Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

!!!! WSZYSTKO O SAMOCHODACH !!!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: !!!! WSZYSTKO O SAMOCHODACH !!!!!!

Mnie rozczarowała...BMW 328...

Komentarz

Mitsubishi Mirage ASTI RX-R '98

Seria:
      1597cc I4 DOHC
      172hp / 7750rpm
      167Nm / 7000rpm
      FF 1070kg

Tuning:
      1597cc I4 DOHC NA-Tune
      239hp / 8100rpm
      218Nm / 7400rpm
      FF 954kg

Mlodszy braciszek Lancera Evo. Duzo slabszy, ale rownie zadziorny co starszy brat. Swietne autko dla poczatkujacego gracza. Idealnie nadaje sie do wyscigow Super Touring Car Trophy. Jest nieco slabszy od konkurencji (ok 50-70hp), ale wszystko to nadrabia niewielka waga i bardzo dobra zwrotnoscia. Maly scigacz :mrgreen: Do kupienia u dealera Mitsubishi nowy za niecale 18000Cr PAL (1'800'000Cr NTSC).

Komentarz

Crx Del Sol LM EDITION Samochód do zdobycia za złotą licencję.
        Ponad 600 koni przy wadze 890kg!! super wozik z napędem na tylnią oś [MR]
        Dobrze się prowadzi łyka zakręty nadzwyczaj łatwo.

Komentarz

Szkoda, ze to nie jest ten stary CR-X z poczatku lat 90'. Ten nowszy "del sol" to jakies jajo na kolach.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
            Szkoda, ze to nie jest ten stary CR-X z poczatku lat 90'. Ten nowszy "del sol" to jakies jajo na kolach.
            W tym momencie przyznaje 100% rację i popieram całym sercem.

Komentarz

1996 Suzuki Escudo Pikes Peak Version
              Samochód Legenda potwór z Kraju Kwitnącej Wiśni.
              Zbudowany na bazie GRAND VITARY.
              Samochód Rajdowy który wygrywał wyścig na szczyt góry Pikes Peak. Powstały w sumie trzy ewolucje tego potwora a czwarta która znalazłem ładnych parę lat wstecz nie ujrzała światła Dziennego.
              1. Dobrze znany graczom GT2 CULTUS Był początkiem powstawania japońskich rakiet :wink:

2. Model o którym jest tu mowa SUZUKI ESCUDO gdy pojawił się w 96' Od razu wygrał 20 kilometrowy wyścig u zboczu góry którego meta jest na szczycie.

850kg i 990koni mechanicznych + dwu metrowe skrzydło
              3. Najnowszy model ESCUDO ale pod inną nazwą XL7

Osiągi zbliżone do poprzednika. Moc równa 1000koni waga 850kg
              4. Wersja którą kiedyś w necie wycziłem i osiągi jakie były podane wryły mnie w ziemię.
              waga się nie zmieniła ale moc to 2500koni!!! jakoś tam było 2490 dokładnie nie pamiętam ale było coś koło tego i prędkość jaka tam była podana niby przez producenta i ograniczona elektronicznie to 480km/h!!

A teraz coś o GT2
              Ustawienia takie luzine
              F ---- R
              8.0 8.0
              95 150
              10 10
              10 10
              3.1 2.9
              0.20 0,20
              7 7

Auto setup na 17
              Areodynamika
              przód na max a tył bez zmian

0-100km/h 1.8s.
              0-300km/h nie całe 9s.
              v-max 390km/h

Dzięki niemu można się szybko wzbogacić w GT2 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Komentarz

W sumie Cultus w GT2 jest rzadko używany (zupełnie już nie pamietam jak się nim jeździło), mimo że testy wykazały, że jest drugim autem pod względem szybkości.
                1+1=10

Komentarz

Ja Cultusem jeździłem 6 lat temu u kuzyna. Pamiętam tylko, że był bardzo, ale to bardzo podsterowny na standardowych ustawieniach. Prawie nie skręcał. Jak HKS. Ale to było 6 lat temu, ostatnio oprócz Test Course to nie jeździłem nim wcale, nawet nie mam go w garażu.

Demonem szybkości jak HKS'y nie jest (na standardzie wyciągnie 380 coś, może nawet 390 km/h), ale wystarczy, by zostawić w tyle wszystkie samochody w grze, nie licząc Escudo i HKS'ów.

