Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Nürburgring Nordschleife BEST TIME

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Granturismo.pl - Nürburgring Nordschleife League

Ja właśnie dodałem czasy trzech samochodów:
    - SL500 [7'57.622]
    - GT-R [8'00.096]
    - SRT4 [8'16.364]

Ogólnie chciałem przejechać się każdym rodzajem napędu, wybór wozów jest przypadkowy, ale:
    SL500, samochód którym jeździłem już wcześniej, mniej więcej znam go tak więc okrążenie było rutynową robotą. SRT4 - Tutaj moje wielkie zaskoczenie, tylko 212HP, a patrząc na tabelę widzę, że wyprzedziłem znacznie mocniejsze wozy, i wiecie co ? SRT4 to najlepsze FWD jakim jeździłem w GT4 - Szczerze polecam się przejechać. Moje patrzenie na Hondy Type-R, które uważałem za wspaniale prowadzące się auta, uległo zmianie. No i GT-R (R32), tutaj jak wiadomo wspaniałe Japońskie 4WD, samochód nigdy nie zaspokojony, kochający zakręty, wspaniale brzmiący (!), no i niesamowicie przyśpieszający.

Ogólnie bardzo miłe okrążenia.

Pozdrawiam

Komentarz

Poprawiłem się nieco:

5'35.913 - Toyota Minolta 88C-V Race Car '89 [1087KM, AT, RSS, Sys: ON, Arcade Mode, Pad] - duffy20

Pozdrawiam
      i tyle..

Komentarz

Pan "SzybkaKaczka" - Ile jeszcze utniesz ?

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
          Pan "SzybkaKaczka" - Ile jeszcze utniesz ?

Pozdrawiam
          Niewiem, to dopiero moje 3 okrążenie Minoltą na Ringu. Muszę lepiej poznać auto.

P.S: Chciałbym zejść poniżej 5'30.000
          i tyle..

Komentarz

Lukas - czy nie dobrze by było zostawiać na liście tylko najlepszego czasu danego samochodu w danej specyfikacji, prowadzonego przez daną osobę?

Komentarz

Zamieszczone przez Koleshiya
              Lukas - czy nie dobrze by było zostawiać na liście tylko najlepszego czasu danego samochodu w danej specyfikacji, prowadzonego przez daną osobę?
              Właśnie o tym samym pomyślałem. I zrobiłem. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Weekend i czas wolny u dziadków w Katowicach zaskutkował długą sesją na kochanym Nurbie

Toyota Carina ED 2.0 X 4WS '89 (Karinka daje radę)
                Na pierwszy ogień poszła stara, wypatrzona w komisie Toyota. Po wymianie oleju i opon na drogowe postanowiłem sprawdzić, jak jeździ się takim zwykłym autem po niezwykłym torze. I wiecie co? Sprawiła mi sporo frajdy. Ździebko podsterowna, bardzo miękko zestrojona całkiem ładnie chodziła bokiem. Jakie więc było moje zdziwienie, gdy na mecie okazało się, że... to przednionapędówka...
                10'14.079 - Toyota Carina ED 2.0 X 4WS '89 [Seria, AT, RD, Sys: OFF, Gran Turismo Mode, Pad] - BelegU$

Alfa Romeo 166 2,5 V6 24V '98 (Włoszka piękna. I tylko piękna)
                Kolejnym "dziwnym" wozem, który wylądował w Piekle, była największa z Alf. Śliczna, czarna panienka brzmiała bardzo miło, zakręty pokonywała całkiem płynnie, ale cóż z tego, skoro napęd na przód i straszna ospałość uniemożliwiły wykręcenie jakiegoś dobrego czasu? Mimo wszystko, frajda była
                9'50.888 - Alfa Romeo 166 2,5 V6 24V '98[Seria, AT, RD, Sys: OFF, Gran Turismo Mode, Pad] - BelegU$

Lotus Carlton '90 (M5, Carlton, dwa bratanki...)
                Wiecie co? Ubóstwiam ten wóz. I gdyby nie to, że jest: a) drogi jak cholera, b)części ma drogie jak straszna cholera i c) jest bardzo rzadki jak cholerna cholera kupiłbym go sobie w realu. Lotus Omega (Carlton) zakręty brał po prostu pięknie. Mój ulubiony driftowóz, podsterowny w najlepszym tego słowa znaczeniu, był prawdziwym pogromcą Nurb'a. I wierzę, że po full-tune może spokojnie pokonać M5. Ale to następnym razem...
                8'19.478 - Lotus Carlton '90 [Seria, AT, SS, Sys: OFF, Arcade Mode, Pad] - BelegU$

