Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Best Car

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Dyskusja] Best Car

Cześc

Wpadłem na pomysł aby zrobic coś w stylu tablicy czasów Top Geara . Wiem że podobne mistrzostwa już są ale odbywają się na Nurburgringu a ja myślę o czymś krótszym np. Autumn Ring Mini albo coś innego . Lista byłaby zrobiona tak jak to się odbywa w Granturismo.pl Nürburgring Nordschleife League . Polegało by to na tej samej zasadzie . Czasy będę dopisywac do 1 wątku

Jak wrzucać czasy:

Aby zostać wpisanym na listę czasów użytkowników Granturismo.pl, należy:
    - Podać dokładny czas
    - Podać markę i model samochodu
    - Podać czy samochód jest seryjny, czy modyfikowany, jeśli modyfikowany napisać dokładną MOC w KM *
    - Podać rodzaj skrzyni biegów na jakiej uzyskaliśmy dany czas
    - Podać rodzaj/kombinację opon na jakiej uzyskaliśmy dany czas
    - Podać jak były ustawione systemy elektroniczne w czasie kręcenia czasu ON/OFF
    - Podać tryb w jakim czas został uzyskany Arcade Mode/Granturismo Mode
    - Podać rodzaj kontrolera na jakim czas został uzyskany

Tylko wpisy zawierające wszystkie wyżej wymienione parametry zostaną dopisane do listy.
    Jeśli to wszystko ruszy to rozpoczynamy w Czwartek . :wink:

PS . Macie pomysł na jakiś inny tor niż Autumn Ring Mini ? Ja myślałem jeszcze o Skróconej Suzuce ( tej bez mostu ) .
    PS2. Auta Seryjne byłyby na osobnej liście niż auta Wyścigowe , Tuningowe i Konceptowe .
    PS3. W Best Car Chodziłoby o przyjemnośc z jazdy
    PS4. W każdy ostatni dzień miesiąca gracz który zrobi najwięcej czasów Otrzymywałby Miano STIGA
    Co o tym myślicie ?? Przyjmie się ??

* Brak możliwości modyfikowania w liście aut seryjnych
    VSpeed

Re: [Dyskusja] Best Car

Przyjąć się przyjmie, b pomysł fajny, ale to zależy od chętnych.Co najmniej pięć (jak nie więcej) osób musiałoby się zadeklarować.No i zasady co do samochodów możnaby bardziej sprecyzować np. co jakiś czas tak przykładowo testować auta FF potem np. NA albo boxery i to też mogłoby być na osobnej liście tylko tu wybór jak klasyfikować auta albo umiejscowienie i napęd albo rodzaj silnika.Można też narzucić jeden rodzaj i miękkość opon.Wtedy czasy wszystkich byłyby porównywalne.Ale to tylko takie moje osobiste sugestie i nie chcę nie chcę niczego narzucać.Aha, no i żeby nie było, te rzeczy, które są potrzebne do zamieszczenia też muszą być, ja tu niczego nie podważam :wink: a te klasyfikacje to tak tutaj, bo jak przeczytałem, że to mają być takie testy to chciałem dodać też coś od siebie.

PS:Ja jestem w stanie wziąć w tym udział
    PS2:Jak nie Autumn ring mini to może Grand Valley albo Motegi West Course (albo East nie wiem do końca chodzi mi o tą bez tych trzech nawrotów i linią start/meta na najdłuższej prostej)
    PS3:W grach przede wszystkm chodzi o przyjemność :wink:
    PS4:Jeśli to ma być w stylu listy Top Gear, to tuningu być nie może
    Pozdrawiam

Komentarz

Prześpię się z tym pomysłem dotyczącym Grup samochodów . :mrgreen:

Ale czasem mogą się auta stykac do 2 grup . Może testowane będą auta krajowo ( tam gdzie mało aut to po parę krajów ) ? Albo może alfabetycznie ? ew. przedziałem mocy .

Lista aut seryjnych byłaby bardziej podobna do Top Geara . Aut Wyścigowych itp. Już mniej .
      Pomysł z osobnymi listami to raczej odpada .

Grand Valley wg. mnie jest lepszym wyborem niż Motegi . Ale Autumn ring mini też nie jest złe .