P.S. Co ciekawe, u mnie po zakupie go moc spada do 780 coś (w salonie ma 800 ps). W niektórych wozach moc spada, to każdy wie, ale jeszcze nigdy nie spotkałem się z tym w specjalach (nawet Escudo "utrzymuje" moc po zakupie).

Komentarz

Na standardowych ustawieniach bierze HKSy na 1000m (patrz -> http://www.ignac8.mp-serwis.pl/rekordy.html - lista robiona jakiś czas temu).
                    1+1=10

Komentarz

Toyo chodzilo o Vmax Cultusa, a nie sprint na 1000m.

Komentarz

Poza tym oczywista oczywistość, że Cultus na standardowym setupie wyprzedza HKS'y. HKS pojedzie 355 km/h, Cultus ponad 380 km/h. Przepaść. Po ustawieniu wozów klasyfikacja się odwraca, ale zapewne pod względem prędkości maksymalnej.

Jak thooorn mówił, chodziło mi o maksymalną prędkość Cultusa na standardowych ustawieniach.

Komentarz

Ja Cultusem pojechałem 390km/h z groszem jak się nie mylę

Zamieszczone przez Toyo
                          Ja Cultusem jeździłem 6 lat temu u kuzyna. Pamiętam tylko, że był bardzo, ale to bardzo podsterowny na standardowych ustawieniach. Prawie nie skręcał. Jak HKS. Ale to było 6 lat temu, ostatnio oprócz Test Course to nie jeździłem nim wcale, nawet nie mam go w garażu.

Demonem szybkości jak HKS'y nie jest (na standardzie wyciągnie 380 coś, może nawet 390 km/h), ale wystarczy, by zostawić w tyle wszystkie samochody w grze, nie licząc Escudo i HKS'ów.

P.S. Co ciekawe, u mnie po zakupie go moc spada do 780 coś (w salonie ma 800 ps). W niektórych wozach moc spada, to każdy wie, ale jeszcze nigdy nie spotkałem się z tym w specjalach (nawet Escudo "utrzymuje" moc po zakupie).
                          Bo ja wiem czy jest z nim taki problem przy skręcaniu?? U mnie też dostaje po dupie z mocą :wink:

Zamieszczone przez Toyo
                          Poza tym oczywista oczywistość, że Cultus na standardowym setupie wyprzedza HKS'y. HKS pojedzie 355 km/h, Cultus ponad 380 km/h. Przepaść. Po ustawieniu wozów klasyfikacja się odwraca, ale zapewne pod względem prędkości maksymalnej.

Jak thooorn mówił, chodziło mi o maksymalną prędkość Cultusa na standardowych ustawieniach.
                          No ale w większości wyścigów chodzi o przyspieszenie a CULTUS jest drugi w kolejce po ESCUDO. Od 0 do setki ESCUDO robi 1,8s. a CULTUS w 2,1s. jak się nie mylę oczywiście. wiec nie ma na świecie takiego wyścigowego pojazdu z takim Accelerem. Oczywiście nie biorąc pod uwagę DRAGSTERÓW z TOP FUEL które łykają setkę w 0,4 s.!! :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
                            Bo ja wiem czy jest z nim taki problem przy skręcaniu?? U mnie też dostaje po dupie z mocą :wink:
                            Jechałem 6 lat temu u kuzyna na Laguna Seca. By się wyrobić w zakrętach trzeba było hamować prawie do zera (chyba, że kuzyn coś zmajstrował nie tak w ustawieniach).

Zamieszczone przez JISAW
                            No ale w większości wyścigów chodzi o przyspieszenie a CULTUS jest drugi w kolejce po ESCUDO
                            No ok. tylko chodziło mi o prędkość max. Przyspieszeniem są to najlepsze pojazdy w grze.

Komentarz

a mi chodziło o to że HKS nawet swoją prędkością nie nadrobi tego co potrzebne mu by było najbardziej :mrgreen:

Komentarz

Lubię co prawda Cultusa i Escudo, jednakże unikam jeżdżenia nimi w wyścigach bez ograniczeń mocy. Chyba, że chcę szybko przejechać wyścig, to tak.

Komentarz

Pracuję...
                                X