Honda CRX SiR '90 (Obiekt kultu poniżej oczekiwań)
                Spodziewałem się zwinnego i szybkiego gokarta. Dostałem zwinnego i wolnego gokarta. Który owszem, sprawił frajdę - ale na dobry czas nie miał co liczyć...
                9'27.774 - Honda CRX SiR '90 [Seria, AT, RD, Sys: OFF, Arcade Mode, Pad] - BelegU$

Pontiac Tempest Le Mans GTO '64 (Kanciaty, stary dziadek kopie tyłki młodzieńcom...)
                Wóz mnie rozczarował. Chciałem udowodnić mojej siostrze DOBITNIE, że amerykanie tworzą auta, które dobrze brzmią. I nic poza tym. A tu niespodzianka. 44 - letni dziadek prowadził się świetnie i przyśpieszał znakomicie. Gdyby nie te tragiczne hamulce i 4-biegowa skrzynia...
                9'10.429 - Pontiac Tempest Le Mans GTO '64 [Seria, AT, RD, Sys: OFF, Arcade Mode, Pad] - BelegU$

Nissan 200SX (S14) '96 (Mój "przyszły" wóz daje czadu)
                Jak może niektórzy wiedzą, marzę o właśnie takim Nissanie 200SX, gdy już zdobędę prawo jazdy, a mój kark odczuje osiemnasty krzyżyk. Postanowiłem więc sprawdzić, jak spisuje się ten piękny wóz. A sprawuje się on świetnie. Znakomite prowadzenie, dobra przyczepność, niezła prędkość i przyśpieszenie. I bardzo dobry czas...
                8'30.281 - Nissan 200SX (S14) '96 [Seria, AT, SS, Sys: OFF, Arcade Mode, Pad] - BelegU$

Volkswagen New Beetle RSi '00 (Powrót Idrilli)
                Obserwując moje wysiłki na torze, siostra ma Gabrysia także postanowiła zmierzyć się z legendą. Po raz drugi. Co ciekawe - za pierwszym razem (Lotusem Elise) jechała bez hamulców. A teraz hamulców nadużywała. Ale cóż - czas jest lepszy, niż był
                10'49.497 - Volkswagen New Beetle RSi '00 [Seria, AT, SS, Sys: OFF, Arcade Mode, Pad] - Idrilla

Honda HONDA S2000 '03 (To jest superwózek? To kosiarka, panie!)
                Chcąc sprawdzić, jak jeździ się podobno "legendarną" S2000 i jak brzmi "najlepiej brzmiący silnik świata" wskoczyłem za kierownicę jasnozielonego egzemplarza i ruszyłem na Nurb. Owszem - jeździ się dobrze. Ale jakoś tak "bezpłciowo". Cóż - są gusta i są guściki... a dźwięk silnika? Kosiarka...
                8'24.191 - Honda HONDA S2000 '03 [Seria, AT, SS, Sys: OFF, Arcade Mode, Pad] - BelegU$

BMW M5 '05 (Powrót Legendy)
                Znów. Zmierzyłem. Się. Z. Samym. Sobą. Znów. Zwyciężyłem. CZAS BEZ NITRO!
                BTW: Co za kozak wykręcił czas na poziomie 6'16 Mazdą RX7? Bo coś mi się nie chce wierzyć, ze jest to możliwe ŻADNYM wozem seryjnym. A co dopiero RX7...
                6'37.093 - BMW M5 '05 [760BHP, AT, RQ, Sys: ON (TCS:3), Gran Turismo Mode, Pad] - BelegU$

Ford SVT F-150 Lighting '03 (SVT - Szybkość Vielu Tumani)
                Spłukałem się dokumentnie, aby zrobić full - tune dla tego auta i... nie opłaciło się. Nadal było to zwaliste, niezgrabne krówsko, które nie zna zakrętów i miast bić rekordy w Piekle powinno wozić hamburgerożerców. Ale ten dźwięk silnika... i te prędkości maksymalne... ciekawe doświadczenie
                7'12.030 - Ford SVT F-150 Lighting '03 [688BHP, AT, RQ, Sys: ON (TCS:3), Gran Turismo Mode, Pad] - BelegU$

