Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Mistrzostwa GT lub Tourning - Propozycja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Mistrzostwa GT lub Tourning - Propozycja

W International GT Open było ciekawiej, więc liczę na podobny przebieg Wyniki: http://www.gtopen.net/contenuti/files/B ... OPEN_GTS(1).pdf

Komentarz

Po długich i wnikliwych testach wybór padł na NISSAN MOTUL PIWORK Z (JGTC) '04 - 501HP, 1101kg

Oprócz powyższej zetki testowałem jeszcze Honde NSX mobil 1 z 01r, Nissana GTR xanavi z 03r i BMW M3 które ma Naruciak. Każdy pojazd na oponach RH, tory - Honk Kong i Grand Valley Speedway

"Zetka" - Najlepsze czasy. Przy płynnej jeździe opony zużywają się równomiernie. Nawet na zółto pomarańczowych oponach kosi konkurencję o ile jedzie się na spokojnie i płynnie. Na Honk Kongu zmiana na 11 kółku na GVS na 7-8 kółku

NSX - Najsłabsze czasy ale i największa regularność. W gre wchodzi tylko agresywna jazda. Na Honku opony zmieniałem na 12 kółku, GVS na 8 lapie. Parametry najslabsze bo 498hp i 1104kg z tego co pamiętam.

Nissan GTR xanavi - Czasy średnie, sporo gorsze od zetki. Najmniejsze zużycie opon. Przy delikatnej, płynnej jeździe zjeżdżałem na 14 kółku w Honk Kongu

BMW M3 - Testowalem tylko na GVS. Czasy prawie tak dobre jak u zetki tylko że opony na przodzie skończyły mi się na początku 6 kółka a zetką da radę przejechać nawet 8 na GVS. Słabo też z trakcją.

Ogólnie planowałem jechać NSX'em ale udało mi się okiełznać opony w Nissanie "Z" to też wybór padł na niego. Mam tylko nadzieję, że Basto mi wybaczy spapugowanie samochodu po nim :mrgreen:

Komentarz

Spoko, będzie porównanie A nawet Team

Komentarz

UWAGA!!
          F288GTO wrzucił czas już po regulaminowej godzinie 24:00, a więc 22.12.2011r. Na zdjęciu widać datę zapisu replaya 21.12.2011r. co oznacza, że przejazd został dokonany w terminie.
          Nie chcąc naciągać samowolnie regulaminu wspólną decyzją zaważymy losy naszego nowego kierowcy w mistrzostwach.

Proszę o wypowiedzenie się czy opowiadacie się za sklasyfikowaniem F288GTO w Hongu Kongu w zaistniałej sytuacji??

Decyzja podjęta zostanie za poparciem większej ilości głosów, czekam na wpisy do godziny 24:00 (ani minuty dłużej) dnia dzisiejszego.
          Do tego czasu wyniki 2 rundy są zawieszone.

Komentarz

Osobiście jestem za sklasyfikowaniem F288GTO, dlaczego?
            1. Czas przejazdu został ustanowiony w terminie (data na zdjęciu zapisu replaya),
            2. Parę minut po godzinie 24:00 przy użyciu punktu nr. 1 nie stanowi większego naruszenia regulaminu
            3. Na tej rundzie była dość słaba frekwencja, a nowy zawodnik to duży plus dla mistrzostw, zwłaszcza, gdy ją wygrywa

Komentarz

Ja nie będę protestował, przynajmniej pomiesza trochę w punktacji.

Komentarz

Ja również jestem za. Poza tym F288GTO dobrze znam i fajnie jest się pościgać ze starym kumplem :wink: .

Komentarz

F288GTO, moglbys prosze podac czasy okrazen aut z tego porownania? Chce wiedziec czy to ze mna czy z samochodem jest cos nie tak...obstawiam to pierwsze ^^ A czasu nie wrzucilem bo zgubilem kabel USB od telefonu...

Komentarz

Cholera ale bałaganu narobiłem. Tyle, że niechcący bo u mnie czas wiadomości w której podałem wynik to 11.41. Sami zobaczcie

@Naruciak
                    Zrobię pełny przejazd BMW i swoim Nissanem i podam wyniki dla porównania. GVS to mój ulubiony tor to mogę nawet całą noc jeździć Ogólnie liczy się regularność a nie czasy. Z doświadczenia wiem, że często najlepszym wyborem są opony RH ze względu na małe różnice w przyczepności pomiędzy zielonymi a mocno zółtymi.

