Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Off-Topic] Zastrzeżenia

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Off-Topic] Zastrzeżenia

Co do pierwszego testu to mam parÄ™ uwag:
    1.Daihatsu Copen to roadster anie coupe
    2.Dlaczego nie podano info o wymiarach,ułożenia silnika,itp?(wiem że trochę to zajęło czasu i pracy ale jak coś robic to z głową)
    3.Dlaczego akurat to auto?Nie jest godne uwagi (wg mnie) i te informacje się nie przydadzą zbytnio nikomu, więc liczyłbym na jakieś ciekawsze autko(np. Skyline R32)
    doceniam pracę ale lepiej by było gdyby te info były przydatne.Bo to co tu zobaczyłem to to samo zobacze w GT...Ok, marudzę :winkroszę o więcej przydatnych informacji.

na poczatek nie jest zle...jak dla mnie zdjec moze byc duuuzo mniej - 3-4 max - kazdy z nas wie jak fura wyglada a jesli tego nie wie to po przeczytaniu testu odpali gt4 i sie dowie .....jesli czas pozowli to cos napisze, bo jezdzilem ostatnio intesywnie paroma furami ....koncepcja dobra niestety pracochlonna a ja czasu mam jak na lekarstwo

pozdro 4 all

Komentarz

Witam,
      1. Widocznie wystąpił jakiś błąd. Zmienię go.
      2. Zastanawiam się czy np. ułożenie silnika ma w ogóle jakieś znaczenie. Podany jest napęd, chyba nie trzeba rozmieszczenia? Wymiary to już na pewno dodatek. Uznałem to za zbędne.
      3. Dlaczego to auto? Bo jest tanie. Po co porywać się na np. zaproponowanego przez Ciebie Skylinea skoro test nie jest jeszcze w 100% dobrze rozpisany. Daihatsu to tj. wersja robocza.
      4. Zdjęcia są, aczkolwiek dużych rozmiarów, dzisiaj zostaną pomniejszone co na pewno polepszy ogólny wygląd.

Chyba zapomnieliście o opisie zachowania auta, którego już w GT4 niestety nie ma... Poza tym to właśnie chodzi o to, że to będzie posiadać zwykłe informacje z GT oraz troche rozszerzony zakres. Natomiast nie wiem jaki sens ma pisanie np;. historii auta, albo historii modelu itp. We wzorze nie było również poświęconej uwagi skrzyni biegów, która jak by nie było po odpowiednim ustawieniu pomaga osiągnąć przy tej samej mocy lepsze bądź gorsze prędkości maksymalne.

Moderator Serwer

Komentarz

ja robiłem ten test kiedy nie było jeszcze wzoru Igi'ego, będzie jeszcze dopracowany, dodam jeszcze, że zrobiłem test tego samochodu bo test takiego zrobić można łatwo i szybko, dzięki temu jest już jakiś test i może się rozkręci, przyłączą się inne osoby, tak to by to nieustannie stało w miejscu

poza tym zgadzam się z Serwer'em - historia samochodu jest zbędna, nikt nie będzie tego czytał, a jeśli ktoś będzie chciał to znajdzie to bardzo szybko w necie, a na dodatek 5 osób zrobi test samochodów z tej samej marki i umieszczą tą samą historię, albo zmienioną bo źródła będą inne
        wymiary samochodu też są zbędne są to cyfry, które przeczyta mało osób, większość pominie je wzrokiem

Komentarz

Dla mnie ułożenie silnika i przeniesienie napędu jest dużo ważniejsze od np. dostępnych kolorów(wg. to mały absurd). Informacje o ułożeniu silnika i wymiary mogą pomóc w w wyborze samochodu do daneego wyścigu(np. wyścigi aut z silnikiem typu boxer, lub wyscigi aut kompaktowych)

Komentarz

nie chodzi o to, że zbędna jest ta informacja, tylko, że można zapisać skrótowo np. FR to silnik z przodu napęd na tył

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
              Dla mnie ułożenie silnika i przeniesienie napędu jest dużo ważniejsze od np. dostępnych kolorów
              Popieram.
              Już z samego ulożenia silnika moża odczytać jakie dane auto bedzie mieć sterowanie. Np. Samochód z napedem na tył i silnikiem centralnym będzie lekko zazucal tylem i w pewnym momencie nie ma nad nim kontroli.

Prosze też o to aby testy przysyłano całkowicie gotowe a nie zrobione w połowie.

Powiedzcie poprostu co usunąć z mojego szablonu a ja poprostu edytuje temat bo takie ciągłe zakładanie tematów gdzie wszędzie jest co innego to poprostu jeden wielki bałagan.

