Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasz sposób na drift?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez BelegU$
    Ja uczę się Nissanem SIlvią S13 2000cm sześciennych, rocznik '92, moc około 300 koni. Nic nie ruszałem w ustawieniach oprócz obniżenia zawieszenia, prawie full-tune i założenia economy. Ucze się na Trial Mountain, Tsukuba Wet i Fuji Speedway 2005. Na razię próbuję opanowywać "rybkę" na co drugim zakręcie...

Nie ma się co oszukiwać - GT4 to nie Need for Speed Carbon. Tutaj się driftuje "naprawdę"...
    Jeśli to Silvia s13, to uzywaj czasami ręcznego, ponieważ Silvia jest troche podsterowna. Swago czasu sam uczyłem się właśnie Silvią :wink: , i wiem że jest ciut podsterowna. Sam Dorikin Keiichi Tsuchiya mówił w Drift Bible że Silvia jest podsterowna
    NO VTEC-NO FUN

Komentarz

ja kupilem spykera i smiga na zakrętach a najleprzy dla mnie tor to tsukuba albo laguna seca
      top gear and gran turismo ist the best

Komentarz

gosciu ktory wyslal linka z ustawieniami do m5 nie za bardzo mi odpowiadaja w driving aids nie powinno byc zadnych pomocy inaczej jazda jest sztuczna i za latwa jak dla maniakow

Komentarz

Mój sposób na dobry drift to napęd 4WD i tunning do około 630 km.

Redukcja wagi - 3 stage
          Understeer - max
          Oversteer - 0
          obniżenie zawieszenia na maxa
          15 kg balastu na tył

Takim autem driftuje się rewelacyjnie choć trzeba się wysilać aby nie utracić kontroli bo łatwo można się przeliczyć i pojechać w krzoki.

-------------------------------------------------------------

Komentarz

4WD? ehh ja wolę FR a co do driftu dobrze mówisz BMW m3, wszystkie driving aids powinny być na zero ustawione, a co so tych 630km to duużo za dużo jak dla mnie, wolę mieć 200-300 bo wtedy trzeba się pomęczyć żeby długi zakręt bokiem zrobić, a przy 630km to gaz do dechy pewnie robisz i sam jedzie w zakręcie... tylko lekkie kontry trzeba robić a gazem pewnie nie operujesz? tzn do końca wciszkasz
            Oo\_____/oO

Komentarz

Mój sposób na dobry drift to napęd 4WD i tunning do około 630 km.

http://pl.youtube.com/watch?v=0pialZsZNmo

To auto ma w granicach 350 km a i nawet "SERYJNYM" da sie tak jechac, więc moim zdaniem po co te 630 km???, no po co????
              Członek Drift Xtreme

Komentarz

wiesz Numoken, niektórzy lubię jak ich frift-wóz jedzie jak głupi na prostych, a te 630km... to już nie drift z taką mocą
                Oo\_____/oO

Komentarz

Zgadzam się.........630 KM to za dużo.....mi w Hondzie S2000 wystarcza lekie podrasowanie do około lub nie wiele 300 KM lub niewiele więcej i jest fajnie .a nawet standardowym sie da fajnie driftować :wink:

Komentarz

No pewnie że standardowym da się driftować . . . . .
                    Często gdy jeżdze Hondzinką to własnie w serii . . . . .

Pozdro

H2000s the best . . . . .

Komentarz

Widze Lukasie że się przekonałeś do S2000...tak trzymać...RESPECT

Komentarz

No wiesz dobre auta przyciągają jak fajne kobiety . . . . .

Pozdro

S2000Rlz the best of the japan drifting

Komentarz

hehe żebyś wiedział

Komentarz

HONDA S2000 RULEZ
                            Z ten nick należy się uznanie i gdyby na tej forze była ranga to własnie bym ci dodał punkty . . . .

Pozdro

Komentarz

hehe THX ziomie

Komentarz

a swoją drogą to fajnie by było takie ranking zrobić.....

Komentarz

Pracuję...
                                X