Co powiecie na zawody drużynowe. Dzisiaj mnie tak wzięło. Można by było robić takie zawody mimo braku wielu chętnych. Mogli byśmy połączyć zaś turniej z chętnymi na gtplanet mimo wszystko oni jeszcze się tam ścigają. Zaś by było można zrobić turniej międzynarodowy. U nas byśmy walczyli miejsce w składzie itd. Jak wrócę do domu rozwinę bardziej mój pomysł.
Edit:
1.
Zawody drużynowe czyli jak sama nazwa wskazuje ^^ urozmaiceniem było by że najsilniejsi dobierają sobie najsłabszych zawodników.
Czyli thooorn + JISAW nie mogło by dojść do takiej opcji jedynie thooorn + ostatnia osoba z rankingu (dokładniej ostatnia osoba aktywna z rankingu) mogli by razem zakładać team.
Punkty również były by wliczane do głównego rankingu graczy.
2.
Co do zawodów na gtplanet można zrobić mirror u nich tak aby mógł każdy pisać u siebie chyba że ktoś chciał by pisać również na gtplanet tylko że tam trzeba wyłącznie po angielsku ^^
Ktoś musiał by w naszej grupie Gran Turismo 2 napisać iż planuje się zrobić cos takiego a w drodze zawody na skalę miedzy narodową taka grubszą imprezę
Każdy wystawiał by swoją reprezentacje krajową.
Również na gtplanet w GT2 trzeba by było założyć watek odwołujący do owej sprawy w naszej grupie którą założyłem już jakiś czas temu.
3.
Sprawa występu na skalę międzynarodową na forum prowadzili byśmy normalne wyścigi jak do tej pory i ustalali byśmy skład reprezentacji 4os.+1 rezerwa
do tego przydała by się opcja rankingu graczy.
Chodzi o to aby ustalić kto jest w formie kto nie.
Jak dany gracz prezentuje się od jakiegoś czasu.
4.
Ranking graczy sezonowy!
Dobrze by było stworzyć w Głównym Rankingu wątki z rankingami za każdy sezon wliczając już ukończone.
Przykładowo kto wygrywał w 2006,2007.......na każdy rok nowy wątek w głównym rankingu.
Było by z tym trochę pracy więc miał bym prośbę do tych którzy byli by w stanie mi pomóc w tym przedsięwzięciu.
Cała sprawa wydaje mi się za dobrą co ma ręce i nogi.
Ogólny zamiar mam w tym wszystkim to konfrontację z wszystkimi graczami Gran Turismo 2 na świecie!
Widzę ładnie wsze opinię i również zgłoszenia do pomocy bo sam wszystkiego nie ogarnę chodząc do pracy :wink:
1.
Zawody drużynowe czyli jak sama nazwa wskazuje ^^ urozmaiceniem było by że najsilniejsi dobierają sobie najsłabszych zawodników.
Czyli thooorn + JISAW nie mogło by dojść do takiej opcji jedynie thooorn + ostatnia osoba z rankingu (dokładniej ostatnia osoba aktywna z rankingu) mogli by razem zakładać team.
Punkty również były by wliczane do głównego rankingu graczy.
Ciekawy pomysł. Gdyby iść drogą (załóżmy, że w rankingu jest 10 graczy) 1 + 10, 2 + 9, 3 + 8 i tak do końca, to byłoby w miarę równo, "poziom umiejętności" każdej dwójki powinien być dość zbliżony do pozostałych. Lecz myślę, że można by zrobić takie zawody chyba tylko wraz z zawodnikami z GT Planet. U nas nie byłoby wystarczającej liczby graczy, by było ciekawiej.
Zamieszczone przez JISAW
3.
Sprawa występu na skalę międzynarodową na forum prowadzili byśmy normalne wyścigi jak do tej pory i ustalali byśmy skład reprezentacji 4os.+1 rezerwa
do tego przydała by się opcja rankingu graczy.
Chodzi o to aby ustalić kto jest w formie kto nie.
Jak dany gracz prezentuje się od jakiegoś czasu.
W ramach ustalenia składu można zrobić jakiś szybki turniej. Trzy krótkie wyścigi na trzech różnych trasach i jeśli do teamu potrzeba np. 3 graczy, to wystąpi w nim trzech najlepszych z turnieju, a user, który zajął czwarte miejsce jako rezerwowy.
Pomysł ogólnie ciekawy, popieram.
PS.
Zastanawiam się, czy nie można by było odkurzyć pomysłu z turniejem "Race Of Death".
Na razie na gtplanet przygotowuje grunt bo jadę w turnieju jednego usera wraz ze stoperanem
Również w naszej grupie gt2 jaką mam już napisał o wym pomyślę.
RoD przypomnę im po tej rundzie że założone coś takiego było ale bez reakcji może teraz im się zachce
Ps. co powiecie na stworzenie sobie takich profilów/kart w GT2?
To jest przykład.
jeśli was to zainteresuje mogę rozwinąć swoją myśl i co nie co wam przedstawić.
Do oszacowania skila danego usera nie wystarczy jego widzi mi się
Lecz ocena każdego z rankingu a przynajmniej czołowych i aktywnych driverów
Ciekawie taka karta wygląda. To 8,3 w Twojej karcie to średnia wszystkich stopni umiejętności?
Myślę, że wiek jest tam zbędny. Co rok trzeba będzie robić nową kartę. Oprócz tego wszystko w porządku. Karty miałyby być tylko do rywalizacji międzynarodowej?
nie tylko ale u nas też
8,3 to średni tak jak mówisz.
zamiast wieku można dać datę urodzenia to wyeliminuje co roczną zmianę kart.
Chciałbym aby każdy się podsumował i zaś na forum wszyscy by wprowadzili zmiany czy oceny się zgadzają czy ktoś nie zawyżył sowich umiejętności :wink:
Komentarz