Mam taki problem. Na emu chciałem spróbować pirata NTSC/U i pojechałem na wyścigu (1-szy "rejs" na "sandeju"). Skończyłem jak zwykle 1-szy i daję exit. I mi wróciło na wyścig
też tak miałem na emu, ale bez tego błędu z kołami też w wersji NTSC/U i pirata z neta
mam jeszcze taki problem. pobrałem GT2 PAL i były tam 2 obrazy: jeden ponad 500MB, a drugi około 500Bitów. ten większy jest w formacie MDF a mniejszy w formacie MDS. chciałem odpalić na emu, a tam tylko czarny ekran. (próbowałem oba obrazy) nagrałem na płytę i też nic (nawet z boot disc), raz doszło do tego zdjęcia z licencjami, i się zacięło. pobrałem nawet dwie różne wersje, i ta druga znowu ma 2 obrazy i znowu nic dodam, że zrobiłem obraz GT1 w formacie MDF i były też dwa pliki, i dało się na PSX i na emu odpalić
odpala mi wszystkie inne, nawet GT2 NTSC tylko Pal'u nie chce
Grzebałem w ustawieniach grafy, ale nie sądzę, żebym miał za słabego kompa jak na emulację psx
Program się nie zawiesza, po naciśnięciu ESC znowu ukazuje się okno ePSX'a
A spróbuj na innym plugu graficznym.
Z resztą problem czarnego ekranu jest dość popularny, gdzieś dawałem link to strony na której opisane są możliwości diagnozy i naprawy tego problemu.
GT2 ma to coś w sobie. Ja np. nie mam pleja, kompa słabego (emu PS2 nie odpali) a w GT2 przegrałem wiele godzin (na starym PSX, z kuzynem).
To nic dziwnego. Emulatory na PS są baaardzo mało wydajne. Emulatory Ps1 na średnich kompach tnie, emulatory PS2 są tlyko na naprawdę wypasione kompy, wręcz elitę. Nie wyobrażam sobie emulatora PS3. może za 8 lat
Emulatory Ps1 na średnich kompach tnie, emulatory PS2 są tlyko na naprawdę wypasione kompy, wręcz elitę.
Bredzisz. Emulator PS1 ruszy na sprzęcie starym jak świat (500 mhz, 64 mb ramu i 32 mb na karcie i bez problemu), a PS2 na średnim. Najwyraźniej nie umiesz ustawić
zeby odpalic gry z ps2 nei wystarczy sredni komp. trzeba miec potezna maszyne i nie wszystko pojdzie
No racja trzeba mieć zapas Hz pod blachą, wiem bo ostatnio zająłem się emulowaniem PS2.
Wyniki zabawy pokaże w specjalnym wątku który z chwilą wolnego czasu i chęci stworzę.
też trochę emulowałem PS2, a mianowicie GT4, menu-ok, kup samochód-jakieś 10fps, wyścig-brak obrazu
czytałem na jakimś forum, gdzie gra została oceniona jako "ingame" czy cuś, pisało, że to znaczy, że gra "chodzi", ale tylko do momentu.
Ale się nie przejmuję, mam ps2, to po co będę na kompie grał, gdyby w wyścigu były 2fps?
A jakie pluginy do ePSXe polecacie oprócz Peters openGl
Komentarz