Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Emulacja GT2 na PC

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Emulacja GT2 na PC

Zamieszczone przez janm7
    Mam taki problem. Na emu chciałem spróbować pirata NTSC/U i pojechałem na wyścigu (1-szy "rejs" na "sandeju"). Skończyłem jak zwykle 1-szy i daję exit. I mi wróciło na wyścig
    też tak miałem na emu, ale bez tego błędu z kołami też w wersji NTSC/U i pirata z neta

Komentarz

Ściągnij sobie dobrą wersje - oczywiście linku ci nie podam bo nie wolno.
      1+1=10

Komentarz

mam jeszcze taki problem. pobrałem GT2 PAL i były tam 2 obrazy: jeden ponad 500MB, a drugi około 500Bitów. ten większy jest w formacie MDF a mniejszy w formacie MDS. chciałem odpalić na emu, a tam tylko czarny ekran. (próbowałem oba obrazy) nagrałem na płytę i też nic (nawet z boot disc), raz doszło do tego zdjęcia z licencjami, i się zacięło. pobrałem nawet dwie różne wersje, i ta druga znowu ma 2 obrazy i znowu nic dodam, że zrobiłem obraz GT1 w formacie MDF i były też dwa pliki, i dało się na PSX i na emu odpalić

Komentarz

Powinno normalnie dzialac. Prawdopodobnie uszkodzony plik.

Komentarz

spróbuj może przez daemona :wink:

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
            Za szyjke mocno chwyć i napij się!
            Jabol punk!

Komentarz

To może być też wina sprzętu, ale bardziej prawdopodobne, że to coś nie tak z plikiem, albo emulatorem. Inne gry Ci odpala?

Komentarz

odpala mi wszystkie inne, nawet GT2 NTSC tylko Pal'u nie chce
                Grzebałem w ustawieniach grafy, ale nie sądzę, żebym miał za słabego kompa jak na emulację psx

Program się nie zawiesza, po naciśnięciu ESC znowu ukazuje się okno ePSX'a

Komentarz

A spróbuj na innym plugu graficznym.
                  Z resztą problem czarnego ekranu jest dość popularny, gdzieś dawałem link to strony na której opisane są możliwości diagnozy i naprawy tego problemu.

Komentarz

Re: Ciekawostki GT2

Zamieszczone przez ignac8
                    GT2 ma to coś w sobie. Ja np. nie mam pleja, kompa słabego (emu PS2 nie odpali) a w GT2 przegrałem wiele godzin (na starym PSX, z kuzynem).
                    To nic dziwnego. Emulatory na PS są baaardzo mało wydajne. Emulatory Ps1 na średnich kompach tnie, emulatory PS2 są tlyko na naprawdę wypasione kompy, wręcz elitę. Nie wyobrażam sobie emulatora PS3. może za 8 lat
                    Pozdrawiam - Arjen

Komentarz

Ja gram na ePSXe i czuje się, jakbym grał na konsoli. Oczywiście to nie to samo co konsola, ale naprawdę sobie zachwalam.

Komentarz

Zamieszczone przez Arjen
                        Emulatory Ps1 na średnich kompach tnie, emulatory PS2 są tlyko na naprawdę wypasione kompy, wręcz elitę.
                        Bredzisz. Emulator PS1 ruszy na sprzęcie starym jak świat (500 mhz, 64 mb ramu i 32 mb na karcie i bez problemu), a PS2 na średnim. Najwyraźniej nie umiesz ustawić
                        1+1=10

Komentarz

zeby odpalic gry z ps2 nei wystarczy sredni komp. trzeba miec potezna maszyne i nie wszystko pojdzie

Komentarz

No dobra, może nie wszystkie, ale część z nich ruszy na średnim kompie.
                            1+1=10

Komentarz

Zamieszczone przez Sawo
                              zeby odpalic gry z ps2 nei wystarczy sredni komp. trzeba miec potezna maszyne i nie wszystko pojdzie
                              No racja trzeba mieć zapas Hz pod blachą, wiem bo ostatnio zająłem się emulowaniem PS2.
                              Wyniki zabawy pokaże w specjalnym wątku który z chwilą wolnego czasu i chęci stworzę.

Komentarz

też trochę emulowałem PS2, a mianowicie GT4, menu-ok, kup samochód-jakieś 10fps, wyścig-brak obrazu
                                czytałem na jakimś forum, gdzie gra została oceniona jako "ingame" czy cuś, pisało, że to znaczy, że gra "chodzi", ale tylko do momentu.
                                Ale się nie przejmuję, mam ps2, to po co będę na kompie grał, gdyby w wyścigu były 2fps?

A jakie pluginy do ePSXe polecacie oprócz Peters openGl

Komentarz

Pracuję...
                                X