Wydajniejszy jest manual hehe ok zaraz seta zrobię to tego wozu bo już go wygrałem
EDIT:
Są to takie bardziej pod AT skrzynie
Czasem może go brać na baczka ale wolno mu to idzie więc łatwo to kontrolować.
Wszystko na PSP robiłem wiec trochę male screeny sa
Tak dla przykładu zrobiłem pare kółek mniej więcej takie czasy idzie z paluchem w odbycie zrobic
Ja już od jakichś dwóch lat (lub więcej) jeżdżę w Gran Turismo wyłącznie na manualnej skrzyni. Nie tylko pozwala na lepsze osiągi (całkowita kontrola nad zmianą biegów), ale też poniekąd daje więcej frajdy. Nieraz śmigając jakimś wozem Le Mans czułem się niemalże jak w Formule 1, zmieniając biegi palcami wskazującymi na przyciskach L i R.
Jisaw, fajne ustawienia. Lepiej się trzyma i lepszy czas udaje się nakręcić.
ps. Dokładnie na tym samym torze go testowałem od początku.
ps2. Niestety zmartwię Cię ale to nadal nie ten sam samochód, którym steruje cpu. Tamten Ford startuje z kopytem na równi z tamtymi i trzyma niezłe tempo. Ale jak dla mnie te ustawienia są bardzo dobre. Dzięki.
Z tym startem w GT2 to tak jakoś jest że i tak na chwilę zostajemy w tyle :/ nawet ESCUDO ma ułamek sek przy nich na tym torze hehe tylko że po po kolejnych sek juz prowadzi.
Trzymanie dobrego tempa to i leży w twojej kwestii
To może jakiś mały sparing na screeny jak to tu zawsze było może dzięki nam się tu coś jeszcze ruszy hehe
Zlamiłem, Fordem przy Twoich ustawieniach nie mogłem wyciągnąć nic lepszego niż 1:07.835.
Zganiam winę na cień, który przyciągał zbyt wiele mojej uwagi.
Komentarz