Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Publikacja na temat Gran Turismo na tle Sim-Racingu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Publikacja na temat Gran Turismo na tle Sim-Racingu

Dziś znowu dorzuciłem kawałek własnych myśli lecz nie zbyt dużo niestety bo głowa boli mnie trochę. Jeśli ktoś będzie dziś jeszcze edytował to moje jest w nawiasach pogrubione

Komentarz

Cieszę się że wszytko idzie do przodu. Chce tylko zaznaczyć żę Ci co będą minimalny wkład w rozwój publikacji nie znajdą się na liście osob pomagających. To nie jest fair dla tych którzy się bardzo angażują w projekt.
      Są tam części które były już wykorzystywane do poprzednich inicjatyw w których Belegu$ oraz Siniak mi pomagali więc oni też się znajdą na tej liście.

Komentarz

Dodałem drobne sugestie i poprawiłem kilka błędów w części GT Academy. Wolałem się nie chwytać za wywiad, bo nie chciałbym przekręcić czyjejś wypowiedzi Widzę że jest tam ktoś kto dobrze zna się na gramatyce języka polskiego i ma wyczucie "równowagi" tekstu, nich więc śmiało, "bez krępacji" łata wszystkie braki

Komentarz

na prośbę szefa

1. Dreadaktor
          2. Ojciec NR
          3. Sasek
          4. GT Player
          5. Witek Enzo
          6. kyjgel
          7. cichy45
          8. thooorn
          9. HAJ$u
          10. siniak

Komentarz

Zamieszczone przez cichy45
            Dodałem drobne sugestie i poprawiłem kilka błędów w części GT Academy. Wolałem się nie chwytać za wywiad, bo nie chciałbym przekręcić czyjejś wypowiedzi Widzę że jest tam ktoś kto dobrze zna się na gramatyce języka polskiego i ma wyczucie "równowagi" tekstu, nich więc śmiało, "bez krępacji" łata wszystkie braki
            Jeżeli to było o mnie, no to bez przesady :mrgreen: . Humanistycznego kierunku nie kończyłem, ale robię co mogę
            I may be slow but I'm still ahead of you.
            Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Pogrzebalem troche, staram sie nic nie zmieniac jesli to nie jest konieczne. Skupiam sie glownie na powtorzeniach slow. Zle to wyglada gdy co wers widzimi gra,gry, rzeczywista, wydane, wypuscilo etc. Szukam zastepczych okreslen i pilnuje stylistyki.

Komentarz

Sprawdźcie dokładnie ilość pylygonów w modelach aut w GT5. Bo w publikacji jest babol, cytuje:
                Dla ciekawskich: modele samochodów w pierwszej i drugiej wersji GT miały 300 wielokątów, w trzeciej i czwartej już 4,000 a w piątej aż 5,000 wielokątów.

Nie możliwe żeby różnica w wielokątach między GT4 a 5 to tylko 1.000 polygonów.

Komentarz

Jeśli się nie mylę, to "piątka" ma jakieś 500 000 polygonów. Ale chyba tylko w modelach Premium.
                  A w Standardach jest po 100 000 polygonów. Głowy nie dam, ale na 99 % tak jest. :mrgreen:

Komentarz

Sorry.
                    Info z sieci...

The cars in Gran Turismo 5 are built with 100,000 polygons per car to 500,000 polygons per car. The majority of cars in Gran Turismo 5 are built with fewer polygons; however, the “premium” cars are built with up to 500,000 polygons per car.

Gran Turismo 4 ~2,000-5,000 polygons

Gran Turismo 3, PS2, 2001
                    -Cars - ~2,000-4,000 polygons

Gran Turismo 4, PS2, 2004
                    -Cars - ~2,000-5,000 polygons

Komentarz

Ja nie dostałem linku. Poza tym jest podzielone kto ma jakie strony edytować? Czy kompletna samowolka?

Komentarz

Kyjgel, zdawało mi się że każdemu linka wysłałem.
                        Styl poprawiania: Dowolony - chyba że macie jakieś sugestie.

Komentarz

Warto dodać te info:
                          GT Academy now has dedicated competitions in Russia, the US and Germany as well as Europe, and the Middle East competition will be open to residents of the GCC and Lebanon.
                          Dopiero teraz na FB sie ukazało
                          https://www.facebook.com/notes/gt-acade ... 2001393504

Komentarz

Wkrótce upragnione wakacje 2.0 (po sesji) więc chętnie obczaję całość i poprawię (jeśli zajdzie taka potrzeba, oczywiście)

1. Dreadaktor
                            2. Ojciec NR
                            3. Sasek
                            4. GT Player
                            5. Witek Enzo
                            6. kyjgel
                            7. cichy45
                            8. thooorn
                            9. HAJ$u
                            10. siniak
                            11. Bochen

Komentarz

Przypominam wszystkim o publikacji. Widzę że dobre chęci się skończyły.

Komentarz

Jutro wskoczę trochę posprawdzać, bo ostatnio się zebrało trochę odpowiedzi/kartkówek i brakło czasu

Komentarz

Pracuję...
                                X