Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Emulacja GT2 na PC

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Emulacja GT2 na PC

Czy ktokolwiek z Was gra na emulatorze w gry, ktore maja wiecej niz jedna plyte? Nie chodzi mi tu o niezalezne plyty, jak w przypadku GT2, tylko gry, w ktorych po pewnym czasie prosi Cie o wlozenie "do napedu" kolejnej plyty.

Gram w Drivera 2 PL (obrazy). Gra ma 2plyty. Przeszedlem juz misje na pierwszej plycie, czyli Chicago i Havana. Lece teraz do Las Vegas. I tu pojawia sie problem. "Prosze wlozyc dysk nr 2". Na konsoli nie bylo z tym problemu. Wyciagales plyte i wkladales druga. Co w przypadku emulatora? Gram na ePSXe 1.7.0. Jest opcja "Change disc >> ISO lub CD-ROM". Wybieram ISO, wyszukuje obraz drugiej plyty, emulator powraca do gry i... nic sie nie dzieje. Nadal pyta o CD2. Druga plyta dziala na 100%. Druga plyte mozna odpalic osobno. Dochodzisz do menu i "Prosze wlozyci dysk nr1".

Myslalem juz o tym, zeby nagrac obrazy na dwie plyty CD (takowe sa jeszcze w sprzedazy? ) i sprobowac przez CD-ROM.

Komentarz

Szczerze mówiąc to nie wiem, skoro opcja Change Disk nie działa... No może nagraj to na cd-ki (tudzież dvd-ki) i wtedy spróbuj.
      1+1=10

Komentarz

Ja mam Oddworld Abe's Exoddus. Jest na dwóch płytkach, tylko by zobaczyć, czy ePSXe "pozwoli" zmienić je, by można grać dalej musiałbym przechodzić ponad połowę gry, a jest ona dość długa.

Wydaje mi się, że nagranie gry na płytki CD powinno rozwiązać problem.

Komentarz

Dzisiaj probowalem innej metody, o ktorej przeczytalem na jednym z anglojezycznych portali. Mianowicie, chodzilo o zainstalowanie drugiej plyty w DAEMONie. Przed ta proba zmienilem ustawienia w ePSXe, wskazujac naped F (wirtualny) jako glowny CD-ROM. Zainstalowalem CD2 w DAEMONie i odpalilem normalnie CD1 z obrazu ISO. W koncu doszedlem do miejsca, gdzie gra prosi mnie o CD2. Nacisnalem ESC, kliknalem File>>>Change Disc>>>CD-ROM. Emulator automatycznie powrocil do gry. Niestety... bez skutku. Wciaz ten sam obrazek. "Wloz dysk 2"

Komentarz

Nagralem Drivera 2 PL na dwie plyty CD. Odpalilem w napedzie. Dziala :mrgreen: Wczoraj zrobilem misje w Las Vegas. Przeszedlem do ostatniego miasta, Rio. Dzisiaj zrobie pare misji. Ostatnie misje w Rio to katorga. Pamietam, jak zazynalem sie na konsoli. Ale koniec OT Dziala :mrgreen:

Gry na wielu plytach nalezy nagrac na CD.

Komentarz

Dalszy ciąg gry jest wczytywany z save'u z karty pamięci, jak zapisujesz poprzez Quick Save w ePSXe to gra nie widzi save'u na karcie i nie może odczytać dalszej gry :wink:

Heh, a wystarczyło zapisywać grę normalnie (tak jak na PSX'sie )

Komentarz

Zawsze zapisuje gre normalnie. Mam dwie wirtualne karty pamieci. Problem byl przy zmianie obrazu ISO. Przy zmianie plyty problem znika.

Komentarz

A ja mam dziwny problem. Robię wszystko wdłg. pewnego Tutoriala znalezionego na necie, lecz kiedy włączam GT2, wyskakuje tylko czarny ekran i nic się nie dzieje.

Radeon 9600
                  1.8Ghz
                  512 Ram

Ino, emulator czyta z ISO. wersja ePSXe 1.7.0. BIOS: SPCH7502
                  Graficzny, Pete D3D. Nie wiem, dlaczego nie chce się uruchomić.

Komentarz

ustaw konfigurację tego pluginu. A i wybierz odpowiedni plugin graficzny do swojej karty na kompie

Komentarz

• Re: Emulacja GT2 na PC

Plugin dobry ustawiałem. Musiałem sam ustawić Config.

Komentarz

W tym temacie znajdziesz linki do dobrych pluginow i tutorial jak dobrze skonfigurowac ePSXe. Poczytaj, ustaw, a jesli problemy znow sie pojawia, daj znac.

Zainstaluj starszy plugin GPU, bo prawdopodobnie ten nie pasuje do Twojej karty. Jest po prostu "zbyt nowy" w porownaniu do Twojej karty. Linki do starszego plugina GPU rowniez znajdziesz w tym temacie.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                          Nagralem Drivera 2 PL na dwie plyty CD. Odpalilem w napedzie. Dziala :mrgreen: Wczoraj zrobilem misje w Las Vegas. Przeszedlem do ostatniego miasta, Rio. Dzisiaj zrobie pare misji. Ostatnie misje w Rio to katorga. Pamietam, jak zazynalem sie na konsoli. Ale koniec OT Dziala :mrgreen:

Gry na wielu plytach nalezy nagrac na CD.
                          Wracam na sekundę do tej sprawy. Bo zamówiłem sobie na Allegro gierkę która jest na dwóch płytach (ALONE IN THE DARK 4 THE NEW NIGHTMARE) I tam w pewnym momęcie gra bedzie prosić o zmianę płyty to na ten czas mam grać na CD a zaś mogę sobie grę załączyć z pliku ISO i bedzie dalej jechało tak???

Komentarz

Gry, ktore maja wiecej niz jedna plyte, najlepiej odpalac przed CD-ROM. Z obrazami ISO sa problemy.

Ps. Przeszedlem Driver'a 2. Teraz bawie sie z niezniszczalnoscia na Survival Mode :mrgreen:

Komentarz

ale mi chodzi tylko o momęt wymiany płyt grę zaczne na iso i gdy będe się zbliżał do mometu zmiany cd to włącze od nowa grę ale juz w napedzie i gdy przejde ten momęt zamiany dysku wrócę do pliku iso. I teraz pytanie brzmi czy nic się nie pojebie?

Komentarz

Nie jestem w stanie Ci odpowiedziec na to pytanie. Najlepiej bedzie, jak normalnie zaczniesz na CD i zmienisz na druga CD :wink: ...bez kombinowania z ISO. To jedyny, dzialajacy i sprawdzony sposob.

Komentarz

Pracuję...
                                X