@Olo
                    A skąd masz tą Mazdę bo nią też chciałbym sobie pojeździć a ni mam jej w arcade :<

I obiecuję już podawać czasy wcześniej

Komentarz

• Re: Mistrzostwa GT lub Tourning - Propozycja

Ta mazde dostajesz za wyscigi Rx8 u producenta.

Komentarz

Jednogłośnie F288GTO wygrał drugą rundę! Gratulacje!
                        MOTUL PITWORK Z na pierwszych dwóch miejscach, a podium uzupełnił Team TAKATA.

Czas na małą konferencję, a więc zaczynamy:
                        1. F288GTO - Sezon zacząłeś od drugiej rundy mocnym wejściem. Wygrałeś wyścig w Hong Kongu z przewagą ok. 30 sekund nad Basto, jadącym takim samym samochodem. Co było kluczowe w uzyskaniu takiego wyniku?

2. Basto - ja się wypowiem, bo nie lubię sam zadawać sobie pytań
                        3. PP89 - Dwa wyścigi, dwa razy na podium i dwa razy trzeci. W klasyfikacji generalnej jesteś również na trzeciej pozycji ze stratą jedynie punktu do oookasha. Na Grand Valley zapowiada się ostra walka między Wami. Patrząc na czasy sporo przyspieszyłeś, zabrakło Ci niespełna 3 sekundy, aby finiszować drugi. Zatem jak oceniasz swoje szanse na zwycięstwo w kolejnym wyścigu?
                        4. Reszta zawodników - wypowiedzi w 5 zdaniach

Komentarz

Wykręciłem dwa spiny z zatrzymaniem przeciwnie do kierunku jazdy i dlatego straciłem sporo (brakło czasu żeby pojechać jeszcze raz), poza tym chyba za długo brałem udział w turniejach na najlepsze jedno okrążenie i niezbyt mi idzie równa, długa jazda. Ta jak F288GTO wspomniał, liczy się regularność nie czas pojedyńczego kółka.
                          Ale nie jest źle.
                          Wydaje mi się też, że mimo aż 4 postojów, wybrałem dobrą taktykę i myślę że na takim samym setupie pojadę następny wyścig, tyle że teraz bez pomyłek.

Przerwa świąteczna - więcej czasu - mam zamiar utrudnić Wam zdobycie 1. miejsca. :wink:

Komentarz

Fatalny poczatek sezonu. No ale coz, popracuje nad ustawieniami i moze bedzie lepiej w koncowce. Mam nadzieje natrafic na Tsukuba Circut i Nurburgring, gdyz tory ktore byly nie sa jakos specjalnie przeze mnie lubiane. Samochod spisuje sie swietnie. Moj cel to nie byc ostatni ^^
                            Basto, moglbym "pozyczyc" logo zawodow? Chce zrobic podpis z jego uzyciem ^^

Komentarz

Było kilka kluczowych czynników w uzyskaniu zadowalającego czasu.

1. Po starcie wyprzedzić wszystkich oponentów zanim nasze opony złapią temperaturę.
                              2. Jechać na 12-12-11 okr. co wymagało lekkiego zaoszczędzenia opon.
                              3. Właśnie ze względu na opony unikać agresywnego najeżdżania na tarki oraz bardzo płynnie i spokojnie pokonywać ostatnie 3 zakręty.
                              4. Nadrabiać perfekcyjnymi wejściami w dwa szybkie łuki na początku okrążenia oraz idealnie dohamowywać do nawrotu po prostej.
                              5. Od zielonych do mocno żółtych opon osiągać najbardziej jak to możliwe identyczne czasy

Parę razy spieprzyłem te dwa łuki i przedobrzyłem na środkowym stincie przez co musiałem zjechać wcześniej i wydłużyć ostatni stint. Przez to opony skończyły mi się w połowie przedostatniego kółka a w ostatnim zakręcie ostatniego okrążenia mało co nie wykonałem spina.

Na GVSie dam z siebie wszystko. Postaram się o 20 perfekcyjnych kółek :>

Komentarz

Spoko możesz zapożyczyć

Komentarz

Pracuję...
                                X