iRacing ,rFactor za nie długo rF2 (Na rF pro ćwiczą kierowcy F1) Nie pisze że GT5 jest słabą symulacją bo będzie bardzo dobrą Jednak oczko odstaje od wymienionych.
To podaj mi tytuł gry który jest tak wszechstronny z równie dobrą fizyką jazdy.
Zamieszczone przez FORTI 94
iRacing ,rFactor za nie długo rF2 (Na rF pro ćwiczą kierowcy F1) Nie pisze że GT5 jest słabą symulacją bo będzie bardzo dobrą Jednak oczko odstaje od wymienionych.
Z tym, że GT nigdy nie miało aspiracji do bycia pełnym symulatorem - miało również dawać radość z jazdy i sens gry dla osób grających od czasu do czasu, a nie tylko graczom którzy oczekują jak najlepszego odwzorowania, bez względu na przystępność tytułu. Dlatego to, co napisał Adrianeqq o byciu tytułem wszechstronnym jest jak najbardziej prawdziwe. Problemem jest ten napis "Real driving simulator" Zresztą nie pierwszy rok i nie ostatni
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców.
Jeździłem w r faktor na dobrej kierze porównując zachowanie aut z rzeczywistością i szczerze to strasznie ślisko się tam jeździ, wg mnie rfaktor nie jest wyznacznikiem fizyki
Jeździłem w r faktor na dobrej kierze porównując zachowanie aut z rzeczywistością i szczerze to strasznie ślisko się tam jeździ, wg mnie rfaktor nie jest wyznacznikiem fizyki
Za te słowa thooorn zje Twojego psa.
Zamieszczone przez FORTI 94
Kazdy mod posiada inna fizyke.
Najczesciej to zwykli ludzie tworza mody do rFactor. Dlatego ciezko jest trafic na porzadnego moda, co nie oznacza, ze ich nie ma. Po za tym rF jest gra juz stara, ponad 5lat. iRacing, ktory wyszedl nieco pozniej, jest tworzony przez grupy specjalistow. Tam fizyka stoi na bardzo wysokim poziomie. Kierowcy F1 testuja wlasnie na iRacing i rF, ale wersji PRO, ktora dla normalnego smiertelnika jest chyba niedostepna.
Jeżeli chodzi o fizykę. To ktoś na gtplanet wypowiadał się, że fizyka w GT5 jest podobna do iRacing. Tylko, że coś w niej troszkę brakuje. Osobiście podobałoby mi się takie rozwiązanie, bo w iRacing czułem się świetnie. Szkoda, że trzeba płacić abonament, bo tak bym jej nie opuszczał :wink:
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Komentarz