Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Zdjęcia] BelegU$

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Photo mode by BelegU$

U....świeże mięsko....oryginalne. Jednak wydaje mi się że na niektórych większą wagę przywiązujesz do otoczenia niż do auta. Np Aston.

Komentarz

Moja Opinia

Witam
      No nareszcie jakieś nowe foty, bo z tego co pamiętam, Twoje zdjęcia były zawsze znakomite, no i "nieskażone" :wink:

A teraz przejdę do rzeczy, bo na prawdę jest do czego :wink:
      1.Całkiem niezłe zdjęcie, nie ma jakiś rewelacji, ale technicznie jest OK :wink:
      2.Samochód jest tutaj IMHO za ciemny :wink: Ale za to otoczenie bardzo mi się podoba :wink:
      3.Podoba mi się niebo, i to "zagięcie" toru, ale sam samochód wygląda średnio....a ja bardzo lubię R8 :wink:
      4.Tarka, wygląda....śmiesznie, ale całe zdjęcie jak dla mnie bardzo dobre
      5.Szkoda, że ten tył wypadł....kąt samochodu też za duży jak na tą moc.... Zdjęcie mi się nie podoba...
      6.Słońce GENIALNE ! Ale samochód (mam na myśli ujęcie bo M5 jest Cudowne) wygląda kiepskawo...
      7.Pomysł bardzo fajny, wykonanie nie gorsze, szkoda tylko, że tekstury w tak brutalny sposób Cię ograniczyły :wink:
      8. WSPANIAŁE, PIĘKNE, CUDOWNE, GENIALNE, MISTRZ ! Zainspirowałeś mnie tym :wink:
      9.Może się i czepiam, ale na tym zdjęciu napis "DUNLOP" i cała ta "opona" wygląda bardzo nierealistycznie, "spasowanie" samochodów też Mi się nie podoba, no bo wybacz...ale M5 choć jest świetnym wozem to za nic nie można go przyrównać do prototypowego Cadilaca, lub Volkswagena :wink:
      10.To też średnio niestety...znów odnoszę wrażenie, że samochody są z dwóch różnych zdjęć (mam na myśli ich dobór), a i ostrość na M5 mi się zbytnio nie podoba...
      11.Wybacz, ale nie skomentuję tego - Nie nawidzę tego "samochodu", jak dla mnie napisy "Honda" do "tego" nie pasują, bo to nie jest Honda...to jakiś hybrydowy niewydarzeniec
      12.A to jest świetne, bardzo lubię takie zdjęcia, świetnie uchwycony "buks" tylnego koła, świetny błyszczący rant tegoż koła, tylko nie mogę znieść tego koloru.....przecież to Lexus....nie Nexia :wink:
      13.Trochę blade, ale i tak całkiem ładne
      14.Całkiem ładne, ale ja dałbym troszkę wyżej kamerę, i wybrał go w innym kolorze...
      15.A to już kwintesencja Nürburgring Nordschleife :wink: Szkoda tylko, że taka blada....nie zachęcam Cię, ale PS nie jest aż taki zły...
      16.Strasznie "sztywna" fotka....
      17.A to bardzo, bardzo ładne
      18.3000GT to piękny samochód, szkoda, że u Ciebie jest taaaki wysoki, ale cała reszta zdjęcia, poza tą szarugą jest OK
      19.Heh, auta do siebie zupełnie nie pasują, ale zdjęcie jest bardzo dobre....ach gdyby zamiast tego "solstisa" był R34...
      20.Wybacz, ale kolejne wyblakłe zdjęcie...poza tym tutaj można było dać choć minimalne rozmycie, bo u Ciebie wszystko stoi
      21.Poprawnie, ale bez specjałów :wink:
      22.A to bardzo ładne Wielki Lukas'owski plus za Colt'a (Mirage'a) :wink:
      23.Za ciemno, a poza tym nie lubię tego samochodu
      24.Tutaj też cień, ale jeszcze jakoś wygląda - Do przyjęcia
      25.M5 Jednoślad - Całkiem fajne, tylko ten brzydal na przedzie...Nie powinni tego wpuszczać na tor :wink:
      26.Nie podoba mi się....po pierwsze "dźag" się spixelował, a po drugie wygląda jakby stały...za szybka migawa
      27.Trochę ta formacja słaba, ale tutaj jest zdecydowanie lepiej niż na poprzednim zdjęciu :wink:
      28.Powiem tak: To zdjęcie przedstawia cały kult "Ringu" - Magicznego miejsca
      29.Bardzo ładne zdjęcie, no i ten refleks na torze....
      30. Great Shot Cudowne ! Patrząc na to zdjęcie odnoszę wrażenie, że oprócz M5 lubisz też Porsche :wink:
      31.To jest to co Ja kocham - Pusta Suzuka i Japoński samochód Zdjęcie jest świetne
      32.Wolę żeby był na środeczku :wink:
      33.Piękne ! No i wspaniale uchwycone tło
      34.Jeśli miałbym głosować pomiędzy tym, a tym co wystawiłeś do Photo Event to głosował bym właśnie na to, jest wspaniałe, szczerze mówiąc fotka z Photo Event, wcale mi się nie podoba
      35.Bardzo przyjemny samochodzik wybrałeś, szkoda tylko, że w wersji Off Road :wink: A może mam spaczenie na punkcie "gleby"
      36.A tutaj nawet mnie tak prześwit nie razi, fotka taka....milutka
      37.Dużo dymu się zrobiło, przez co zdjęcie jest jeszcze bardziej wyblakłe, co wcale mnie sie nie podoba
      38.A tutaj samo ustawienie zwyczajne, ale te kolorki na Tuscan'ie są ślicznie wspaniałe
      39.Ładne, zupełnie jak z folderów reklamowych Volvo :wink:

Moja Ocena: 4.2/6.0 - Są lepsze, są gorsze, jest też kilka genialnych, ale ogółem mówiąc liczyłem na coś lepszego :wink: Główny mankament, to "wyblakłość" i zbyt duża "stateczność" Twoich zdjęć :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Re: [Zdjęcia] BelegU$

Spodziewałem się trochę więcej... może przez to uważam sporą częśc tych zdjęc za dosyc słabe...Ale w tej innej części widac dużo tego Twojego dobrego stylu i fotki są świetne. Nie będę wszystkich oceniac, bo i tak nie wszystkie mi się załadowały.
        Czekam na bardziej systematyczne sesje (oczywiście bez przesady)
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Wszystko, co dotychczas stworzyłem jest tu:

http://picasaweb.google.pl/BelegUS/GranTurismo4ByBelegU

Jak by się komuś chciało oglądać

Komentarz

No no no...super fotki,nie bedę chyba każdej z osobna oceniał ale przeglądnąłem je i nie będę się już czepiał takich szczegółów.Zauważyłem jedną rzecz,kiedyś jeszcze rok dwa temu zdjęcia użytkowników były poprostu oceniając teraz żałosne.Czepiano się trochę ale i tak były "super". :wink: Z czasem oceniając czepialiśmy się coraz mniejszej liczby błędów które zaś były coraz mniejszymi błędami. Teraz zdjęcia każdego użytkowniaka są dobre a duża część robi zdjęcia idealne w których przygotowaniu popełnili tylko takie błędy jak "za ciemne","za bardzo popularne","oszpeciłeś moje ulubione autko","nie pasuje do driftu","nie pasuje do tego otoczenia","gdyby kolor był xxxxxx a nie xxxxx" itd. a w moim przypadku wytyczono mi i taki błąd "za dużo zdjęć" co jest najlepszym dowodem że większość tych błędów to już nie błędy tylko nawet można powiedzieć "grymasy oceniających" z czego ja wnioskuje jak wyżej piszę że w tej chwili większość zdjęć użytkowników nie ma zapotrzebowania na oceny.Są idealne. Hmmm...Nowymi koncepcjami są teraz chyba tylko nowe ujęcia .Wiem że to też w pewnym sensie off-top ale proszę o przeczytanie tego postu w całości i ze zrozumieniem na które mam nadzieję :wink: .Chciałem się tylko podzielić tymi spostrzeżeniami z wami. (rym mi wyszedł )

