektywnie. Mówimy zdecydowane i stanowcze *nie* agro-tunningowi, ale po prostu niektóre samochody są typowo tunerskie i aż się proszą o kolory, czy body kity. W GT4 jeździłem dość długo zrobionym i ustawionym pode mnie eclipsem II generacji, ale cały czas się zżymałem że ani go pomalować nie mogę, ani założyć ładnego zestawu jak to zrobiłem chociażby w Midnight Clubie 3. I w LA. I w NFS:U. I w NFSU:2. Wiem, że to zupełnie inne gry, ale skoro samo PD od dwóch serii daje nam auta z firm tunningowych to czemu sami nie możemy mieć wpływu na to jak wygląda nasz wóz?

A poza tym to chciałbym jeszcze proste menu tunningu mechanicznego - coś takiego jak w Enthusi. Nie każdy pragnie symulatoru mechanika, to że wiem co mi nie pasuje w ustawieniach auta nie znaczy że sam muszę wiedzieć co konkretnie ustawić... Wersja beginer i advanced - i jest Pro ^^

BTW, jeśli chodzi o
            Zamieszczone przez Sasek
            (...)czegoś takiego jak w NFS, że da się dowalić spojlery, bumpery, pełno wlotów powietrza i przystroić 200 konny wóz jakby miał 800 koni.
            To te wozy myślę że mogły mieć po te 800 koni^^ Pamiętaj, że dało się tam pojechać prawie cztery bańki Hummerem - przy tej masie i powierzchni czołowej nie zdziwiłbym się jakby miał zamontowaną 1500 KM turbinę gazową z Abramsa
            Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
              Taaa i będziemy ścigać smartami z silnikiem od Veyrona. Te zmiany napędu i swapy to imo kombinacja. Powinien być szeroki mechaniczny tuning plus wizualny. Rm,body,spoilery i felgi. Chociaż zobaczymy jak to bd w praktyce.
              I znowu odwołam się tu do Forzy Tam swapy silników występowały tylko w obrębie jednej marki/koncernu - do Civica mogłeś wsadzić silnik z S2000 i Prelude, do Nissana S30 Z RB26DETT ze Skyline'a, a do Golfa I GTI - silnik z Golfa 5 GTI itp. I to, jak dla mnie, było BARDZO dobre - i realistyczne.

Komentarz

Hm taka zmiana .... a do Suzuki Swift wsadzić silnik od Suzuki Escudo hm ?

Komentarz

No już bez przesady z tą zmianą, ten silnik winien się zmieścić pod maską. Mam nadzieję, że po zmianie waga większego silnika będzie uwzględniona, bo czasem nie warto zmieniać, skoro potem mamy się zmagać z problemami podsterowności samochodu i zbyt wielkiej masy z przodu lub z tyłu auta, w zależności gdzie ma silnik.

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                    I znowu odwołam się tu do Forzy Tam swapy silników występowały tylko w obrębie jednej marki/koncernu - do Civica mogłeś wsadzić silnik z S2000 i Prelude, do Nissana S30 Z RB26DETT ze Skyline'a, a do Golfa I GTI - silnik z Golfa 5 GTI itp. I to, jak dla mnie, było BARDZO dobre - i realistyczne.
                    To stołeczni taksówkarze lat '80 realistyczni nie byli - nie sprawiało im problemu wstawienie do Poloneza niezniszczalnego motoru diesela z Mercedesa W123 Ponoć trzeba było tylko 4 nowe nawierty pod maską cudu FSO zrobić i hulało jak złoto ^^

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                      No już bez przesady z tą zmianą, ten silnik winien się zmieścić pod maską. Mam nadzieję, że po zmianie waga większego silnika będzie uwzględniona, bo czasem nie warto zmieniać, skoro potem mamy się zmagać z problemami podsterowności samochodu i zbyt wielkiej masy z przodu lub z tyłu auta, w zależności gdzie ma silnik.
                      Też na to liczę... bo i ten fakt był w Forzy uwzględniony + osobne drzewka rozwoju dla zeswapowanego silnika ^^

Zamieszczone przez SeraphPL
                      To stołeczni taksówkarze lat '80 realistyczni nie byli - nie sprawiało im problemu wstawienie do Poloneza niezniszczalnego motoru diesela z Mercedesa W123 Ponoć trzeba było tylko 4 nowe nawierty pod maską cudu FSO zrobić i hulało jak złoto ^^
                      Śmiech śmiechem, ale jak ostatnio widziałem wiszącą na Alledrogo Mazdę RX7 FC z silnikiem diesla 2,3 z tegoż Mercedesa W123...

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                        Śmiech śmiechem, ale jak ostatnio widziałem wiszącą na Alledrogo Mazdę RX7 FC z silnikiem diesla 2,3 z tegoż Mercedesa W123...
                        To już powinno być karane kasacją auta :/

A i tak czytam jak latają teksty o Forzie to zaczynam powoli żałować, że nie pokusiłem się na X360... Fable II i III, Mass Effect 1 i 2, Forza 3... Kurde, X też jednak ma dobre exclusive'y... Choć nie ma MGS4 i GT5, a te tytuły właśnie spowodowały zakup PS3

Komentarz

Kiedyś był też 3000GT z klekotem od Passata bodajże
                          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                          GranTurismo 5 99%
                          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zmiany silnika i układu napędowego?

A może mi ktoś podpowiedzieć skąd wziął się pomysł z wymianą silników w GT5? Przeglądając fotki z GT auto dopatrzyłem się jedynie "zakładki" z modyfikacjami silnika czyli zapewne tak jak było kiedyś: wydech, komputer itp. Zmian układów napędowych też się nigdzie nie dopatrzyłem. Jeśli ktoś może mnie nakierować na wiarygodne informacje w tym temacie będę wdzięczny.

Komentarz

Bo Kazunori tak powiedział, że będzie taka możliwość OK ?

Komentarz

Zamieszczone przez Adrianeqq
                                Bo Kazunori tak powiedział, że będzie taka możliwość OK ?
                                Dokładnie Kaz, a raczej translator-san tak tłumaczył w wywiadzie na TGS.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X