Czekam narazie na wypowiedzi innych

Komentarz

jeżeli klasyfikować auta to najlepiej osobno seryjne , tuningowane , R. Dodatkowo w tych 3 grupach podział na moc , powiedzmy co 100km.
        Niebardzo rozumiem sformułowanie "Best Car Chodziłoby o przyjemnośc z jazdy " -chyba zbyt subiektywne na więcej niż 2 oceniających

Komentarz

Chodzi mi o to że niebyły by to jakieś konkurencje typu Kto ma 1 miejsce

Komentarz

ja bym polecał tor fuji 2005 GT
            To nic że mam mało postów....ale mogę udzielać lekcji początkującym

Komentarz

Ten tor ogólnie też nie jest zły ale ja bym wybrał Grand Valley

Komentarz

skoro nie na czas to tor akurat obojętne jaki
                Czyli chodzi oto co dostarcza największej frajdy z jazdy?
                U mnie chyba narazie corvette grand sport- wystarczająco szybka na prostych, świetna w zakrętach, przyjemnie lekko nadsterowna. Do tego fajny dzwięk troche wysokoobrotowy ale fajny. No i wygląd - miodzio. Na żywo na jezdni robi niesamowite wrażenie, jak płaszczka przyklejona do asfaltu

Komentarz

Chodzi też o czas ale chodzi też o frajdę z jazdy . Tor Będzie Grand Valley ten mniejszy .

Komentarz

Ja chętnie wezmę w tym udział. Będzie to mój pierwszy turniej na Granturismo.pl, ale spróbuję

Komentarz

Okej . To jeśli ma ktoś jakieś propozycje jeszcze no to proszę tu pisac. Turniej ruszy w Niedzielę . Wszelkie pytania przed i w trakcie konkursu proszę kierowac tutaj . Narazie Ustalono

Tor : Grand Valley ( ten mniejszy )

Podział : Brak . Kierowcy mogą wybierac auta jakie chcą .

Tunning : Nie dozwolony . Wrazie wątpliwości należy podac Filmik z Jazdy .

Reguły : Jak wrzucać czasy

Aby zostać wpisanym na listę czasów użytkowników Granturismo.pl, należy:
                      - Podać dokładny czas
                      - Podać markę i model samochodu
                      - Podać rodzaj skrzyni biegów na jakiej uzyskaliśmy dany czas
                      - Podać rodzaj/kombinację opon na jakiej uzyskaliśmy dany czas
                      - Podać jak były ustawione systemy elektroniczne w czasie kręcenia czasu ON/OFF
                      - Podać tryb w jakim czas został uzyskany Arcade Mode/Granturismo Mode
                      - Podać rodzaj kontrolera na jakim czas został uzyskany

Piszcie jeśli coś jest nie tak . Turniej a raczej Tabela będzie przebiegac w taki sam sposób jak Ta z Nurburgringu .
                      Tylko wpisy zawierające wszystkie wyżej wymienione parametry zostaną dopisane do listy.

Limit Czasowy : Brak

Będą Działały Dwie listy . Jedna dla aut seryjnych , a druga dla Tuningowanych , wyścigowych i conceptowych

Wrazie sugestii , skarg , pytań proszę pisac tu ewentualnie na PW

Komentarz

Fajny turniej, zapowiadam swój udział.
                        Co znaczy - "opony seria"?
                        - te które auto ma założone po zakupie? (sportowe na tor)
                        - czy opony z drogową homologacją? (te z bieżnikiem N1, N2, N3)

Komentarz

Eee... A gdzie to pisze . bo jak coś to zaraz poprawiam . Opony można wybierac jakie się chce

Komentarz

Na liście z czasami samochodów seryjnych, np. Dodge Charger, Autobianchi.
                            Jeszcze jedna uwaga, zauważyłem że Lancia Delta HF Integrale i Lotus Carlton są wpisane w sekcji samochodów rajdowych a to są przecież seryjne samochody. Poniżej fragment z Wikipedii.

"Oprócz tego istniała również wersja HF Integrale, która była cywilną wersją rajdowej odmiany tego modelu. Posiadała ona silnik o mocy 215 KM, który rozpędzał Deltę do 100 km/h w ciągu 5,7 sek. i zapewniał prędkość maksymalną rzędu 220 km/h. Ta wersja najczęściej występowała w kolorze czerwonym zwanym rosso"

Podobnie sprawa się ma z Fordem RS 200, (autko seryjne, choć tylko około 200 sztuk) jeszcze go nie ma na liście ale jutro nim powykręcam jakieś czasy.

Komentarz

Z Lancią się pomyliłem bo miałem daleko od siebie PS2 ,a myślałem że to wersja Rally . Lotus Carlton jest Tuningowaną wersją Opla . ( chodz mogę sie mylic )
                              A tym oponom seria się nie przyjrzałem . Pewnie chodzi o te które ma się od razu . Najwyżej Zapytam tych osób

Komentarz

Pracuję...
                              X