Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GranTurismo5-27 Listopada 2009

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: GranTurismo5-27 Listopada 2009

Przegladam sobie forum GTRP, gdzie jest temat o GT5 i ludzie wpisuja wiesci o GT5 podajac zrodlo. Na ile to wszytsko jest pewne, wie tylko chyba Yamagoshi czy jak on tam ma (czyli ta szycha z Polyphony), ale osobiscie, wszystko wydaje mi sie byc bardzo realne, i troszeczke sie podpalilem. Oto wiesci:

- Wszystkie auta z GT4, beda w GT5
    - mozliwosc sciagania (pewnie kupowania) aut i tras przez PSS
    - 4 tryby widoku
    - zniszczenia aut - ale mozliwe, ze nie dla wszystkich. W dodatku, nie beda wplywac na zachowanie auta podczas jazdy, bo naawet najmniejsze uszkodzenie moze bardzo zmienic zachowanie auta.
    - wszystkie modele Ferrari oraz Formuly 1 (oprocz Ferrari, moze Mercedes, Lotus itp.)
    - nowe trasy w miescie (City Course)
    - online 12 do 20 graczy
    - zmienne warunki pogodowe podczas wyscigu
    - potwierdzona obecnosc Porsche i Lamborghini
    - szczegolna uwaga poswiecona odwzorowaniu wnetrz aut (ponoc odwzorowanie jednego auta moze trwac nawet 6 miesiecy, ale wiadomo, ze pracuje nad tym multum teamow)
    - GT1 na PSX tworzylo 7 ludzi w ciagu 5 lat. Na GT HD pracowalo juz 120 ludzi.
    - Auto ma skladac sie z 200000 poligonow (w GT4 bylo ich nieco ponad 4000) a gra ma smigac w stalych 60 klatkach i 1080p
    - odiwedziny w boksie bedzie widac w czasie rzeczywistym
    - - Online Garage
    - Head to Head Racing
    - Time Trail
    - Track day
    - B-Spec Race
    - License Test
    - Drift Contest
    - Tuning/Setting Features
    - Friend List
    - Lobby
    - Voice chat
    - Bulletin Board
    - Spectator Mode
    - Team Builder
    - Club Builder
    - Coloring/Livery Editor
    - Number Plate Editor
    - Race Builder Tool
    - Photo Album
    - Juz ponad rok temu, mieli Nordschleife dla GT5P (http://www.vimeo.com/1067847)
    - termin... przeesuwany juz X razy, na chwile obecna tez wielka niewiadoma. Jedni mowia, ze jeszcze w 2009 roku, inni, ze moze jeszcze w 2010 choc czesto wymieniana jest data 1. grudnia 2009
    - dzwieki silnika - podobno tez maja sie do tego przylozyc
    - 600+ aut
    - mozliwosc tworzenia wlasnych tras na podstawie juz istniejacych
    - mozliwosc tworzenia klanow i druzyn
    - mozliwe, ze ukaze sie na PSP i PC
    - dwie wersje gry - Deluxe i GT5P+ z mozliwosscia upgrade´u.
    -TRASY
    Belgia
    •Circuit de Spa-Francorchamps
    •Circuit Zolder

Chiny
    •The Shanghai International Circuit

Francja
    •Circuit de la Sarthe (Le Mans)
    •Magny-Cours

Niemcy
    •Hockenheimring
    •Nürburgring
    •Nordschleife

Wlochy
    •Monza
    •Imola

Japonia
    •Fuji Speedway (80s, 90s, F, GT versions)
    •Suzuka Circuit (GP, East, West)
    •Twin Ring Motegi (Road, East, West, Speedway)
    •Tsukuba Circuit

Monako:
    •Circuit de Monaco

Portugalia
    •Estoril

Hiszpania
    •Jerez
    •Valencia

UK:
    •Brands Hatch
    •Silverstone Circuit
    •Top Gear Test Track

USA:
    •Daytona International Speedway (Road, Speedway)
    •Mazda Raceway Laguna Seca
    •Indianapolis Motor Speedway (Oval, GP)
    •Infineon Raceway (Sports, Stock)

Trasy miejskie
    •Hong Kong
    •Paris, George V
    •Paris, Opera
    •Citta di Aria (Assisi)
    •Costa di Amalfi (Capri)
    •Tokyo, Route 246
    •Seoul
    •Madrid
    •Eiger Nordwand (Kleine Scheidegg, Bern)
    •London (Short, Long)
    •El Capitan (Yosemite National Park, California)
    •Las Vegas Drag Strip
    •New York
    •Seattle

Inne trasy
    •High Speed Ring
    •Apricot Hill
    •Autumn Ring
    •Deep Forest Raceway
    •Grand Valley Speedway
    •East Section
    •Speedway
    •Midfield Raceway
    •Driving Park
    •Beginner Course
    •Motorland
    •Test Course
    •Trial Mountain
    •Clubman Stage Route 5
    •Special Stage Route 5
    •Special Stage Route 11

trasy rajdowe (prawdziwe)
    •Chamonix
    •Tahiti Swiss Alps
    •Cathedral Rocks (Yosemite National Park, California)
    •Grand Canyon

trasa rajdowa
    •Ice Arena

Te in formacje byly podawane od konca 2007 roku do teraz. Z roznych zrodel - najczesciej gazet.
    "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

ale namieszane ale fajne wiesci

Komentarz

We need GT5 :mrgreen: !

