Właśnie dopadł mnie Garage Bug. Dobrze, że mam zwyczaj zapisywania gry co kilka wyścigów. Kojarzyłem coś o tym błędzie, ale zapomniałem a w wersję NTSC/UC gram pierwszy raz. Jak oni mogli tak grę wypuścić, nie dość że to to jeszcze skończyć na 100% się nie da... Mam w zwyczaju testować każde auto z garażu na Test Course, teraz będę musiał odpuścić.
Wersja PAL jest najbardziej dopracowana spośród wszystkich. Nie gram w nią na co dzień, ale kojarzę, że i ta wersja posiadała swoje bugi, oczywiście w mniejszej ich ilości.
A co do Machine Test, to można jeszcze uzyskać dostęp do Test Course w wyścigu w Tuned Turbo Cars na ostatniej stronie w Special Events. Natomiast można spokojnie testować samochody w Machine Test, trzeba tylko pamiętać, by nie zapisywać rekordów po uzyskaniu czasu okrążenia. Bez konsekwencji można zapisać tylko tyle rekordów, ile jest dostępnych na nie bloków. Nie pamiętam ile ich było, ale gdy przykładowo jest dziewięć, to przy dziesiątym zapisanym rekordzie nasz garaż zostanie wyczyszczony.
Zatem reasumując - nie musicie unikać Machine Test jak ognia. Wystarczy po prostu nie zapisywać rekordów, a nic złego się wam nie przydarzy :wink:
Coś kiedyś Jisaw wspominał o trudniejszych szutrach w japońskiej wersji i aż z ciekawości odpaliłem szuter zaraz jak dostałem paczuszkę z m in. japońskim GT2 (nareszcie znalazłem, zostało mi tylko GT1 NTSC-U). Potwierdzam, samochody śmigają bokiem jak szalone i jest faktycznie trudniej.
Bez wątpienia :/ janki, spróbuj może coś stworzyć, zobaczymy ewentualnie ile osób dołączy. Bo widzę, że Toyo krąży po GT2 cały czas <mrgreen>
No pewnie, ja jestem w dziale GT2 cały czas. Udzielam się wtedy, kiedy inni się udzielają, bo inaczej pisałoby się w eter post pod postem. Może bym nawet wrócił do pisania relacji, ale trochę wyścigów brakuje w Endurance.
Komentarz