Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 5 Time Trial Preview

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Gran Turismo 5 Time Trial Preview

Tylko, ze wiekszosc ze swiatowej czolowki jezdzi na G25 (przerobionymi tez) i na wygodnych palyseatach, a my...?
    "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

A my MichuV12 czekamy na Gusbo, by zobaczyć polską flagę w setce.
      Naprawdę nie mogę uwierzyć, że tylko On został, by ratować "honor polskiego kierowcy"

Komentarz

Czarus, zawsze mozn asie pochwalic Robertem w F1
        A tak szczerze - nie ma sie co dziwic, ze Polska jest w tyle. Jak u nas w sklepach na polkach byl ocet i kawa, to ludzie na zachodzie grali juz na konsolach (Segi?). Po 89 roku otworzono granice, ale co z tego jak nikt nie mial pieniedzy. W tym czasie zachod byl w pelni tetniacy zyciem. Wszyscy byli szczesliwi tam, a my jak te szare myszki musielismy kombinowac.
        Tak wiec jestesmy za nimi z 10 lat.
        Poza tym, zeby osiagnac dobry czas w GT, to trzeba miec dobre narzedzia (fotel, TV, sluchawki i G25) i sporo czasu. Talent tez jest wazny, ale nie najwazniejszy. Mysle, ze i tak nie jedziemy zle.
        "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

MichuV12 - w pełni się z Tobą zgadzam. Trochę jednak mnie zaskoczyło,
          że tak niewiele znaczymy w świecie Gran Turismo. Nawet na tym forum
          czytam i oglądam ze ździwieniem jak dużo nienawiści jest do twórców GT
          za przesunięcie daty premiery GT5. Pewnie i tak ostatnie słowo ma SONY.
          Ja uważam, że dla ideału czas jest pojęciem względnym.

W akademii policzyłem 42 Polaków (także tych poza łączną 250-tką,
          ale z czasami w czarnym lub czerwonym nissanie).
          Pisałem wcześniej, że mając 62 miejsce jestem na świecie 1162.
          Pomyliłem się, nie policzyłem wtedy akademii w Japoni i Ameryce;
          a to dodatkowo 300-350 miejsc.

Komentarz

Witam :wink: Michu skończ opowiadać bajki odnośnie wyposażenia ,jak mawiali kiedyś dobry pilot poleci na drzwiach od stodoły, mój zestaw na którym robiłem pierwsze miejsca w GT5prolog wygląda następująco -monitor Dell 21 CRT ,stół kupiony w IKEI ,kontrolery (pad , Logitech GT , Logitech G25) .Mój kumpel z klanu WGP_Pym jeżdzi na Logitechu DF EX i zrobił łączny czas 3 23 286 i jest w Top 20 na świecie , DHolland jeżdzi na Logitechu GT i ma 3 23 092.
            Osobiście odpuszczam zakup G25 i biorę x360 i Forzę3 , czekać do następnej zimy na GT5 ? NIE DZIĘKI.NARQA :mrgreen:

Komentarz

Lelek28 - dla mnie to ogromna strata, że nie jedziesz na poważnie w akademii .

Komentarz

Longin spoko jeszcze damy czadu w GT5 :wink: , to jest skandal że olali Polskę odnośnie GTAcademy ,walczyć o pietruszkę ? NIE DZIĘKI.

Komentarz

CZARUS, Akademia GT5 zostala pobrana ponad poltora miliona razy (nie wiadomo dokladnie ile) wiec nawet jesli masz miejsce 1162, to mysle, ze to bardzo dobre miejsce. Ja wczoraj wbilem na 240 miejsce (jadac za Twoim cieniem nita bene i widze, ze z kazdym okrazeniem minimalnie poprawiam bledy, ale dluga droga jeszcze przede mna, zeby przejechac tor w miare dobrze (zwyklym NIssanem). Raz pojechalem tym doladowanym autem i myslalem, ze bedzie latwiej, bo lepsze opony, spojler itd, ale nie - gra wg mnie jest trudniejsza niz Prologue, i jesli bedzie utrzymana na takim poziomie pelna wersja gry, to bedziemy mieli zajecie na... miesiace, albo i lata, wiec tym sie pocieszam, sluchajac kolejnych dat wyjscia GT.

Lelek - OK, Twoj kumpel jezdzi jakas tam kierownica i jest w top 20. Wczesniej pisalem, ze Prisnar to 13-letni Chorwat, ktory nie szczegolnie katowal Akademie, a jest poki co na pierwszym miejscu od 2 tygodni. Wiec sa ludzie, ktorzy wymiataja bez wiekszego wysilku. OK. Westerplatte tez bronili w kilkudziesieciu przeciw poteznej flocie - nie mowie, ze nie, ale osobiscie jak sie do czegos zabieram, to musze miec pelny ekwipunek. Zona jak mi kaze posprzatac, to dostaje kurwicy, jak mam jedna szmatke do wszystkiego, i zaczynamy sie klocic - ja musze miec 4 szmatki, 2 detergenty i ciepla wode w misce - zeby bylo tip top.
                  I tez jestem troche zniesmaczony, ze producent GT podzielil swiat na rownych i rowniejszych, ale trudno. Jezdzimy zatem dla hecy a nie nagrody. A moze jakbys wygral, to ktos z GT by sie Toba zainteresowal? Ale jak chcesz.

