Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GTHOME.PL - Przyszłość Serwisu - Treść

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• GTHOME.PL - Przyszłość Serwisu - Treść

Gran Turismo staję się coraz lepsze i GTHOME.PL też. Stworzyłem ten wątek abyście wiedzieli jakie mam plany wobec serwisu - chodzi głównie o treść a nie techniczne sprawy (inny wątek mamy od tych spraw - viewtopic.php?f=1&t=4705).

Jak wszyscy wiemy to treść jest największym czynnikiem który ma wpłym na rozwój. Sim racing - Gran Turismo, to dla nas główny temat natomiast dziś tak naprawde zastanowiłem się co można zrobić żeby urozmaicić GTHOME.PL jeszcze bardziej. Im dłużej myślałem to zauważyłem że tak naprawde nie realizujemy mażenia twórcy tej serii - Kazunori Yamauchi. Yamauchi'ego mażeniem było stworzenie najbardziej realistycznego symulatora wyścigów ORAZ stworzenie kierowce wyścigów samochodowych z gracza Playstation - czyli GT Academy.

Związku z tym nasz serwis bedzie nadal o tematyce GT ale teraz z posmakiem rzeczywistości. Będziemy mieli wywiady z znanymi Polskimi kierowcami wyścigowymi (poruszają temat sim racing), recenzje samochodów (porównanie rzeczywistości z GT5), poradniki - nauka jazdy, tuning, itd.

Myślę że to otworzy nam wiele drzwi i pozwoli naszemu serwisu rozwinąć się w nieskończoność.

Co wy na to?

Re: Przyszłość Serwisu - Treść

Bardzo dobry pomysł. Jeśli GThome stanie się rozpoznawalne wśród kierowców i ludzi z zaplecza sportowego, kto wie co będzie dalej.

IMO powinniśmy do tego podejść profesjonalnie. Przedstawiciel GThome, nie osoba w podkoszulku i sandałach z własnoręcznie wydrukowaną karteczką "Jestem z GThome.pl", który pojawiałby się na imprezach sportowych w kraju. Jeśli wywiady to przecież nie podejdzie ktokolwiek z tłumu do kierowcy i zacznie go wypytywać o "jakieś tam" granturismo.

Drift i wyścigi na ćwiartkę to wg mnie najszybciej się rozwijające i najpopularniejsze dyscypliny w Polsce, ponieważ na niewielkiej powierzchni skupiają to, co tor wyścigowy (których mamy niecałe dwa) na wielu kilometrach kwadratowych. Po za tym, są dużo bardziej widowiskowe, a czego publika chce najbardziej? Chleba i Igrzysk! Dlatego jeśli zacząć promocję to właśnie tam, bo wątpię, żeby tak z marszu dałoby się dorwać Lukasa czy Giermaziaka, ale kto wie?

Komentarz

Dokładnie. Na żadną wpadkę nie można sobie pozwolić, szczególnie na początku. Sandały i podkoszulek to już ekstremum, ale faktycznie trzeba uważać na to co się mówi i jak się wygląda. Nie sądzę żeby nam się udało zrobić wywiad podczas imprezy. Powinniśmy uderzyć do ich sponsorów, nie do samych kierowców. Myślę że tą drogą coś zdziałamy.

Komentarz

Zgadzam się. Na początku trzeba zaistnieć na "rynku", pokazać się z dobrej strony, wzbudzić zainteresowanie. Na wywiady z samymi kierowcami przyjdzie jeszcze czas.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
          Zgadzam się. Na początku trzeba zaistnieć na "rynku", pokazać się z dobrej strony, wzbudzić zainteresowanie. Na wywiady z samymi kierowcami przyjdzie jeszcze czas.
          Mamy dobry kontakt z jednym kierowca - drobna niespodzianka dla wszystkich.

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
            Dwoma

Komentarz

Zamieszczone przez Bochen
              Zamieszczone przez Piotr
              Dwoma
              Wiesz co... Przypomniał mi sie pewnien kolega i obwaiam się że troche więcej tego może być :mrgreen:

Zalącze jeszcze odpowiedz z innego wątku gdyż uważam że jest bardzo ważna.

To się nazywa team work

Jak wiesz z poprzedniego wątku ( viewtopic.php?f=15&t=7014 ) to właśnie chce zamienić GTHOME.PL w coś więcej niż świat wirtualnych wyścigów. Chce aby GTHOME.PL bylo to "krok przed zetknięciem się z rzeczywiśtością" oraz "zetknięcie się z rzeczywistością"

siniak - Dzieki temu uważam że nasz świat wirtualnych wyścigów zostanie połączony z rzeczywistością, czego twórca gry oczekuje - wygląda na to że wszystkie serwisy o GT o tym zapomnieli. Będziemy pierwsi co zaczną realizować tą wizje...

