Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 2 CHAT

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Gran Turismo 2 CHAT

Oczywiście że ja
    Sygnatura została usunięta ponieważ złamano 16 punkt regulaminu forum

Komentarz

No ok ale we dwoje to troche nie bardzo
      Chyba że pojedynek między nami XD to co innego

Komentarz

gt2-turnieje/topic4947-300.html

So fight!

Komentarz

Z takich nowinek.
          TrwajÄ… prace nad GT2 Online!

ePSXe 1.6.0 + CyberPad 1.4 + Kaillera 0.9 Client + [Sound] eternal SPU core Lite Plugin 1.41 (wszystkie 4 zaznaczone!!! w Config > Sound) + BIOS SCPH1001 for american version games + Gran Turismo 1 (SCUS-94194 / NTSC-U/C)

Konfiguracja Padów:
          Gdy np. ja jestem hostem ustawiam w Config > Game Pads > Pad 1 (w tabelce Rumble daj DXJoy1 - Big motor = Constance - Small motor = Sine, a w Pad 2 nie może zostać przypisany żaden przycisk i w tabelce Rumble wszystko ma być na NONE!

Nazewnictwo Memory Cardów:
          w Slot 1 dajecie swój i najlepiej jakby to był epsxe000.mcr!!! kolega który też będzie grać musi mieć dokładnie ten sam save, bo to że zmieni sobie ręcznie nazwę w PC to nic nie da, musi być to samo, dlatego dałem linka z gotowym już ePSXe i gotowymi pluginami, memorkami, wszystkim.

Klatki na grach / konfiguracja graficzna:
          Co do konfiguracji Video to PeteOpenGL 1.67 wybierzcie i w Configure jak znajdziecie FPS Limit dajcie na 60FPS! jak macie obraz NTSC, natomiast jak PAL to wtedy 50FPS! i zaznaczcie "Use FPS Limit". Dla pewności żeby wam się lepiej grało pod względem płynności dajcie FAST i kliknijcie w ten przycisk i najwyżej jeszcze raz ustawcie to co napisałem wyżej, czyli limit FPS i zaznaczcie.

P.S. - Będą lagi i to jest pewne na 95% klatki będą wam spadać jak będziecie grać między sobą nawet do 5FPSów! ale to trwa tylko chwilę i te 5FPS nie znaczy że zetnie i przeskoczy wam obraz, tylko spowolni prędkość gry, żeby synchro nie padło. Normalnie jest ok. 25FPSów, czyli przeciętnie.

by Wilku

Zaprasza siÄ™:
          >>> Grupa Gran Turismo 2 <<<
          >>> Grupa Gran Turismo 1 <<<

Komentarz

• Seria spamerskich odkopów...CoÅ› siÄ™ dzieje

Komentarz

• Górnik, uuuuu!!!

Ach, jak przyjemnie znowu napisać w dziale Gran Turismo 2 Ostatnimi czasy odkurzyłem tę grę i zacząłem się bawić setupem, tak dostrajając przełożenia w ustawieniach, by mocne bolidy Le Mans brzmiały przy zmianie biegów jak bolidy Formuły 1. Fajna zabawa, pozwalająca lepiej zrozumieć to, jak działają przełożenia, a także jak ich indywidualne zmienianie i dostosowywanie wartości względem siebie wpływa na osiągi wozu

Komentarz

• Turniej sie skonczyl to i forum ucichÅ‚o :/

Komentarz

• Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta
                  Re: Gran Turismo 2 CHAT

Z takich nowinek.
                  TrwajÄ… prace nad GT2 Online!
                  I co siÄ™ dzieje w tym temacie?

Forum padło a discord, rośnie. Wczoraj na stówka stukneła

Komentarz

• Nie mówcie nawet, że forum padÅ‚o, bo w ten sposób zaczniecie siÄ™ negatywnie nakrÄ™cać Skoro trwaÅ‚ turniej, a ruch byÅ‚ staÅ‚y, to oznacza, że ludzie sÄ… i bÄ™dÄ… siÄ™ tutaj udzielać, trzeba tylko siÄ™ nie poddawać, a robić cierpliwie swoje.

Zaś co do Gran Turismo 2 Online, to myślę, że to tutaj nie ma się co podpalać. To i tak byłoby takie online typowo home made. Platforma PSX nie oferowała dostępu do sieci, więc i samo Gran Turismo 2 nie było napisane z myślą o grze przez sieć, więc trudną sprawą byłoby zrobić to zwyczajnym fanom bez możliwości całkowitej przebudowy kodu gry, jak mniemam. Bardzo chętnie pościgałbym się z wami w GT2 koło w koło, zamiast walki na czas, ale to raczej będzie niemożliwe. Spotkamy się na torze prawdopodobnie dopiero wtedy, gdy wszyscy z nas będą w posiadaniu tej samej, jednej z najnowszych odsłon Gran Turismo.