Serwer> jak nie możesz sobie poradzic czy nie chce ci poprawiac błedów innych to moge Cie wyręczyć a ty poprostu zajmij sie czymś innym bo poprawianie innych i utrzymywanie porządku to jest zadaniem moderatora a jak narazie nie idzie Ci najlepiej (bez urazy)

Według mnie to jak już robić testy to najlepiej wszystko co jest w GT zawarte lub nawet wiecej
              Niektóre pojazdy nie mają wszystkich informacji podanych. Wtedy waczamy coś takiego jak internet i wyszukujemy brakujących informacji. Dzięki temu uzupełnimy cała gre. A zdjecia można by umieszczać w jakimś odnośniku lub umieszczać je za pomocą http://www.imageshack.us w pomniejszonych wersjach tak by po naciśnięciu na zdjęcie ono sie powiekszyło.

Pozdrawiam> igi
              Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

1. Według wypowiedzi utwórz nowy wzór i przedstaw go tutaj, wtedy podejmiemy decyzję.
                2. Test był zrobiony już wcześniej niż przedstawiłeś swój wzór, którego teraz się trzymamy. Nie możesz mieć pretensji do czegoś czego wcześniej nie było, a ktoś zrobił błąd.
                3. Właśnie o to chodzi. Najpierw zróbmy bałagan i w końcu coś uzgodnimy, a później sprzątne dział i zostanie sam wzór do testu.
                4. (poprawianie innych) Nie rozumiem po czym wnioskujesz moją bezradność. Staram się jak mogę. Jestem tylko człowiekiem, nie robotem, mam też inne zajęcia, a forum to nie całe moje życie. Chyba, że dla Ciebie wejście na forum jest ważniejsze niż np. uczenie się na sprawdzian-wtedy zwracam honor.
                5. Robienie testów właśnie na tym polega i jak na razie w taki sposób wygląda pierwszy test(to co w GT4 oraz troche rozszerzony zakres).
                6. Zdjęcia są dobrze umieszczone, gdy będą pomniejszone mogą się długo wczytywać, a tak poza tym to imageshack jest chyba najwolniejszym serverem od zdjęć. Fotosik jest 10 razy szybszy.

Koniec ględzenia :wink:

Moderator Serwer

Komentarz

Napiszę nowy post aby było widać, że coś nowego. Otóż-dzisiaj rano, troche wcześniej wstałem i uzupełniłem test. Chyba wszystko jest już zapięte na ostatni guzik, zapraszam do oglądania i komentowania(w tym temacie oczywiście :wink: )

Moderator Serwer

Komentarz

Mam pytanie.
                    O co z tym chodzi:
                    "I teraz uwaga. Nikt nie pisze autotestu sam, póki mi go nie wyśle. Ja wypełniam całość, a jeśli ktoś zrobi to na własną rękę, automatycznie taki topic będzie usuwany. Wiem, że to może lekceważenie czyjejś pracy ale na forum powinien być porządek, i tego się trzymajmy."

Ja bym bardzo chętnie napisał kila testów (już nawet wiem jakie auta) ale nie mam zamiaru bawić się w jakieś szopki z wysyłaniem tego komus itp. IMO to głupota, a nie porządek. Poprostu jak ktoś zrobi partacki test (wszytsko bedzie nie na miejscu, brak danych itp) to wtedy się usinie czy coś, ale jak ktoś zrobi to dobrze i wrzuci na forum to jaki problem??

Komentarz

Witam,
                      Jeśli tak bardzo chcecie robić testy to niech już będzie. Ewentualnie jeśli ktoś zrobi nie dokładnie i niechlujnie to usunę test albo poprawie jeśli coś będzie nie na miejscu. Ale trzymamy się jednej zasady-piszemy według jednego wybranego wzoru. Tego w teście Daihatsu-bez samowolki.

Moderator Serwer

Komentarz

Jak dla mnie to mozna by wyrzucic kolory bo sa niepotrzebne. Niektore nazwy to mozna pisac przez 20 minut. Po co komu kolory??

Komentarz

Sebastianlodz, jeżeli ten test który zrobiłeś jest kompletny wg ciebie to jest zroboiony na odwal się...Gdzie fotki i reszta danych?

Komentarz

gadalem na ten temat z pasqudo i doszlismy do wniosku ze nie chcecie fotek i dlatego ich tam nie ma a dzisiaj jeszcze dam czas okrazenia.
                            A poza tym to co Ci tam nie pasuje??

Komentarz

Zamieszczone przez sebastianlodz
                              gadalem na ten temat z pasqudo i doszlismy do wniosku ze nie chcecie fotek i dlatego ich tam nie ma a dzisiaj jeszcze dam czas okrazenia.
                              A poza tym to co Ci tam nie pasuje??
                              Ja tam nic do twojego testu nie mam ale co do fotek to raczej forumowicze decydują a nie ty i pasqudo. Ja np chce zdjęcia. A co do kolorów to wystarczy wkleic zdjęcie gdzie wybiera sie kolor pojazdu i powinno starczyć.
                              Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

PracujÄ™...
                              X