Ja już od dzieciaka się jarałem samochodami - dlatego wszedłem w śwait GT żeby tego doświadczyć (w pewnym sensie) i poczuć jak to mogło by wyglądać zanim zaczne jeździć samochodem. Uważam że takich "ciekawskich" jak ja jest bardzo dużo. Związku z tym skupimy się na porównyaniu tych tzn. "dwóch śwaitów". Myślę że to otworzy nam sporo drzwi i Gran Turismo w Polsce się stanie coś wiecej niż gra. Chce żeby to było nie tylko gra ale i także "Lifestyle" czyli styl życia.

Gran Turismo to "kierowcy jutra/przyszłości" wychodzący poza trzeci wymiar!

Jak wszystko dobrze pójdzie to myślę że teraz nasza ekipa będzie miała możliwość wstępu na duże imprezy jako redaktor...
              Jeszcze chciałbym dodać kilka nowych działów związane z nowym serwisem. Skoro my troszke sie zamienimy w "real life" - czy tam kierowcy prawdziwego zdażenia to warto dodać działy które do tego nawiążą. Na przykład:
              -Nauka Jazdy
              -GT Academy
              -GT Life czy tam GT Życie (tutaj piszemy o życiu i GT - porówanie aut, itd..)

Można i inne rzeczy, piszcie jak wpadniecie na jakiś pomysł.

Ale myślę że jak pomysł wypali to zachęcimy niektórych kierowców rajdowych (amatorów), oraz przyszłych kierowców (które rozpoczeły swoją przygode z ściganiem w realu) do przyłączenia się do seriwsu.

Komentarz

Re: GTHOME.PL - Przyszłość Serwisu - Treść

Swietne pomysly (tak jak pisalem na shoutcie) chetnie doloze swoje 3 grosze...
                Jesli chodzi o kontakt jak najbardziej moge udzielac sie i wspomoc ta szczytna idee!

co do powyzszych propozycji nowych dzialow - mysle ze dobrze widzianym dzialem albo elementem we wspomnianych dzialach bedzie doskonalenie bezpiecznej jazdy (w realu) - nie tylko zapinanie pasow, ale poprawna pozycja za kierownica - co juz nie jest takie oczywiste, o samej technice jazdy nie wspomne...

jesli chodzi o szukanie "sponsorow" do nagrod jakis eventowych moge rowniez ruszyc
                PSN progress Jesteśmy Kierowcami Jutra!

Komentarz

Noo bardzo mi się podobają takie inicjatywy Jestem zdecydowanie za tym, by GTHome wyszło też poza wirtualny świat. O ile te pomysły z początkującymi kierowcami wyścigowymi mogą być przynajmniej początkowo trudne do zrealizowania, to np. relacje z imprez motorsport czy aktualności ze świata motoryzacji to żaden problem, idealne na początek Sam mam stosunkowo niedaleko do Toru Poznań, a akredytacja dla już takiego portalu to żaden problem
                  http://najalternatywniej.blogspot.com/
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pomysł ciekawy,.. tylko mało to się przyczyni do rozwoju forum, społecznośći i zawartości merytorycznej. Ja tym bym sobie nie zawracał głowy teraz tylko zbudował konkretny portal z dobrym zapleczem i informacjami technicznymi może nawet jakiś oficjalne ligi oprte o jakiś system ligowy, ect.

Komentarz

Jak może się nie przyczynić do rozwoju zawartości merytorycznej? Zapewniam Cię, przyczyni się. Będziemy mieli opinie od profesjonalistów, newsy ze świata motoryzacji, relacje z imprez itd. Czyli porządny portal dla szerszej publiczności. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby jednocześnie robić ligi.

Komentarz

Zapomniałem o tym całym GT TV - dlatego że jest on płatny i zignorowałem to w całości - poprostu spostrzegałem to jako reklame na stronce internetowej. Tutaj o nim GTPlanet pisze:
                        http://www.gtplanet.net/24-new-programs ... urismo-tv/

Nawet samo GT wkracza poza trzeci wymiar... Nie tylko prowadzi GT Academy, ale daje relacje (w pewnym sensie) z świata GT.

Komentarz

Pracuję...
                        X