Komentarz

• Przez emu cos tam mozna robic. Olo i ja kiedys w gt1 sie połączyliÅ›my ale nie pamiÄ™tam juz co i jak heh

Komentarz

• To prawda. Kilka lat temu udaÅ‚o siÄ™ nam zagrać "online" w GT2. Połączenie byÅ‚o, jednak osoba dołączajÄ…ca miaÅ‚a zbyt duże opóźnienia, aby jakoÅ› sensownie pograć (u hosta zazwyczaj wszystko dziaÅ‚aÅ‚o normalnie). PamiÄ™tam, że byÅ‚ do tego jakiÅ› program, który w magiczny sposób nas łączyÅ‚. Jak pamiÄ™tam to chyba kombinacja - serwer na Hamachi + dodatkowy program. Obecnie to kwestia poszperania w internecie, czy nadal takie coÅ› jest możliwe (być może zostaÅ‚o to też w jakiÅ› sposób usprawnione).

Co do samego forum. Cóż... Nie da się ukryć, że obecnie Discord jest bardzo popularny i jeśli w grę wchodzi zebranie jakiejś społeczności, to właśnie tam. Chyba ogólnie fora internetowe (jakiekolwiek) powoli odchodzą / będą odchodziły na emeryturę. Discord jest darmowy (przy zakładaniu serwera jak i przy dalszym jego użytkowaniu), pierwszy lepszy użytkownik go obsłuży, wszystkie potrzebne narzędzia są udostępnione przez twórców, a sama struktura serwera na tej platformie przypomina właśnie typowe forum internetowe. Nie chodzi tutaj o sianie defetyzmu, ale bardziej podsumowanie faktów. Jak Piotr wspomniał ludzi na Discordzie przybywa, tutaj niezbyt, ale chyba nikogo nie powinno to dziwić. Przede wszystkim to my tworzymy forum i od nas zależy czy przeżyje, czy znów umrze i będziemy sobie mogli co najwyżej zaśpiewać "anielski orszak niech twe linijki kodu przyjmie".

Komentarz

• Zamieszczone przez Olo699 Zobacz posta
                          Co do samego forum. Cóż... Nie da się ukryć, że obecnie Discord jest bardzo popularny i jeśli w grę wchodzi zebranie jakiejś społeczności, to właśnie tam. Chyba ogólnie fora internetowe (jakiekolwiek) powoli odchodzą / będą odchodziły na emeryturę. Discord jest darmowy (przy zakładaniu serwera jak i przy dalszym jego użytkowaniu), pierwszy lepszy użytkownik go obsłuży, wszystkie potrzebne narzędzia są udostępnione przez twórców, a sama struktura serwera na tej platformie przypomina właśnie typowe forum internetowe. Nie chodzi tutaj o sianie defetyzmu, ale bardziej podsumowanie faktów. Jak Piotr wspomniał ludzi na Discordzie przybywa, tutaj niezbyt, ale chyba nikogo nie powinno to dziwić. Przede wszystkim to my tworzymy forum i od nas zależy czy przeżyje, czy znów umrze i będziemy sobie mogli co najwyżej zaśpiewać "anielski orszak niech twe linijki kodu przyjmie".
                          Czy fora umrą? Myślę że nie.
                          Kanały social media się rozwijają w dobrym tempie, ale pamiętajmy że to jest nasze forum napędza te kanały również.
                          Kolejny fakt jest taki że cześć ludzi z social media rejestruje się na forum.
                          Jeszcze jeden fakt jest taki że zawsze gdy już dana część GT została odkryta przez większość ludzi, to ruch na forum pada...
                          Myślę że jak GT7 wyjdzie to forum ożyje, bo ludzie będą mieli o czym pisać... Ci obecni i nowi.
                          Puki co bym nie skreślał forum.

Komentarz

• Fora wszÄ™dzie tracÄ… i to żadna nowość. Ludzie wolÄ… w Å›miesznych grupkach na fejsbukach siedzieć. Znak czasów <posladki>
                            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

• Czy kogoÅ› interesuje nowy poradnik jak to wszystko najlepiej sobie spiąć pod emulacje na kompie? PojawiÅ‚o siÄ™ trochÄ™ przez te lata fajnych nowych ulepszeÅ„, ale jakby nikomu siÄ™ to nie miaÅ‚o przydać, to nie bÄ™dÄ™ pisaÅ‚
                              1+1=10

Komentarz

• JeÅ›li masz na myÅ›li online, to tak. W sumie z chÄ™ciÄ… bym spróbowaÅ‚.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X