Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Powrót Legendy i przyszłość Polskiej sceny Gran Turismo

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Powrót Legendy i przyszłość Polskiej sceny Gran Turismo

Chciałbym wszystkim z całego serca mocno podziękować którzy są aktywnie zaangażowani w proces reanimacji naszego legendarnego forum Gran Turismo. To forum dyskusyjne rozpoczęło swoją działalność w Lutym 2005 roku. Prawda jest taka, tu wszystko się zaczęło, i jednak w wielu aspektach zatrzymało. Nie będę wchodził w szczegóły bo wiem kto jest temu winien.

Jednak chciałbym to zmienić.

Nie tylko chciałbym aby forum wróciło do lat swoich świetności, ale i także wznieść Polski świat Gran Turismo na jeszcze wyższy poziom. Ale szczerze rozmyślając ten temat dość gruntowanie przy kieliszku, stwierdziłem że tak naprawdę co wiele lat zostało zapoczątkowane, powinno być po prostu dalej rozwijane na szerszą skalę.

Dla czytelników, i użytkowników którzy odkryli świat Gran Turismo w sieci, i mnie nie znają to chciałbym zaznaczyć że jestem fanem wielkich pomysłów które zawsze ulegają materializacji. Po wielu latach przerwy zauważyłem że niewiele się zmieniło, dlatego chciałbym wznowić i rozwijać idee “GT Life” czy “Kierowcy Jutra” która narodziła się w 2011 roku.

Dla czytelników którzy nie są w temacie - do dziś oto lista naszych historycznych osiągów:
    Ci którzy mnie znają to wiedzą że jestem osobą bardzo twórcą i mam samozaparcie, ale jednak po realizacji swoich pomysłów, mam tendencje wypalenia się i znikam.
    Ten cykl powtarza się średnio co 4 lata - przykre ale prawdziwe.
    Jednak teraz wyciągnąłem wnioski sprzed 15 lat obserwowania siebie w stosunku tej społeczności i chyba mam pomysł jak temu zapobiec.

Zatem oto plan na 2020/2021 rok zakładając że reanimacja się powiedzie:
    • Doprowadzenie oprogramowanie forum do perfekcji.
    • Współpraca z Polskimi grupami o tematyce Gran Turismo na Facebooku
      (Przez 4 lata nieobecności forum jednak twórcy w końcu dokończyli swoje dzieło)
    • Stworzenie zgranej ekipy która będzie dbałą o rozwój treści na forum
    • Rozwijanie współpracy z firmami motoryzacyjnymi o globalnym zasięgu poprzez organizację konkursów wyścigów online, i photo mode - dla zwycięzców i organizatorów będą nagrody w formie gadżetów firmowych i puchary.
    • Wywiady - z forumowiczami którzy już przenieśli się z GT na sportowe auta, byli uczestnicy GT Academy, kierowcy wyścigowi (między innymi z Robertem Kubicą - mam kontakt z Orlenem)
    W jaki sposób będziecie mogli mi pomóc:
    • Udział w konkursach
    • Reklamowanie konkursów na innych kanałach komunikacji/serwisach
    • Redagowanie tekstów/materiałów które będę rozsyłał firmom
    To tyle w temacie.

Będę stale wracał do tego wątku i go aktualizował i zawiadamiał was o zmianach.

Co tu więcej pisać… Wszystko jest na dobrej drodze. Trzymacie kciuki!

Tutaj śmiało możecie się dzielić się swoimi pomysłami - zapraszam.
    Ostatnio edytowany przez Piotr; 05.04.2021, 18:26.

Oto plany na 2022 rok zakładając że reanimacje i cele założone na 2021 się zrealizują:

Dalsza realizacja idei ‘kierowcy jutra’ poprzez wytwarzanie treści która ujmuje świat motoryzacji i motorsportu poprzez pryzmat nauki. Osiągniemy to poprzez:
    • Wywiady z byłymi mistrzami Polskich edycji GT Academy - aktualizacje, co u nich słychać po wielu latach?
    • Wywiady z graczami GT którzy startują w zawodach gokartowych, oraz zawodach samochodowych (takich początkujących - typu KJS)
    • Śledzenie mistrzów GTA którzy przebili się do motorsportu
    • Auto-testy - wielu graczy już posiada te same auta co są w GT, więc czemu nie zrobić porównania rzeczywistości ze światem wirtualnym?
    • Publikacja: Ewolucja symulatorów wyścigowych (domowych i zawodowych) - 2022/2023
    • Publikacja: Przewodnik dla początkujących po Polskim Motorsporcie. - 2022/2023
    Ostatnio edytowany przez Piotr; 04.04.2021, 16:27.

Komentarz

Pracuję...
    X