Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Light Weight, Moje samochody itp...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Light Weight, Moje samochody itp...

1. Witam. Dwa dni temu założyłem sobie konto na tym forum ponieważ zaczołem grać w GT1 po 14, 15 latach. Otóż przeszedłem cała serie GT League, i chciałem przejść Special Event, ale po prostu nie wiem jakie samochody mogą uczestniczyc w tym wyscigu. To zależy od mocy np. trzeba jechać samochodem z moca mniejsza niz 200hp czy jak? Byłbym wdzięczny za pomoc, ponieważ chciałbym ukończyć całe GT1 i zacząć grać w GT2. Z góry dziekuje i czekam na odpowiedź z niecierpliwością.

2. PS1. Jak możesz to oceń moje samochody według mocy itp.:

- [R][4WD]Nissan Skyline R33 GT-R Vspec 941hp
    - [R][MR]Honda NSX 534hp
    - [R][FF]Mitsubishi Eclipse GT 378hp
    - [R][FR](Musze zainwestować bo sprzedałem przez przypadek xD)Była to Toyota Supra SZ około 900hp+ miała o ile sie nie myle ;]

3. PS2. Wie ktoś może czy sa lepsze samochody od tych co mam w garażu z danym napędem? Bo mi sie wydaje że gdzieś widziałem na jakimś filmiku że widziałem jakiś samochód z mocą 400hp+ z napędem FF a by mi sie to przydało

Re: Light Weight, Moje samochody itp...

więc tak . . . .

Ja też gram w GT1 od sierpnia 1999 roku do TERAZ!

Mała poprawka z ostatnim autem, nie SZ tylko RZ, który nominalnie ma 300hp a po ulepszeniu 910hp, a wersja SZ-R jest słabsza i ma 221hp po tuningu ma 377hp.

Nie ma auta z przednim napędem, który ma 400hp, jedynie co to Mitsubishi FTO GPX, GPversionR i '94 GPX mają 189hp a po ulepszeniu 364hp i to są najlepsze auta z napędem FWD [FF].

Cenowo kup sobie używkę z 1995 roku Suprę RZ kosztuje ok. 29,000 Cr tylko trzeba szukać okazji.

Parę porad jeżeli chodzi o medale staram się tak ci pomóc żebyś za dużo nie wydał ale też miał z tego równie dobrą frajdę.

4WD Challenge - Nissan R33Skyline GT-R [ok. 460hp ulepsz] lub Mitsu '95 GTO TwinTurbo [do 500hp ulepsz]

FF Challenge - Mitsubishi FTO '94 GR [ulepsz do 328hp i styknie, rozwali na łopatki wszystkich, nawet Eclipse GT]

FR Challenge - TVR Cerbera lub Griffith 4.0 / 500 [majÄ… po 330-350hp i to starczy]

Lightweight Cup - tu chodzi o to żeby auto nie przekroczyło 2000lbs, czyli świetnym kandydatem by był . . . .no i tu jest problem bo myślałem nad tym i . . . szczerze to auto które byś kupował musiały by być szybkie w miarę, zwrotne ale przede wszystkim ich nominalna waga nieprzekraczała 2500lbs, prawdopodobnie Nissan S14Silvia K's '95, który ma 216hp i waży coś koło tego, po ulepszeniu ma 480hp i waży 1966lbs więc starczy, chyba że znasz lepszego kandydata.

UK vs. Japan - 5 races - tutaj powiem ci, że dasz radę [ale dasz strasznie trudno i jest to wykonalne] nawet Toyotą Corollą / Trueno AE86 która ma 128hp napęd FR i po tuningu ma 226hp dokupując oczywiście [R]-kę, wygrałem tym autem cały medal o niespełna 2p!
    Chyba, że masz PALa no to wtedy grubsza sprawa musi być, coś od 350hp i wagowo w okol. 1700lbs, wygrasz na bank.

US vs. Japan - 5 races - to samo co wyżej napisałem

UK vs. US - 5 races - próbowałem Dodge Concept Car'em i powiem ci, że jest to możliwe ale trzeba opracować mnóstwo strategii, wygrałem też niewiele. Dodge Viper RT/10 moc zostawiasz dajesz Weight na 3-ci Stage i gotowe, no i R-ka za 85,000 Cr, zwycięstwo masz w kieszeni.

Normal Car Cup - rządzi zdecydowanie Dodge Viper RT/10, tutaj chodzi o to że bierzesz auto, które NIE JEST ULEPSZONE! a Viper jest najlepszy.

Tuning Car Cup - tutaj możesz mieć nawet Skyline'a R33 GT-R z mocą 937hp ale nie ze SPORTOWĄ MODYFIKACJĄ! czyli [R], jeżeli to kupisz no to niestety ale udziału już nie weźmiesz, to samo w normal, kupisz coś nawet najtańszego już ci nie pójdzie.

