Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Emulacja GT2 na PC

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Emulacja GT2 na PC

Witam mam taki problem sciagnelem sobie epsxe 1.7.0 i kilka gier crash, souledge chodza mi normalnie lecz gdy pobralem wlasnie gt2 wyskakuje mi czarny ekran i nie wiem co z tym zrobic. dodam ze gt2 mam w formacie EBOOT.PBP niby patrzylem po roznych forach pisza zeby przerobic to na iso wiec utworzylem w nero obraz tego pliku lecz i to nie pomogło. Moze ktos z was udzieli pomocnej dłoni?:>

Komentarz

Zamieszczone przez lyku
      gt2 mam w formacie EBOOT.PBP

Chłopie w tym formacie GT2 jest przygotowane na PSP
      Więc szukaj dalej

Komentarz

Witam po kilku latach nieobecności na forum. Postanowiłem znów pograć w GT2. Ok, emuluję w ePSXe no i tak:
        Na bdb ustawieniach grafiki gra na wszystkich licencjach chodzi płynnie, lecz problem jest gdy chcę się w końcu pościgać, mam wtedy bardzo mało fps (jak będzie potrzeba mogę porównać) i nie da się grać. Na minimalnych ustawieniach jest to samo, jaka może być przyczyna?

Mój komp:
        Intel Pentium IV 2.8GHz
        768MB RAM
        GeForce FX 5700 128mb
        Zasilacz jakiś 300wat.

Komentarz

Najłatwiej to wybierz między dwoma opcjami Nice/Fast a nic nie spieprzysz a wszystko będzie chodzić.

Komentarz

Próbowałem. Problem w tym, że jak teraz zauważyłem wszędzie mam 60 fps ale jednak wyścigi tak wolno chodzą że masakra. Jedna sekunda trwa prawie dwie, czuje się jakbym oglądał film w spowolnieniu - slow motion.

Komentarz

Też tak kiedyś miałem ale nie pamiętam co zrobiłem.
              Wydaje mi sie że chyba wywaliłem plugin graficzny i poprałem jakiś inny tzn. z innej strony

Komentarz

Hmm.. Mógłbyś spakować i podesłać mi Twój emulator z pluginami itp?

Spróbowałem odpalić GT2 na PSXFin, lecz tam nie ma opcji wyboru grafiki i jest zwykła pikseloza :/

Komentarz

ok

https://rapidshare.com/files/2851512156/PSX.rar

Komentarz

Tak jest, teraz działa miodnie, wielki dzięki Jisaw!

Komentarz

ePSXe pojdzie na windows 7?

Komentarz

Myślę że tak, bo czemu by nie?
                        1+1=10

Komentarz

Witam! Mam problem z ePSXe. Otóż podczas gry w gt2 prędkość emulatora jest bardzo duża, tak ,że nie da się grać. Proszę o pomoc

Komentarz

Zamieszczone przez klingus
                            Witam! Mam problem z ePSXe. Otóż podczas gry w gt2 prędkość emulatora jest bardzo duża, tak ,że nie da się grać. Proszę o pomoc
                            Config -> Video -> Configure -> Use FPS limit.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                              Zamieszczone przez klingus
                              Config -> Video -> Configure -> Use FPS limit.
                              Dzięki

Komentarz

Przedstawiam wam moje ustawienie wibracji w padzie do emulatora.
                                Co ważniejsze owe wibracje działają !!! (Byłem w szoku gdy odpaliłem po pierwszym lepszym ustawieniu)
                                Na załączonym obrazku widać wszystko^^ mam nadzieje że się przyda^^

W ustawieniu Big Motor na Constant
                                wibracja działa na zasadzie big bang czyli jak walniemy w ścianę lub dojdzie do kolizji z oponentami.

W ustawieniu Small Motor na Sine
                                wibracja działa na zasadzie iż odczuwamy lekkie drgania: nierówności nawierzchni, otarcia o bandę i otarcia o inny wóz.

Jeśli ustawimy odwrotnie to wszystko się ma odwrotnie do tego co napisałem.
                                Sądzę iż takie wibracje będą najrozsądniejsze bo bez sensu było by czuć mega wibracje przy małym otarci czy maleńkiej nierówności nawierzchni^^
                                Poniżej przedstawiam obrazek.
                                Co do padów to też chyba zależy jaki współpracuje z emu kiedyś próbowałem na starym padzie też z wibracjami i nic.
                                Może pomogło bo zainstalowanie sterowników dołączanych do każdego pada (sam tak zrobiłem wczoraj zaraz po zakupie nowego pada) wcześniej instalowało mi się że windows sam się tym zajmował i może na tym się traciło.

Komentarz

Pracuję...
                                X