Mam pytanie dotyczące online+ps3. Jaka wymagana jest przepustowość? Czy Ps3 połączy się z routerem przez WiFi? No i jak wygląda sprawa z płaceniem ze ściąganie gier.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Online PS3
Zwiń
X
-
Re: Online PS3
1.Im więcej tym lepiej, a tak na poważnie to 3-4 Mb/s powinno wystarczyć.
2.Nie jestem pewien ale na 99% tak, jak coÅ› to GOOGLE
3.Musisz mieć konto w banku , to jest chyba oczywiste :wink: .Ja np. musiałem w swoim banku zgłosić chęć dokonywania zakupów online i wtedy dostałem oddzielną kartę kredytową.
Przy zakupach w PlaystationStore(PSS) podajesz nr. karty i w ustalonym terminie kasa jest ściągana z Twojego konta.I to chyba wszystko.Powodzenia
-
Zamieszczone przez BiesiadnikOsobiście posiadam 1,2 Mb/s i nie mam problemu z jakimiś lagami czy ładowaniem się gier :wink: Wydaję mi się że 3-4 to gruba przesada jak na Polskie warunki :wink: 1-2 w zupełności wystarczy :wink:
Komentarz
-
Witam
Ja mam PS3 podlaczona do net zwyklym RJ45 szybkosc lacza 1 mb/s z tpsa troche gram po necie troche sciagam dem zajawek itd z psn po pare gb w tygodniu z psn i naprawde lacze nie jest za wolne wszystko sprawuje sie nad wyraz dobrze a mialem obawy.
Pozdrawiam Gustaw.Reklama Poligrafia Drukarnia http://www.reproskan.pl
Komentarz
-
Pastor, bez przesady, lacze 4MB do optymalnej pracy PS3 online? 2MB wystarczy w 100% a jesli ktos ma to szczescie i ma lacze symetryczne, to wystarczy 1MB. Ja mialem 6000 teraz 16000kbit/s i bywa, ze mam lagi i przeskoki w Fifie czy GT, zatem to juz nie wina lacza tylko albo sprzetu albo lacza przeciwnikow."If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti
Komentarz
-
W/g mnie to bardzo dużo zależy też od dostawcy internetu.O ile z graniem online nie mam większych problemów to już ze ściąganiem plików z PSS to już inna bajka.Przykład?no to lecimy:
W dniu premiery dema Killzona 2 na PSS około 17.30 zacząłem zasysać gierkę.Ślimaczyło się to trochę , ale myślę sobie ludziska rzucili się na demko to i serwery obciążone.Około 20.30 miałem jakieś 40% demka , czyli nieciekawie.Mniej więcej w tym czasie konsolę włączył kumpel ,więc napisałem mu żeby ściągnął sobie demko.O 23 miałem ściągnięte jakieś 60% , a kumpel 75%.Co w tym dziwnego?Otóż moje złącze ma 10Mb/s a kumpla 1Mb/s. WTF?
Normalnie jakaÅ› masakra
Na koniec dodam, że nie ściągnąłem tego demka tego dnia , a kumpel tak.Ja mam internet od Astera a znajomek od Netii. Dlatego napisałem że 4Mb powinno być optymalne , bo sugerowałem się podobnymi "przygodami".
Zmieniam dostawce internetu...
Komentarz
Komentarz