Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ciekawostki GT2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Ciekawostki GT2

Tez to robilem :mrgreen: Skakalem dosc wysoko tylna osia a gdy samochod sie zatrzymywal to caly podskakiwal. Zbyt twarde zawieszenie :wink:

Komentarz

Znalazłem dość dziwnego buga. Włączcie sobie Arcade Mode i wybierzcie Time Attack. Wybierzcie obojętne jaki wózek i trasę Rome Night. Przejedźcie pierwsze okrążenie i wjedźcie do boksów. Zamiast automatycznego pilota i napisu "Speed Limit" pojawi się napis "Out of course" a my będziemy mogli swobodnie poruszać się wozem po alei serwisowej, bez kontroli automatycznego pilota. Po minięciu (jadąc boksem) linii start/meta pojawi się czerwony napis "No Time!" i uzyskany przez nas czas, który nie jest zaliczony. Jadąc okrążenie po wyjechaniu z boksów napis "No Time!" będzie towarzyszył nam we wszystkich punktach pomiarowych (sektorach), a po przejechaniu linii start meta (jadąc już normalnie) ponownie ujrzymy "No Time!" i uzyskany czas niezaliczonego okrążenia. W ten sposób w miejscu, gdzie zwykle pokazane są ułożone chronologicznie uzyskane przez nas czasy, ujrzymy:

--:--:--

Czyli dwa "puste" czasy pod sobą.

Odkryłem to podczas zwiedzania trasy w celu jej odnalezienia w Google Earth. Wjechałem do boksów, by zobaczyć, jak są one zbudowane a tu bug.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
        Znalazłem dość dziwnego buga. Włączcie sobie Arcade Mode i wybierzcie Time Attack. Wybierzcie obojętne jaki wózek i trasę Rome Night. Przejedźcie pierwsze okrążenie i wjedźcie do boksów. Zamiast automatycznego pilota i napisu "Speed Limit" pojawi się napis "Out of course" a my będziemy mogli swobodnie poruszać się wozem po alei serwisowej, bez kontroli automatycznego pilota. Po minięciu (jadąc boksem) linii start/meta pojawi się czerwony napis "No Time!" i uzyskany przez nas czas, który nie jest zaliczony. Jadąc okrążenie po wyjechaniu z boksów napis "No Time!" będzie towarzyszył nam we wszystkich punktach pomiarowych (sektorach), a po przejechaniu linii start meta (jadąc już normalnie) ponownie ujrzymy "No Time!" i uzyskany czas niezaliczonego okrążenia. W ten sposób w miejscu, gdzie zwykle pokazane są ułożone chronologicznie uzyskane przez nas czasy, ujrzymy:

Czyli dwa "puste" czasy pod sobą.

Odkryłem to podczas zwiedzania trasy w celu jej odnalezienia w Google Earth. Wjechałem do boksów, by zobaczyć, jak są one zbudowane a tu bug.
        A jaka to była wersja gry? (ntsc jap, ntsc us, ntsc us 1.1, ntsc us 1.2 czy pal)
        1+1=10

Komentarz

Toyo, to nie bug :wink: Na time trial nie mozna wjezdzac do boksow :wink: Pojawia sie napis Out of Course. Tak jakbys scial sobie zakret lub w inny sposob pojechal na skroty :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
            Toyo, to nie bug :wink: Na time trial nie mozna wjezdzac do boksow :wink: Pojawia sie napis Out of Course. Tak jakbys scial sobie zakret lub w inny sposob pojechal na skroty :wink:
            Z tego co pamiętam, niektóre boksy były w ogóle zamknięte.

Komentarz

Mam NTSC-JAP.

Ale mimo wszystko powinna być opcja zjazdu do boksów, bo w opcjach gry można sobie ustawić zużycie opon (popularne zielone-żółte-czerwone opony). Niedyś podczas Time Attack na Arcade Mode normalnie zjeżdżałem do boksów, np na Tahiti Road i normalnie się włączał autopilot i "Speed Limit".

Komentarz

TROCHE nie na temat, ale spoko. Wracajac do rzeczywistych tras. Oto "Nasz" odcinek Pikes Peak.

Komentarz

Rzeczywiście to ten odcinek A ja go tyle czasu szukałem
                  :wink: :wink:
                  ludzi uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do tych , wklej to w swój podpis.

Komentarz

W sumie nie wiem czy zakwalifikować to jako bug ... Ale z drugiej strony, przecież zmieściłem sie w wyznaczonym czasie

Słabo, bo grałem w GT2 pierwszy raz od dłuższego czasu :wink:
                    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Nie zaliczylo poniewaz czas ma byc ponizej 25.700. Tak samo z progami na silver i gold. Czas ponizej.

Komentarz

Dobra Przeszło mi muszę wam parę rzeczy pokazać znowu Google Earth się kłania
                        Przy naszej trasie w Rzymie jest jeszcze jedna trasa uliczna przylegają do siebie odcinkiem start/meta

Czy wiecie o tym że tor w kraju piwoszy Zielone Piekło nie była najdłuższą trasą wyścigową?? Znalazłem jeszcze dłuższą Są to trzy pętle łączone przy których 20 kilometrów Nurburgring niknie.
                        Łączna długość tych trzech pętli to ponad 300 kilometrów
                        1. Najstarsza i najdłuższa pętla
                        Targa Florio (Long Madonie)
                        Circuit Length: 92 miles/148 km
                        Circuit Type: Temporary Street Course
                        Active Years: 1906-1911, 1931

2. Druga co do długości pętla
                        Targa Florio (Middle Madonie)
                        Circuit Length: 67 miles/108 km
                        Active Years: 1919-1930

3. Najmłodsza i najkrótsza pętla
                        Targa Florio (Little Madonie)
                        Circuit Length: 44.32 miles/72 km
                        Active Years: 1932-1936, 1952-1977

I co jesteście pod wrażeniem Chyba że już wiedzieliście o tym to przepraszam;-)
                        Parę słów do porządkowych tego działu Żebyście nie usuwali zaraz tego postu!!!!!!!!!!

ignac8: Nie mam zamiaru .

Komentarz

Na targa florio do dziś są organizowane zjazdy/rajdy Klasyków. W programie (dsf) motorwizja classic często pokazywali zdjęcia z tych zjazdów.
                          Właśnie przeczytałeś mój opis

Komentarz

Ale masakra ten tor jak na Nurburgring robią czasy z rzędu 10 minut to na tamtej pewnie parę :wink: :mrgreen: godzin

Komentarz

Zakładając, że samochód jest średni, np. Formuła GP2, to przejechanie tego toru (w całości) zajmie nie więcej niż 1,5 - 2 godzin. Jak jeździłem nad morze (nieco ponad 600 km) zwykłym samochodem osobowym, to jechałem około 8 godzin. Podróż do Łodzi z mojego miasta (około 300 km) samochodem osobowym zajmuje 3 godziny. Między bolidem GP2 i samochodem osobowym jest ogrooooooooomna przepaść jeśli chodzi o osiągi, więc łatwo mniej więcej oszacować, ile może owym bolidem zająć przejechanie pełnego kółka po tym torze.

Komentarz

Może i chwilę, ale jak na tamte czasy, to "bolidy" były tak szybkie (albo i wolniejsze) jak dzisiejsze osobówki :wink:
                                Właśnie przeczytałeś mój opis

Komentarz

Pracuję...
                                X