Fiat 500R '72 (Wolno, Wolniej, Fiat 500)
                Najlepszym komentarzem niech będzie: "Podczas jazdy uczyłem się na sprawdzian z informatyki". Koniec wywodu...
                BTW: Na podjazdach Fiacik zdychał, na zakrętach łapał podsterowność. Ale to i tak kochane autko
                14'41.245 - Fiat 500R '72 [Seria, MT, RD, Sys: OFF, Arcade Mode, Pad] - BelegU$

Jensen Interceptor Mk.III '74 (Bardzo Szybki Gentleman)
                Zaskoczenie. Ogromne zaskoczenie. Spodziewałem się nieskrętnej, powolnej cegły na kołach. Dostałem znakomitą maszynę, z pięknym dźwiękiem silnika, świetnym prowadzeniem i... 3-biegową skrzynią biegów. Ale mimo tego - znakomitą.
                8'38.341 - Jensen Interceptor Mk.III '74 [Seria, AT, SS, Sys: OFF, Arcade Mode, Pad] - BelegU$

Ford GT '05 (Superwóz? D.U.P.A.!)
                Może i jest ładny. Może i pięknie brzmi. Może i jest szybki. Ale prowadzi się koszmarnie, hamuje fatalnie i... "japier**leonnieskręca!"
                7'49.209 - Ford GT '05 [Seria, AT, SS, Sys: ON, Arcade Mode, Pad] - BelegU$

Sprinter Trueno GT-Apex S.Shigeno Version (AE86) '00 (Nazwa dłuższa od samochodu)
                Świetny driftowóz na Nurbie także łądnie sobie radził. Dobre przyśpieszanie, elegancka podsterowność i silnik od kosiarki pod maską...
                9'19.771 - Sprinter Trueno GT-Apex S.Shigeno Version (AE86) '00 [Seria, AT, N2, Sys: OFF, Arcade Mode, Pad] - BelegU$

To na tyle. Swój przejazd Jaguarem S-Type R robił także... mój kot, Frędzelek. Szło mu całkiem nieźle (prowadził ogonem) ale w połowie toru uznał, że piec i miska Royal Canin to lepsza opcja niż śmiganie po Piekle. Szkoda...

Pozdrawiam, S.C.BelegU$

Komentarz

Wow, jaki zastrzyk okrążeń. :mrgreen:

Co do Forda GT to także uważam że jest beznadziejny. Prowadzi się jak stereotypowe amerykańskie auto.

BTW: Co za kozak wykręcił czas na poziomie 6'16 Mazdą RX7? Bo coś mi się nie chce wierzyć, ze jest to możliwe ŻADNYM wozem seryjnym. A co dopiero RX7...
                  Z tego co widzę to Koleshiya, a samochód jest po tuningu.
                  i tyle..

Komentarz

Zamieszczone przez duffy20
                    Z tego co widzę to Koleshiya, a samochód jest po tuningu.
                    Ja wiem, że po tunningu, moje M5 też Chodzi o to, że wóz nie jest wyścigowy/od tunera - czyli "seryjny". Czyli gratuluję

Komentarz

Zostałem wywołany do tablicy :wink: tą Mazdą da się szybciej, oczywiście ona jest z aero dołożonym, ale delikatny docisk.
                      Z innych podobnych to ostatnio ujeżdżam 911HP GT-R, ale nie zdradzę czasu jeszcze chyba powoli udało mi się ustawić zawieszenie :]
                      PS: Dziękuję

Komentarz

Ja dzisiaj jeździłem Minoltą, czasy w okolicach 5'32.xxx , ale nieczyste. Myślę, że w końcu uda mi się zejść poniżej 5'30.xxx.

P.S: może niech się ktoś zbliży do mojego czasu? Będę mieć wtedy lepszą motywację, bo wiem, że mogę lepiej ale jestem zbyt wyluzowany w czasie jazdy.

Pozdrawiam
                        i tyle..