Grand Valley 300 - to jest wyścig Endurance, który trwa ponad 1,5h!
    Jest 60 okr. a jedno kółko ma ok. 1:35, mój rekord to było autem TVR Cerbera LM Edition uzyskując 1h 34min. 18sek. z przewagą 166 sekund nad Castrolem Suprą GT wartą 500,000 Cr! i mającą 646hp gdzie ja sam miałem 581hp z tym, że faktem taki iż moje auto było lżejsze o prawie 300kg! Castrol waży 2560lbs a Cerbera LM 1984lbs, jest różnica jak widać Powiem ci nawet że jakbyś miał w stawce takie auta jak:
    - Subaru Impreza LM Edition [575hp - 4WD - 2175lbs]
    - Toyota Corona Exiv200GT [326hp - FF - 1776lbs]
    - Mazda Lantis 2000TypeR [326hp - FF - 2109lbs]
    - Honda Accord Sedan [326hp - FF - 2206lbs]
    - Mitsubishi Lancer EvoIV GSR [429hp - 4WD - 1889lbs]
    - [możesz wybrać NAWET CIVIC'a EG6 z 1993R.!]
    Dałem radę Imprezie na 7 okr. z czego przed dalsze 45 okr. mnie cały czas gonił i wygrałem o 5sek. [R]Hondą Civic '93 Si z mocą 286hp napędem FF i wagą 1402lbs! więc był koszmar jak była ta eska pod góre to pręd. mi spadała trochę.

Megaspeed Cup - tutaj auta biorą udział o ogromnej mocy HP, każdym Skylinem dasz radę no . . . może oprócz R32GTS25 TypeS, R32GTS4 czy R32GTSt TypeM bo one mają max 323-336hp więc malutko, możesz wziąść nawet auto z [R]-ką

Special Stage Route 11 I - 30 okr. auta z [R]-ką i powiem ci, że dasz radę nawet Toyotą Starlet Glanzą V ale żeby dać ci trochę luzu to S14K's z mocą 480hp powinna wystarczyć.

Special Stage Route 11 II - to samo co wyżej z tym, że auta na max tuningu a nie [R]-ka bo już nie wejdzie, czyli Skyline 937hp, 4WD i waga 2337lbs-ów

Tak na marginesie - w GT1 są blokady do poszczególnych medali i powiem ci, że w dalszej części czyli GT2 niestety NIE MA TEJ BLOKADY! jest np. Muscle Car Cup to możesz nawet Subaru Legacy'm pojechać tam, z tym że musisz przekroczyć minimalny próg HP, czyli załóżmy ~379hp no i jedyne co robisz to ulepszasz Legacy do maxa który w GT1 ma 492hp a w GT2 też coś koło tego także spokojnie dałbyś radę i by ci władował co jest dziwne bo jak auto amerykańskie to amerykańskie a nie jakiekolwiek aby przekroczyć minimalny próg mocy, to mi się nie podoba i pod tym względem GT2 trochę traci :/ w GT1 tak nie ma.

Sorki za tak ogromną rozpiskę ale myślę, że mniej więcej zrozumiałeś o co mi chodzi i jakbym ja to rozegrał. Mam nadzieję, że ci pomogłem co nie co.
    Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

No tak pomogłeś mi tylko nie wiem czemu, ale ja mam zamiast "lbs" to mam "kg" więc nie za bardzo się umiem połapać :/

Komentarz

Zamieszczone przez zm1000
        ale ja mam zamiast "lbs" to mam "kg" więc nie za bardzo się umiem połapać :/
        No tak, koniec świata

http://kalkulator.jednostek.pl/masy
        1000 lbs (funtów) to około 450kg, czyli mniej więcej połowa.

Komentarz

Co do zawodów Lightweight, w instrukcji do gry jest lista aut, które mogą uczestniczyć w tych zawodach. Reguła polega na tym, że auta są przypisane z góry, nie ma okreslonej mocy, wagi itp., aby wystartować:

Lista aut (auta oznaczone podkreśleniem to auta używane):
          * Honda:
          - CR-X delSol VXi '92
          - CR-X delSol SiR '92
          - CR-X delSol VGI '92
          - CR-X EF-8 Si-R

- EG Civic '93 SiR II
          - EG Civic FERIO Si-R '93
          - EK Civic SiR-II
          - EK Civic FERIO Si-II
          - EK Civic TYPE-R
          - Integra SiR-G
          - Integra TYPE-R

* Mazda:
          - Demio LX G Package
          - Demio GL
          - Demio GL-X
          - Demio MazdaSpeed A-Spec
          - EUNOS ROADSTER '90 1600 V-Special
          - EUNOS ROADSTER '89 1600 Normal

- EUNOS ROADSTER Normal
          - EUNOS ROADSTER S-Special
          - EUNOS ROADSTER V-Special

* Mitsubishi:
          - FTO '94 GPX
          - FTO '94 GR

- FTO GR
          - FTO GP Version R
          - FTO GPX
          - Mirage Asti RX

* Toyota:
          - AE86 Corolla Levin GT-APEX
          - AE86 Sprinter Trueno GT-APEX
          - Corolla Levin BZ-G
          - Starlet Glanza V
          - Sprinter Trueno BZ-G

Komentarz

Po prostu lekkie
            Ciekawostka: Eunos Roadster wygrany w którymś turnieju (którym nie pamiętam) wystartować nie może... W przeciwieństwie do tych które można kupić.
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
              Po prostu lekkie
              Niekoniecznie, bo na przykład nie wystartujesz TVR Griffith 500, który waży 1060kg, lub Cerberą o wadze 1100kg

Zamieszczone przez Kamil 12
              Ciekawostka: Eunos Roadster wygrany w którymś turnieju (którym nie pamiętam) wystartować nie może... W przeciwieństwie do tych które można kupić.
              To właśnie ten puchar.

Komentarz

No to lekkie Japończyki :mrgreen:
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Kup se FTO GR z 94 rocznika używke w Mitsubishi i sprawa załatwiona.

Dla mnie to jest najlepszy wóz i nie ma konkurenta.
                  Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Ja tam zawsze Demio A-Spec tuningowałem do tych zawodów
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

PracujÄ™...
                    X