Chyba wiem o co chodzi guzik F1 to jest tak zwane podsejwowanie czyli jak ci się nie uda to wciskasz F3 na klawiaturze
i zaczynasz od tego miejsca umnie działa a jaką masz wersję emulatora
Działa. Ale nie załapałeś...
Mi chodzi o to, że chcę zapisać na wirtualną memkę i mi wyskakuje error, mam change slot albo exit i nie mogę zapisać... da się to jakoś obejść?
Człowieku, przecież wyraźnie napisał, że nie da się zapisać, bo wyskakuje error. Robi to w ten sposób Menu -> Save Game -> Slot 1 (lub 2) - > Overwrite? Yes/No -> Yes
Gdy grałem jeszcze na konsoli, też czasami miewałem takie problemy. Zapisuje się, zapisuje, a tu w 3/4 paska error. Na ogół wystarczyło docisnąć memorkę lub wyjąć i włożyć z powrotem, ponawiając następnie próbę zapisu. W sejwowaniu na emulatorze jest ten plus, że nie stracisz save'a. Na konsoli, niestety, jest takie ryzyko. Miałem z tym wielokrotnie problemy, wtedy pozostaje tylko zacząć grę od nowa, bo save'a nie odzyskamy.
DevilZ, spróbuj zrobić kopię save'a z folderu memorki, kopię schowaj gdzieś na pulpit, a oryginał save'a skasuj z folderu. Spróbuj zapisać grę "świeżym" savem.
Najlepiej jest zapisywac w klasyczny sposob. Nigdy nie uzywam skrotow emulatora. Pliki memorki mozna zawsze sobie gdzies schowac, powielic itp. Nigdy jeszcze nie mialem problemu z save'owaniem w klasyczny sposob. Polecam.
Komentarz