Uczyć.???? Ludzie kto tu się uczy........... Podawajcie konkrety.........
Jeszcze jedno. Da się tak jakby zastąpić asm regulacją LSD??? (nie do końca taki sam efekt ale podobny)
Czy wyregulowanie LSD może troszeczke zmniejszyć poślizg kół przy starcie
Zamiast wozami FF popróbuj pośmigać muscle carami to dopiero trzeba ćwiczyć i nawet niezła radocha z takiej trudnej jazdy
LSD to inaczej mechanizm różnicowy o zwiększonym tarciu.
Gdy to masz, oba koła będą szły równo niezależnie od podłoża, ale poślizg i tak będzie występował tyle, że całej osi a nie pojedyczo każdego z kół...
Szpera pomaga wykorzystać jak największą moc, bez utraty jej na np. w zakręcie tzw. poślizg koła wewnętrznego.
A asm odwrotnie - zmniejsza moc na kole, które właśnie wpada w poślizg w celu uniknienia tego.
Tak więc na pytanie
Zamieszczone przez Glenn
Czy wyregulowanie LSD może troszeczke zmniejszyć poślizg kół przy starcie
odpowiedź brzmi nie. (ale nie jestem przekonany czy o to Ci chodzi)
Poczytaj sobie o tym, to zrozumiesz o co mi chodzi.
Zamieszczone przez Glenn
Zamiast wozami FF popróbuj pośmigać muscle carami to dopiero trzeba ćwiczyć i nawet niezła radocha z takiej trudnej jazdy
Tylko czy prowadzenie pojazdu, który ma zawieszenie z galarety, nie hamuje i nie skręca, tylko jedynie przyśpiesza, niepotrafiąc przekazać mocy na asfalt, można nazwać jazdą? Wg mnie są to karkołomne próby utrzymania tego czegoś na torze.
Co nie zmienia fakt, że muscle cary sa niesamowite
Gdy trochę poćwiczyłem wcale nie było trudne utrzymanie " tego czegoś " na torze.....
Imponuje mi w tych samochodach to ,że są to nieliczne samochody w gt do których prowadzenie bez wspomagań wymaga wbrew pozorom umiejętności precyzyjnego operowania gazem aby nie zrobić bączka i to mnie w nich pociąga
Gdyby tarcie było ograniczone, to koła jeszcze bardziej by się ślizgały, albo w granicznej sytuacji mechanizm różnicowy w ogóle nie przekazywałby mocy z silnika na koła.
Tobie chodziło raczej o mechanizm różnicowy o ograniczonym uślizgu - tzw. Limited Slip Differential - LSD .
Komentarz