Komentarz

BelegU$ - Na początku chciałbym pochwalić za wykonanie Twego postu, dzięki temu że zamieszczasz wszystko w określonym porządku jest mi znacznie łatwiej. :wink:

A teraz kilka spraw:
                          Zamieszczone przez BelegU$
                          Toyota Carina ED 2.0 X 4WS '89 (Karinka daje radę)
                          Na pierwszy ogień poszła stara, wypatrzona w komisie Toyota. Po wymianie oleju i opon na drogowe postanowiłem sprawdzić, jak jeździ się takim zwykłym autem po niezwykłym torze. I wiecie co? Sprawiła mi sporo frajdy. Ździebko podsterowna, bardzo miękko zestrojona całkiem ładnie chodziła bokiem. Jakie więc było moje zdziwienie, gdy na mecie okazało się, że... to przednionapędówka...
                          To FWD ? Ja cały czas myślałem, że "4WS" oznacza napęd na cztery koła...nie mniej jednak taki czas w przypadku tego samochodu oznacza ciągłe "duszenie". :wink: Wiem coś o tym. Też lubię czasem się "słabizną" przejechać.
                          Alfa Romeo 166 2,5 V6 24V '98 (Włoszka piękna. I tylko piękna)
                          Kolejnym "dziwnym" wozem, który wylądował w Piekle, była największa z Alf. Śliczna, czarna panienka brzmiała bardzo miło, zakręty pokonywała całkiem płynnie, ale cóż z tego, skoro napęd na przód i straszna ospałość uniemożliwiły wykręcenie jakiegoś dobrego czasu? Mimo wszystko, frajda była
                          Samochód faktycznie piękny, ale....wyprzedziłem Cię terenową Hondą z kosmiczną skrzynią biegów !
                          Lotus Carlton '90 (M5, Carlton, dwa bratanki...)
                          Wiecie co? Ubóstwiam ten wóz. I gdyby nie to, że jest: a) drogi jak cholera, b)części ma drogie jak straszna cholera i c) jest bardzo rzadki jak cholerna cholera kupiłbym go sobie w realu. Lotus Omega (Carlton) zakręty brał po prostu pięknie. Mój ulubiony driftowóz, podsterowny w najlepszym tego słowa znaczeniu, był prawdziwym pogromcą Nurb'a. I wierzę, że po full-tune może spokojnie pokonać M5. Ale to następnym razem...
                          Carlton potworem ? Szybciej pętle objechałem Neonem. Aczkolwiek to był piekielnie szybki lap. Ale myślę, że z tego Lotusa więcej byś wycisnął. :wink:
                          Honda CRX SiR '90 (Obiekt kultu poniżej oczekiwań)
                          Spodziewałem się zwinnego i szybkiego gokarta. Dostałem zwinnego i wolnego gokarta. Który owszem, sprawił frajdę - ale na dobry czas nie miał co liczyć...
                          No cóż...szkoda. Fiaty są wyżej na naszej tablicy.
                          Pontiac Tempest Le Mans GTO '64 (Kanciaty, stary dziadek kopie tyłki młodzieńcom...)
                          Wóz mnie rozczarował. Chciałem udowodnić mojej siostrze DOBITNIE, że amerykanie tworzą auta, które dobrze brzmią. I nic poza tym. A tu niespodzianka. 44 - letni dziadek prowadził się świetnie i przyśpieszał znakomicie. Gdyby nie te tragiczne hamulce i 4-biegowa skrzynia...
                          Jak na te opony to nie jest tutaj wcale źle...ale te 4-biegi faktycznie nie są zbyt efektywne na "Ringu"...
                          Nissan 200SX (S14) '96 (Mój "przyszły" wóz daje czadu)
                          Jak może niektórzy wiedzą, marzę o właśnie takim Nissanie 200SX, gdy już zdobędę prawo jazdy, a mój kark odczuje osiemnasty krzyżyk. Postanowiłem więc sprawdzić, jak spisuje się ten piękny wóz. A sprawuje się on świetnie. Znakomite prowadzenie, dobra przyczepność, niezła prędkość i przyśpieszenie. I bardzo dobry czas...
                          Wyprzedziłeś mnie w Galancie....a to oznacza już szybką jazdę. Domyślam się, że samochód jechał wspaniale. Chętnie też się bujnę jakimś RWD JP. :wink:
                          Volkswagen New Beetle RSi '00 (Powrót Idrilli)
                          Obserwując moje wysiłki na torze, siostra ma Gabrysia także postanowiła zmierzyć się z legendą. Po raz drugi. Co ciekawe - za pierwszym razem (Lotusem Elise) jechała bez hamulców. A teraz hamulców nadużywała. Ale cóż - czas jest lepszy, niż był
                          No proszę...powrót naszej gwiazdy. Beetle jest bardziej kobiece. I pewnie dlatego tak dobrze jej poszło. :wink: Pozdrów Gabi od panów ze świata GT.