Także tu Belegu$ robi piękne zdjęcia,Beleg szczególnie mi się podoba GT40 ukazany odprzodu z wyższej pozycji z efektem sepia (na tej mapce pod mostem ).Piękne błyski lamp i wogóle dobrze wszystko dobrałeś,gdyby PS2 miało trochę lepszą grafikę ustawiłbym tę fotę na tapecie tak jak dużo innych twoich zdjęć.Foty tego kombi driftera (chyba nissan) też wyszły ciekawie bardzo.

PS.Kiedy następny konkurs Photo Mode?
            GT-żeby ono jeszcze gotowało...

http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/875187.html

Komentarz

Zamieszczone przez Jimmy
              PS.Kiedy następny konkurs Photo Mode?
              Konkursy Photo Mode na naszym forum są organizowane raz na jakiś czas, ale od jakiegoś czasu organizujemy też inne konkursy fotograficzne takie jak Photo Event i PTOC, jeśli jesteś zainteresowany zapoznaj się z regulaminami i ze Swojej strony zapraszam do udziału :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

FAJNE foty , naprawdę
                Musiałeś się namęczyć bo dość dużo ich tu jest!???
                Pozdro :mrgreen:

Komentarz

Zapytacie zapewne - o co w tym idiotycznym zdjęciu chodzi? Odpowiedź wymyślcie sami. Jedyne co powiem to to, że jest bardzo "osobiste"... ech

Full: http://img410.imageshack.us/img410/68/pamitkashvg3.jpg

Komentarz

BelegU$ - Wspaniale zrobiona fotka, co prawda można się przyczepić do kolorystyki i kontrastu, ale samo "ustawienie" drugiego auta, jest GEEEENIALNE ! Moje Gratulacje :wink:
                    To wygląda jakby rzeczywiście stały tam dwa :wink: No może trochę cień się nie zgadza, ale fotka i tak jest imponująca.

Pozdrawiam

Komentarz

Jak on to zrobił?Dwa samochody?Jak to zrobić? Super foto.
                      Belegus,czy to powstało w wyniku nałożenia na siebie dwóch fotek?Mam rację?

Komentarz

Lukas cien zgadza sie i to jak najbardziej .spoko fota Beleg

Komentarz

Moglibyście mi powiedzieć jak zostało to zmontowane?Ja nic nie widzę,cienie się zgadzają,widok za szybami też,ja już niewiem co jest nie tak :wink: .Jak to zrobiłęś BelegU$,poddaję się.

Komentarz

Włączyłem Photo Travel w tej miejscówce z Astonem, przesunąłem TYLKO SAM WÓZ w Prawo, ustawiłem filtry, zrobiłem zdjęcie. Następnie wybrałem M5, ta sama miejscówka, te same filtry, przesunąłem TYLKO SAM WÓZ w Lewo, zrobiłem zdjęcie. Następnie w Photoshopie zaznaczyłem tylko sam fragment z M5 i wkleiłem w miejsce po lewej od Astona. Dzięki temu, że nie ruszałem NIC z kamerą spasowało idealnie. Następnie poprawiłem trochę cień, ustawiłem Krzywe i Autokontrast i gotowe. To pierwsza tego typu fota. Może uda mi się kiedyś zrobić lepszą.

Miło, że się spodobało Jedyny plus zaistniałej sytuacji.

Komentarz

Ostanio się zainteresowałem tego typu zdjęciami, ale tylko je oglądałem - sam nie próbowałem

Fotka świetna, zwłaszcza jak na pierwszą próbę.
                              http://najalternatywniej.blogspot.com/
                              keep calm & carry on
                              digart - lastfm
                              ---
                              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Następne idiotyczne zdjęcie spowodowane moim dołem:

Komentarz

Pracuję...
                                X