Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem a raczej fatum!!Heelp!Przynajmniej duchowo ;]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problem a raczej fatum!!Heelp!Przynajmniej duchowo ;]

Nurburgring 24h,męczarnia,wypocony na pierwszym miejscu dotoczyłem się do mety a tu...Aż mi koszulka od potu przemokłą a jednocześnie ze złości mi się w oczach zaciemniło...Wciskam ok,kasa leci,ja mam wypieki :mrgreen: ,już czekam aż się wczyta,jednak wczytuje się dziwnie,a mianowicie zamiast białęgo jest czerwone kółeczko,z tego co wiem pojawia się ono gdy nie można przeczytać płyty z przyczyny rys.Wiem,widocznie mam porysowaną płytę ale ludzie!!Jechałem na A-spec!To nie może się nie zapisać,zsotawiłem to tak i cały czas się kręci.Traz nasuwa się pytanie do was,w pobliżu jest sklep czyszczący płyty-czy jak otworzę klapkę (wtedy wciąż wyświetla się obraz i się kręci kółko) zaniosę płytę do czyszczenia,wrócę włożę ją,wczyta się do końca?
    GT-żeby ono jeszcze gotowało...

http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/875187.html

Re: Problem a raczej fatum!!Heelp!Przynajmniej duchowo ;]

U mnie na "czerwone kółko" pomaga lekkie puknięcie w klapkę przykrywającą napęd od góry....już nie raz ratowało mnie to z opresji, aczkolwiek z tego co tutaj czytałem to nie u wszystkich to pomaga :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Masz racje czerwone kółko pojawia się gdy konsola nie może wczytać płyty. Nie wiem czy czyszczenie coś pomorze i nie wiem czy jak otworzysz klapkę i włożysz (już przeczyszczoną płytkę) to gra będzie chciała doczytać informacje czy się zawiesi.

Pytań jest więcej od odpowiedzi. Masz strasznego pecha chłopie,tym bardziej że się napracowałeś na tym A-specu.

Edit:
      Masz nauczkę żeby nie rysować płyt.

Ale powiem Ci jak ja zawsze robiłem jak miałem coś nie tak z czytaniem płyty.

Otóż poprubuj poustawiać konsole w różne pozycje na bok,do gury nogami,na stojąco...może pomorze. I to nie jest żart. To moja stara metoda od czasów posiadania PSXa. Czasem pomagało.

Komentarz

Płytka jest w czyszczeniu a gra niestety się skasowła,policzyłem do dziesięciu...dziesięć razy i wciąż jestem wściekły...No cóż,teraz już nie pojadę tego na aspecu bo bym sie chyba powiesił jakby sytuacja się powtórzyła,włączę na b-spec...Dreadlock,wiem,też to przekładanie mi zz PSX'em pomagało... :mrgreen: w tekkenie i w GT :wink: Nie klepnąłem po grzbiecie mojej czarnulki bo już nie miałem okazji...

Komentarz

Ja nie mam tego typu problemów. Oto co polecam.
          PS2 nie przerobiona i oryginalne płyty platinum trzymane z dala od dzieci U mnie ani jednej ryski na płytach i wszystko w idealnym stanie.

-------------------------------------------------------------

Komentarz

Tyle że te ryski to koleżkom pożyczyłem i mi zrysowali... :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Jimmy
              Dobry zwyczaj nie pożyczaj :mrgreen: he he a jeszcze swojego GT nikomu nie pożyczyłem :wink:

Komentarz

Podobnie jak ja i chyba nigdy z nikim się nim nie podzielę. Ale co do problemu Jimmiego to myślę że gdyby otworzył klapkę, wyczyscił płytkę i włożył to gierka by się wczytała nieważne jak długo byłaby otwarta klapka. Albo mógł ją zgrać od nowa i wrzucić do ps2 i myślę że by wczytało. No ale każdy jest mądry już po fakcie...Mogę tylko współczuć. :wink:
                "Co nie możesz zabić to wzmocnij. Baczność przemyśl, spocznij."

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                  Zamieszczone przez Jimmy
                  Dobry zwyczaj nie pożyczaj :mrgreen: he he a jeszcze swojego GT nikomu nie pożyczyłem :wink:
                  ja też mam ten zwyczaj
                  kiedyś pożyczyłem koledze carbona (w święta 2006)to gdy go przyniósł w pudełku nie było płyty!!
                  chciał mi ją pewnie ukraść
                  -czemu?
                  -bo dasz mi dżemu.
                  Pozdrawiam.

Komentarz

I co Mariusz odzyskałeś swego Carbona czy typ go sobie przywłaszczył? Mój kumpel też regularnie sprzedawał moje gry na psx-a. Raz nawet sku....iel przechandlował mi pada od ps1 by uratować własny tyłek przed nerwowym kolegą. Od tej pory nie jestem skory do pożyczania gier...

Komentarz

Kiedys pozyczylem jednemu opiekacz do tostow i mi zeskrobal teflon z niego bo myslal, ze to brudne. Ludzie dziwni sa...
                      maruda
                      A-spec 17,839 km

Komentarz

Ha ha ha A to dobre. Normalnie śmiechu warte...A co do dziwnych zachowań ludzkich mój kumpel grając u mnie w Tekkena posikał się z wrażenia na kanapę (serio). :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez playstatman
                          Ha ha ha A to dobre. Normalnie śmiechu warte...A co do dziwnych zachowań ludzkich mój kumpel grając u mnie w Tekkena posikał się z wrażenia na kanapę (serio). :mrgreen:
                          Grałeś z niemowlakami? :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Kauris
                            I co Mariusz odzyskałeś swego Carbona czy typ go sobie przywłaszczył
                            na szczęście odzyskałem go.uff co za ulga bo to mój jedyny prezent gwiazdkowy 2006!!
                            Zamieszczone przez Kauris
                            i mi zeskrobał teflon z niego bo myślał, ze to brudne.
                            naprawdÄ™ ludzie sÄ… dziwni!!
                            Zamieszczone przez Dreadlock89
                            A co do dziwnych zachowań ludzkich mój kumpel grając u mnie w Tekkena posikał się z wrażenia na kanapę (serio). :mrgreen:
                            też dziwne zachowanie ludzkich stworzeń a tak przy okazji to przy jakim momencie sie zsikał?? bo to ciekawe!!
                            -czemu?
                            -bo dasz mi dżemu.
                            Pozdrawiam.

Komentarz

Też bym chciał wiedzieć i z grzeczności pozwalam Ci to napisać ale koniec off-topu!Już mi się to zdanie śni po nocach...

Komentarz

PracujÄ™...
                              X