Komentarz

Jeśli wszystko to to prawda... nie mogę się doczekać.

Komentarz

Może akurat skombinuje PS3 :wink:

Komentarz

"...200000 poligonow..." Ooo to dość dużo...

Komentarz

Sorry że delikatnie z tematem odbiegnę Info pochodzi ze strony http://www.pspoland.pl

Oficjalny blog PlayStation ma na pewno świetne wieści dla wszystkich fanów serii Gran Turismo. Do premiery pierwszej części znakomitej serii na PSP otrzymaliśmy już pierwsze specjalne bonusy. Jeżeli zamówisz grę przed premierą, jako pre-order, dostaniesz równiesz specjlany kod, za pomocą którego, dostaniesz specjalne wersje kolorystyczne samochodów takich jak: Bugatti Veyron, Enzo Ferrari, Nissan GT-R Spec V oraz Lamborghini Countach LP400 z 1974 roku. Jak twierdzi Stephanie Yoshimoto nie będzie to jedyny dodatek dla tej gry, więc trzymamy przedstawicieli Sony za słowo. Wszystkie auta możecie obejrzeć w rozwinięciu!

chodzi o Bugatti nie wiedziałe że będzie :mrgreen: to już nie mogę się doczekać :mrgreen: Bo na pewno bedzie można z niego zrobić potwora z napędem 4WD :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
                  Bo na pewno bedzie można z niego zrobić potwora z napędem 4WD :mrgreen:
                  SFOT
                  On już jest potworem. Szczerze mówiąc nie sikam na myśl o Veyronie.
                  Już widzę jak kopię mu dupę swoim tuned Enzo lub FXXem.

Komentarz

ta już to widze :mrgreen: czekej jak dostane w łapy tegu VEYRONA to ci ja dupsko zjade

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
                      ta już to widze :mrgreen: czekej jak dostane w łapy tegu VEYRONA to ci ja dupsko zjade

Ja Ci dupe zjadę Oplem Corsą

Komentarz

To, ze Veyron ma 1001 koni nie znaczy nic, bo pewnie sie okaze (i dobrze), ze niewiele mocy mozna mu doladowac, i np takie F430 go objedzie bez mydla. Oby.
                        Choc z drugiej strony zajebiscie bedzie pewnie zasiasc za sterami takiego Veyrona i obejrzec deske rozdzielcza i tylna kanape hehe.

Czytalem tez gdzies, ze moze byc Koenigsegg. To juz by byla masakra. W ogole jakby byly takie seryjne auta jak McLaren F1, ktorymi mozna by zloic Veyrona to byloby niesamowicie cool.

Druga sprawa - nie chcialbym, zeby na PS3 byly jakies motywy jak w PSP, czyli, ze jak zamowisz preorder to dostaniesz jakies auta, ktorych normalnie zdobyc sie nie da. Chche miec GT5 deluxe i miec 100% co gra oferuje.
                        Podobna mina byla w grze Smackdown VS Raw 2008 - do odblokowania bylo tam jakos 12 zawodnikow, ale jednego nie dalo sie odblokowac, dopoki nie przeszlo sie kariery na PSP no ale zobaczymy, ja juz mam taka smake na GT5 ze szok. To co panowie, 1. grudnia pedzimy do Empiku? :mrgreen:
                        "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Ale ten Veyron to na PSP, tak?
                          http://najalternatywniej.blogspot.com/
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Veyron w specjlanym czarnym kolorze ma byc niby dla PSP. Na PS3 pewnie bedzie standardowy (bordowo czarny) choc nie obraze sie jak dadza wersje dla szejkow czyli jakies biale, bialo srebrne itp

Komentarz

Ucieszyłem się gdy wyczytałem że VEYRON będzie dostępny bo bede mógł sobie nim polatać i będzie prawie jak w realu. W realu nie stac mnie żeby kupić se takiego potwora (6-8 milionów zł)

Zamieszczone przez Dreadlock89
                              Już widzę jak kopię mu dupę swoim tuned Enzo lub FXXem.
                              Nie wątpie że FXX od Ferrari dojedzie mu pojajach. FXX to jest wyścigowe Ferrari na bazie Enzo z mocą 800koni(+ to co będzie można do niego dodać w GT5) a VEYRON (+ TO CO BĘDZIE...........) to typowo seryjny samochód. Veyron to bardzo mocny samochod ale sami wiecie jaką ma nadwagę prawie 2 tony waży :mrgreen:

To teraz jak wiadomo że Bugatti będzie w GT5 to tylko mogę sobie kciuki trzymać żeby dali też wersję GT. Wersja GT bedzie mocniejsz i leżejsza od wersji standard. (1350koni na start!)

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
                                Ucieszyłem się gdy wyczytałem że VEYRON będzie dostępny bo bede mógł sobie nim polatać i będzie prawie jak w realu. W realu nie stac mnie żeby kupić se takiego potwora (6-8 milionów zł)
                                Wow, to masz zajebiscie, bo mnie nie stac na 90% aut z GT5P :mrgreen:

Komentarz

Pracuję...
                                X