                          Honda HONDA S2000 '03 (To jest superwózek? To kosiarka, panie!)
                          Chcąc sprawdzić, jak jeździ się podobno "legendarną" S2000 i jak brzmi "najlepiej brzmiący silnik świata" wskoczyłem za kierownicę jasnozielonego egzemplarza i ruszyłem na Nurb. Owszem - jeździ się dobrze. Ale jakoś tak "bezpłciowo". Cóż - są gusta i są guściki... a dźwięk silnika? Kosiarka...
                          Do Evoll'a jeszcze niestety Ci zabrakło...Ale to auto jest cudowne...na Suzuce. :wink:
                          BMW M5 '05 (Powrót Legendy)
                          Znów. Zmierzyłem. Się. Z. Samym. Sobą. Znów. Zwyciężyłem. CZAS BEZ NITRO!
                          Czas godny Race Cara! Piekielnie Szybko Beleg ! A ten od Mazdy ? No cóż....spójrz na jego nick. :wink: "Koleshiya" oznacza, "Najszybszy w GT". :mrgreen:
                          Ford SVT F-150 Lighting '03 (SVT - Szybkość Vielu Tumani)
                          Spłukałem się dokumentnie, aby zrobić full - tune dla tego auta i... nie opłaciło się. Nadal było to zwaliste, niezgrabne krówsko, które nie zna zakrętów i miast bić rekordy w Piekle powinno wozić hamburgerożerców. Ale ten dźwięk silnika... i te prędkości maksymalne... ciekawe doświadczenie
                          Fana Johna Ceny, jadącego podkręconym M3 wyprzedził....Pick-Up.
                          Fiat 500R '72 (Wolno, Wolniej, Fiat 500)
                          Najlepszym komentarzem niech będzie: "Podczas jazdy uczyłem się na sprawdzian z informatyki". Koniec wywodu...
                          BTW: Na podjazdach Fiacik zdychał, na zakrętach łapał podsterowność. Ale to i tak kochane autko
                          Nie wiem skąd ta różnica pomiędzy moją a Twoją "pięćsetką" ? Czy ten jeden koń mechaniczny daje aż tak dużo ?
                          Jensen Interceptor Mk.III '74 (Bardzo Szybki Gentleman)
                          Zaskoczenie. Ogromne zaskoczenie. Spodziewałem się nieskrętnej, powolnej cegły na kołach. Dostałem znakomitą maszynę, z pięknym dźwiękiem silnika, świetnym prowadzeniem i... 3-biegową skrzynią biegów. Ale mimo tego - znakomitą.
                          Szczerze mówiąc odstrasza mnie sam wygląd tego samochodu, ale patrząc na czas myślę sobie...może by się tak kiedyś tym kredensem przejechać ? No, ale niestety...do Galanta Ci jeszcze zabrakło.
                          Ford GT '05 (Superwóz? D.U.P.A.!)
                          Może i jest ładny. Może i pięknie brzmi. Może i jest szybki. Ale prowadzi się koszmarnie, hamuje fatalnie i... "japier**leonnieskręca!"
                          Co to ma być ? Wolniejszy od M5 ? Albo ja za dużo wypiłem...w każdym razie - Za wolno !
                          Sprinter Trueno GT-Apex S.Shigeno Version (AE86) '00 (Nazwa dłuższa od samochodu)
                          Świetny driftowóz na Nurbie także łądnie sobie radził. Dobre przyśpieszanie, elegancka podsterowność i silnik od kosiarki pod maską...
                          Podsterowność ? Słownik tego samochodu nie zna takiego słowa. Czas marny niestety...

Ogólnie bardzo ładnie to wszystko opisałeś. I odnoszę wrażenie, że niektóre Twoje przejazdy to pierwsze jazdy danym samochodem. Mam rację, prawda? :wink:

Pozdro dla Frędzelka xD

duffy20 - Ja ostatnio zacząłem jeździć Escudo....Powiem Ci tylko tyle. Wkrótce będziesz miał co ścigać. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Lukas - 4WS to cztery koła skrętne
                            A Ford GT to padaka :>

Komentarz

Lukas - 4WS to cztery koła skrętne
                              A to nie wiedziałem. Dzięki.
                              A Ford GT to padaka :>
                              A chcesz się przekonać jak szybko "padaka" umie jechać ?

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                                A chcesz się przekonać jak szybko "padaka" umie jechać ?
                                Ostatnio wygrałem jakiegoś, więc sam sprawdzę Ale wyścigowa wersja która jest w misjach poprostu nie skręca, skrzynia jest wolna, a silnik brzydko pracuje :>

Komentarz

Pracuję...
                                X