Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

uporządkować chaos - update! system na ukończeniu!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• uporządkować chaos - update! system na ukończeniu!

w 100% sie z tobą zgadzam,trąbią juz sto lat o tabelach trąbią a nikt nic w tym kierunku nie zrobił :/

obejrzyjcie pierwszy szkic (nie patrzcie na adres strony, skorzystalem z wolnego miejsca na koncie mojej dobrej znajomej):

Czekam na komentarze

aaa, dodam jeszcze gwoli jasności: kolorem zielonym zaznaczony jest najlepszy czas na danym torze, czerwonym - oczywiście najgorszy

Komentarz

Fajny planik a jeszcze bardziej mi sie podoba bo jest tam mój nick

Komentarz

Słuszna uwaga. Plan jest zrobiony czytelnie i elegancko. A i mój nick również się tam znalazł

Komentarz

a mozeby zrobic tabele i kilkoma samochodami sie scigac na jednej trasie
          Za jeden najleprzy czas danym samochodem np.3pkt. i tak nagromadzimy punkty i wyłonimy mistrza forum

Komentarz

nie ma żadnego problemu, można zrobić plan na jedną trasę, mi jednak chodzi o ustalenie jakiegoś ogólnego szablonu, który będzie można wykorzystać do rozpisania każdego turnieju. kiedy go wspólnie ustalimy udostępnię plik aby każdy kto będzie chciał mógł go wykorzystać.

a lista uczestników - to oczywiście przypadek, Panowie...

pomyślcie co jeszcze można dodać/zmienić ?

mam jeszcze jeden pomysł - a co gdybyśmy ustalili terminarz turniejów z góry na np. rok? wymagałoby to rzecz jasna dobrego przemyślenia ile wyścigów urządzić, jak często i żeby jeszcze były zróżnicowane. ale za to uzyskalibyśmy jasność i przejrzystość, wszyscy wiedzieliby kiedy i na co się przygotować...

Komentarz

cześć, w kazdym razie ja tez sie przymiezam do robienia turniejow kumpel narazie załatwia serwer , na serwer da sie szablon gotowca z panelem administracyjnym a tebele mozna zrobic w exelu i potem wziasc z niej kod zródłowy i zapisać na stronie oczywiście sreeny z gry mile widziane były by w takiej sytuacji. Myśle ze to kwestia 2 tygodnii dobrze bylo by sie znac na php i zrobic tabele w ktorej mozna bylo by sie zarejestrowac i z zakladki wybrac tor,wpisac czas i sortowane bylo by to wedłó najkrutszego czasu ale cóż brak mi takich zdolnosci jak by sie taki osobnik znalazł z owymi mozliowosciami to zacheciłbym do wspołpracy , jak cos to piszcie pod postem .GL

Komentarz

Ray... Hmmm mówisz ,że przypadek. Dziwne bo w GT3 moim autem był właśnie RUF RGT. Być może gdzieś o tym już pisałem i z tamtąd wiesz, a jeśli nie to jakimś cudem trafiłeś Co do tych tabel to zgadzam się z tym wszystkim tylko, że cały rok na rozgrywanie to dużo. Ktoś w tym czasie może wyjechać na przykład na wakacje. Ale decyzję ile czasu potrwa rozgrywka podejmiemy wszyscy poprzez przykładowe głosowanie.

Komentarz

exequtor
                  znam php jednak zaprojektowanie całości tak aby wszystko odbywało sią na stronie jest dość czasochłonne. poza tym z excela nie da się przenieść "kodu na stronę" bo pliki excelowe nie posiadają kodu, oczywiście pomijając elementy napisane w visual basicu, których w każdym razie nie da się w żaden sposób przenieść na stronę.

Serwer
                  uwierz lub nie, ale to naprawdę przypadek
                  co do tego że ktoś może wyjechać w trakcie lub przed turniejem, to i tak jest niezależne od nas i od ewentualnego planu - nawet jeśli nie będziemy planować to to nie oznacza, że na każdy turniej każdemu będzie pasować - mamy przynajmniej możliwość spojrzeć w kalendarz i wybrać takie terminy, które będą pasowały większości forumowiczów

Komentarz

bardzo dobry pomysł popieram w 100%

Komentarz

Przepraszam poprawie się można to zrobić w Fornt Page klikajac na zakładke kod .Na gotowym szablonie mozna to wyedytować bardzo prosto moja przykładowa strona jak by to mniejwiecej wygladało http://www.stars.no-limit.pl w zakładce trenings jest skopjowana tabela z fornt page. Dla stronki została by tylko grafika ktora nie jest problemem .

Komentarz

Exequtor - masz na mysli zapisanie pliku excelowego jako html. Gdyby to dzialalo tak idealnie jak sie zaklada to moze i byloby ok, ale niestety przenoszenie z xls do html dziala poprawnie tylko w z upelnie banalnych wypadkach. Probowalem z moim plikiem i wygladalo to fatalnie.

Ale tak nawiasem mowiac, to nie uwazasz ze strona GTP jest bardziej wlasciwa do zamieszczania wynikow wyscigow niz strona o Quake'u? :wink:

p.s. na Twojej stronce w zakladce trainings nie ma zadnej tabelki...

Komentarz

Zamieszczone przez ray
                          Exequtor - masz na mysli zapisanie pliku excelowego jako html. Gdyby to dzialalo tak idealnie jak sie zaklada to moze i byloby ok, ale niestety przenoszenie z xls do html dziala poprawnie tylko w z upelnie banalnych wypadkach. Probowalem z moim plikiem i wygladalo to fatalnie.

Ale tak nawiasem mowiac, to nie uwazasz ze strona GTP jest bardziej wlasciwa do zamieszczania wynikow wyscigow niz strona o Quake'u? :wink:

p.s. na Twojej stronce w zakladce trainings nie ma zadnej tabelki...
                          1.mam na mysli zapisanie pliku z front page z postaci graficznej na kod html i wygenerowanie go spowrotem przez szablon www na postać graficzna wygląda to mniejwiecej tak http://stars.no-limit.pl/viewpage.php?page_id=6

2 Moja strona klanowa quake miała posłuzyc jedynie jako przykład, a do tego celu powstanie nowa

chciałbym aby mi ktoś pomógł w tym projekcie np: Ty ) ponieważ masz chęci to jak najbardziej by coś z tego wyszło, jak mozesz odezwij sie na gg:8909385 konwersacje na forach sa raczej niewygodne .THX POZDRAWIAM

Komentarz

ok, zamiast tworzyc szablon excelowy, moge stworzyc w php taki mini serwis ktorego celem bedzie zbieranie i wyswietlanie wynikow turniejow. ale zebym mogl zaczac, nalezy najpierw przedystkutowac w jakie funkcje go wyposazyc. oczywiste ktore same sie narzucaja to:

- mozliwosc tworzenia nowego turnieju tzn. osoba zakladajaca bedzie mogla okreslic jego warunki, czyli na jakich torach bedziemy sie scigac i jakimi samochodami oraz jaki jest czas trwania turnieju.

- uzytkownicy forum beda mogli sami sie dopisywac do takiego turnieju i oczywiscie sami uzupelniac osiagniete przez siebie czasy. moge stworzyc tez opcje zalaczania fotki jako dowodu osiagnietego czasu

To na poczatek mysle powinno byc wystarczajace, jak myslicie?

Komentarz

jesli jestes w stanie cos takiego stworzyc to jestem na tak
                              narancs alternativa

Komentarz

Pracuję...
                              X