Komentarz

Michu ja tylko chciałem pokazać że na gównianym sprzęcie można robić świetne czasy ,ale najważniejszy jest fun płynący z gry i tutaj dobre wyposażenie jest obowiązkowe ,więc tak duży TV , Whell Stand Pro, Logitech G25 albo G27 i opcjonalnie kubełkowy fotel . Osobiście mam dylemat czy braż X360 i Forzę 3 czy kompletować zestaw pod GT5.Co byś radził ? Prasinar to już uznana marka był w światowej czołówce w GT5prolog. :wink:

Komentarz

Prasinara sie pytalem, czy jest jakims kierowca czy cos w tym stylu, ale odpisal, ze ma 13 lat, co mnie zdziwilo. Napisal mi, ze GT5P go znudzilo juz - bo napisalem, ze nie widzuialem go w Prologu nigdzie (jak to mozliwe, swoja droga?). Ciekaw jestem ile on gral, zeby wykrecic ten czas, i ile tak naprawde zalezy od umiejetnosci, samozapracia (treningu) i porzadnych akcesoriow. Czasem wydaje mi sie, ze trning czyni mistrza, ale z kolei jak widze jakies topowe przejazdy, to zmieniam zdanie...

Lelek, co mam Ci doradzic? :wink: W Forze nigdy nie jezdzilem - podobno fizyka wypada gorzej, ale trasy i auta na podobnym poziomie - z reszta co Ci bede gadal - na pewno jezdziles. Ale mnie od zawsze odpycha Microsoft a XBox w szczegolnosci. Ale pomiajjac uprzedzenia - jestesmy juz kilka krokow od GT5 - sadzac po czasie jaki Polyphony potrzebowalo, zeby zrobic GT5, jestem przekonany, ze bedzie to miazga a nastepnego GT bedziemy miec dopiero na PS4. Pewnie, ze Forza kusi - sczegolnie Prosiakiem, ktorego nie bedzie w GT - ale... zostaje przy GT5 - to kultowa seria i zawsze bedzie numerem jeden. Obecnie mam mozliwosc wejscia w posiadanie X-Boxa Elite (z mysla o Forzie jak juz), ktory operator chce mi dorzucic jako bonus do przedluzenia umowy na telefon - ale nie, nie pisze sie na to. Bylo PSX, PS2. Bylo GT, GT2, GT4 i bedzie GT5 a nie XBox i Forza.
                      A jak masz jeszcze watpliwosci, to powiem krotko: Pierdol X-Boxa! Zbieraj na jakies kubelkowe siedzisko, dobry surround, bo w wakcje wsiadamy do bolidu SLS AMG i ruszamy na NürnburgRing

Komentarz

Małe podsumowanie akademii - może się coś jeszcze zmieni, ale czy ta strona jeszcze się otworzy ?
                        Szkoda tylko, że wielu z Was nie pojechało na 100%. Polaka w pierwszej setce raczej nie będzie.
                        GoKebab jest terza 217, a kontuzjowany Gusbo 254.
                        Ilu Polaków jest w naszym regionie widzicie poniżej.
                        W pierwszym tysiącu na świecie jest jeszcze PiotrB_23 i X-Mato.

Miejsca i ilość Polaków tylko potwierdza słuszną decyzję o wykluczeniu Polski z akademii.
                        Np. Lelek28 właśnie za wykluczenie Polski pojechał na 1%.
                        Potwierdził jednak tylko nasze odległe miejsce w świecie Gran Turismo.
                        Co sądzidzie o tym stwierdzeniu ?

Komentarz

Ja przyznaje, ze nie dalem z siebie wszystkiego. Tak naprawde mozliwosci Polakow bedzie mozna ocenic dopiero jak wyjdzie pelne GT5. Akademia jednak mocno ogranicza. Mi to auto nie przypadlo do gustu i nie mialem nawet specjalnie checi, zeby jezdzic. No i praca daje mi w kosc ostatnio. Na tyle mocno, ze nie mam sily na nic. Wyjdzie pelna wersja, beda rankingi on-line, zobaczymy jak ciezko wtedy bedzie wejsc do setki. Oczywiscie to wszystko w swoim czasie, bo zanim kazdym autem na kazdym torze beda w miare rozsadne czasy, to tez minie kawal czasu, ale mimo wszystko uwazam, ze predzej dzieki temu ktos zauwazy, ze cos sie u nas w Polsce dzieje. Akademia trwala moim zdaniem zbyt krotko. Raz swieta, dwa nowy rok. Nie kazdy ma jednak czas, zeby siedziec godzinami i urywac ulamki sekund ;]

Komentarz

W pelni zgadzam sie z Trollo - kiepski czas na wydanie akademii, niezbyt dlugi czas na poprawienie rekordu no i wcale nie odwzorowywuje umiejetnosci Polakow - to zrobi pelne GT5.
                            Ja tez malo gralem w akademie - i to tylko zwyklym Nissanem (205 miejsce ostatnio) i szczerze mowiac bardzo zateskinilem za Prologiem i czekam na nowe GP

Komentarz

Gratule najszybszemu Polakowi w akademii - Gokebab pokazal mi z czym to sie je
                              No coz. Zaluje, ze nie powalczylem. Niestety bywa - sila wyzsza. Tak czy siak - oby juz wyszlo pelne GT5!
                              Nie ma szybkich ani wolnych samochodów. Są tylko szybsze lub wolniejsze od innych.

Komentarz

Jeszcze swiat zobaczy ze polak potrafiD Trzymam kciuki za nas wszystkich

Komentarz

Pracuję...
                                X