Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nagłówek w Flash

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nagłówek w Flash

Czy jest tutaj ktoś kto się zna na Flash'u? Chcemy zrobić jakiś fajny animowany nagłówek w którym bedzie taka kropka czerowna poruszająca się po jakieś mapie (toru wyścigowego) dwu-wymiarowej.

W sieci jest odgroma takich map 2D. Na przykład:
    http://www.google.com/search?q=gran+tur ... 0&bih=1092

Jakaś z czarnym tłem i białą linią:
    http://eu.gran-turismo.com/c/binary/ima ... map01a.jpg

Coś takiego ale większego... Trzeba poszukać w Google Images i na pewno coś ciekawego się znajdzie.

Re: Nagłówek w Flash

Flash jest passe. Nie lepiej w jQuery spróbować?

Komentarz

To spróbuj. Ja nie znam się na tym.

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
        To spróbuj. Ja nie znam się na tym.
        Ja też nie ^^

A tak serio, to chętnie bym spróbował, ale jestem poza domem (Łeba) i niezbyt tu mam swoje narzędzia... acz zobaczę, co da się zrobić, pogadam z kumplami, oni bardziej w temacie siedzą...

Komentarz

Wiem jaki bylby fajny naglowek na nasz serwis. Oczywiscie tylko Ci co maja GT5 beda wiedzieli co mam na mysli. Na samym glownym menu, gdzie sie wybiera tryb gry wyswietlaja sie jakies klipy wideo gry. Jeden z tych filmow jest taki "zielony swiat/eco" gdzie jedzie sobie Hona CRZ. Dominuje biel i jansnosc w tym filmie. Czy ktos moze screen zrobic tego? Chcialbym sprobowac zrobic animacje tego w Flash z tym ze my uzyjemy ciemne kolory i czerwien.

Komentarz

To bardzo dobry pomysł, Ja myślałem o animacji kasków jak ten kierowca obok nich przechodzi, ale później z tego zrezygnowałem.

Komentarz

Hm, a możne prościej gif :wink:

Komentarz

dokladnie wczoraj myslalem o GIF-ie - tylko trzeba by bylo jakies narzedzie dobre do tworzenia czegos ladnego...
                ogarnia ktos animacje gif w photoshopie? lub jakis eksport z flasha?
                PSN progress Jesteśmy Kierowcami Jutra!

Komentarz

Pracuję...
                X