Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Panowie, szukam od pół godziny i nie mogę znaleźć, a mam pewnie proste pytanie.

Gram w GT5 na kierownicy Logitecha Momo, jeździ się pięknie, ale strasznie irytujące jest już poruszanie się po menu kierownicą. Jest jakiś patent, żeby jeździć na kierownicy, a po menu gry poruszać się padem?

Komentarz

Jak wchodzisz do menu to włączasz pada, przypisze się jako drugi kontroler. Jeżeli jeszcze nie będzie działał to przytrzymaj PS Button na chwilę i wyskoczą ci opcje kontrolera, wchodzisz w ustawienia kontrolera i dajesz na ,,Przypisz kontroler ponownie'' ustawiasz sobie jako pierwszy i już.
      Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

dzięki wielkie panie Patras, od razu gra stała się przyjemniejsza

Komentarz

Cześć! Mam od jakiegoś czasu problem, który w znacznym stopniu zabiera mi przyjemność z gry na kierownicy. Przejdźmy do rzeczy. Mam kierownice Logitech G25 już ponad dwa lata. Żadnych problemów w innych grach z nią nie miałem, lecz w GT5 jest inaczej. Otóż po hamowaniu hamulec w grze nie wraca do pozycji "0" tylko jego pasek widoczny w grze jest mniej więcej zapełniony w 1/4, tak jak by ciągle hamował. Tyczy się to też gazu. Szukałem jakiś opcji do skalibrowania osi, ustawienia martwego pola ale nic nie mogłem znaleźć w systemie PS3 jak i w samej grze. Zatem, jeśli ktoś by był na tyle pomocny i postarał się mi pomóc, to będę wdzięczny. Z góry dziękuje.

Komentarz

Mialem ten sam problem z DF GT.. w ustawieniach gry nie ma co grzebac, problem jest w pedalach. W koncu kupilem nowa kiere i od dluzszego czasu nie ma tego problemu, za to jak podlacze stare pedaly problem wraca.

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

Jest taki preparat co sie nazywa "kontakt" - latwodostepny w sklepach z elektronika. Psikasz tym na potencjometry po rozkreceniu pedalow i wszystko smiga jak nowe. Ja juz dwa razy przechodzilem ten "proces" - najpierw "szumial" mi pedal gazu a pozniej hamulec.

Komentarz

Damian88 i mlokos79, dziękuje za odpowiedź. Myślę, że za niedługo będę coś z tym działał.

Komentarz

Panowie pytanie odnośnie kart muzeum. Czy da się je usuwać? Bo z tego co sprawdzałem to da się tylko wysłać, a to nie zmienia faktu że przy co dziennym logowaniu dostaje się 10 kart a wysłać można tylko 5;/ także nie bardzo ratuje to sytuację bo i tak się tego gromadzi i zamula konsole...
                  Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                  B Spec - 40 level
                  60 x Gold
                  http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Siemka ja mam pytanie widziałem tutaj na photo mode bądź na gtplanet m3 chyba szare z czarnymi pasami i czy można użyć lakieru z innego auta np czerwony z białymi pasami do innego. Wczoraj kupiłem corvette c5 niebieską z srebnymi pasami i postanowiłem użyć in c6 zr1 tylko na niebiesko mi go pomalowało. Czy robicie to w photoshopie? Z góry dzięki za info

Komentarz

To jest tzw. lakier Chrome Line dostępny gratisowo w edycji kolekcjonerskiej lub Signature Edition.
                      Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Hmm, a te Chrome Line to były pomalowane już samochody i z tego co kojarzę to nie można było użyć tych lakierów na inne samochody ( mogę się mylić ), a z przemaluje Ci samochód jak piszesz bez pasów też próbowałem...

A Spec - 40 level
                        B Spec - 40 level
                        60 x Gold

Komentarz

Witam mam pewien problem, gdy odpalam wyścig po paru sekundach obraz zaczyna mi się rozmazywać pojawiają się czarne pasy, lub rozmazane kawałki samochodu, dzieje się to tylko w Gran Turismo 5, inne gry działają normalnie, na konsoli kolegi gra działała normalnie. Wiecie co może być przyczyną i jak to naprawić ?

Komentarz

Może przysyfione coś masz w konsoli tak na szybko myśląc?

A Spec - 40 level
                            B Spec - 40 level
                            60 x Gold

Komentarz

Zamieszczone przez HAJ$u
                              Może przysyfione coś masz w konsoli tak na szybko myśląc?
                              hahah, no full professional answer po prostu, nie wytrzymam z tobą Hajsik
                              A do Kubuhha mam pytanie w jakim stanie jest sama płyta?

Komentarz

Kubuhh, ten objaw masz tylko po uruchomieniu wyścigu? Rozumiem, że po odpaleniu gry i włączeniu menu jest wszystko ok? Czy po wyścigu wszystko wraca do normalności?
                                1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
                                http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Pracuję...
                                X