Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problemy związane z użytkowanie nowego forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problemy zwiÄ…zane z użytkowanie nowego forum

Jak już widzicie mamy nowy silnik forum oparty na vbulletin5. Myślę że bardzo się Wam spodoba, jest tutaj naprawdę sporo ciekawych rzeczy które z czasem zrozumiemy jak działają. Natomiast nowy sinik również może stworzyć nowe problemy związane z użytkowaniem. Proszę Was abyście tutaj wszystkie usterki - dziękuje!

Problem #1
    Osobiście zauważyłem że nie wszystkie podstrony się ładują za pierwszym razem w Chrome (a w Firefox tak). Np. naciskamy następną bądź wybieramy stronę i nie widzimy treści - i trzeba po prostu ponownie odświeżyć stronę za pomocą przycisku na przeglądarce 'odśwież' i po problemie...

Problem #2
    Nie wszystkie załączniki ukazują się jako obrazki - link do pełnych wersji działa a mini obrazki/podgląd się nie ukazuje. Walczymy jeszcze z tym ale w najgorszym wypadku będziemy musli zgrać na dysk zdjęcie i ponownie je wgrać do wiadomości.

Problem #3
    Strona 'Ustawienia' dla użytkowników nie działa - vBulletin pracuje nad upgrade'm w tej sprawie..

Wszystkie problemy już rozstały rozwiązane.

Dzięki za naprawienie problemu z przywracaniem hasła, bo od początku istnienia na vb5 nie przychodziło mi nic na email.
    GT5 - 100%
    GT6 - 100%
    GTS - 100%
    GT7 - 100%

Komentarz

Z mna jest cos nie tak, czy przeczytany temat się nie odznacza (kuźwa mniemam pytajnika) i dlaczego mniemam polskich znaków (znów pytajnik) I coś z klawiatura u mnie nierobi.

Komentarz

• Piotr
        Piotr skomentował
        Editing a comment
        Aba, wysłałem Ci email.
        Będę bardzo wdzięczny Ci za pomoc - wspólnie pomożemy innym dokopać się do forum bo jest poważny problem

Przeczytane tematy pozostaję przeczytane ponieważ jak bym włączył tą funkcje za pomocy bazy danych to by nam serwer obciążyło więc trzymajmy się tej opcji za pomocy "cookies/ciasteczek".
        Ostatnio edytowany przez Piotr; 01.01.2015, 17:47.

U mnie działa. Udało się zresetować hasło .

Nie wiem jak u innych ale u mnie strasznie wolno się każda strona ładuje
      Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Zamieszczone przez igi Zobacz posta
        U mnie działa. Udało się zresetować hasło .

Nie wiem jak u innych ale u mnie strasznie wolno się każda strona ładuje
        U mnie tak samo :/ a juz myslalem ze komp ma zamułe XD

Komentarz

A spróbujcie nawigować forum jako niezarejestrowany użytkownik - dajcie znać czy jest tak samo czy nieco szybciej. Tak to będziemy wiedzieli czego szukać.

Komentarz

Dlaczego po wylogowaniu się nie widzę napisanych przez siebie postów, a tematy, w których je zamieściłem, nadal mają niezmienioną liczbę odsłon?

Komentarz

• Piotr
              Piotr skomentował
              Editing a comment
              kombinujemy jak przyspieszyć forum, i odpaliliśmy aplikacje która trzyma dane w pamięci podręcznej przez 10 minut dla gości. Spróbuj sprawdzić później i daj znać. Sporo rzeczy jeszcze testujemy.

Dzisiaj zaczęło ładnie śmigać na zalogowanym koncie, a gości na stronie jest 4 razy więcej niż w tedy gdy zamulało .
            Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Piotr, odpisałem.

Komentarz

• Piotr
                Piotr skomentował
                Editing a comment
                Dziękuje bardzo za odpowiedz.

Mi jakoś okropnie muli to forum, czy naprawdę trzeba było przenosić się na nowy silnik?
              Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

• Piotr
                Piotr skomentował
                Editing a comment
                To prawda forum troche muli pownieważ jesteśmy na własnym koncie www, a wcześniej mieliśmy serwer. Wcześniej mieliśmy phpBB które miało mało bajerów a teraz VB które ma przeróżne wynalazki. Rozważamy zmianę konta WWW które znajduję się w Polsce, ale nie wiemy czy to pomoże.

A upgrade nastąpił bo wielu marudziło że mamy kiepski silnik, więc teraz mamy najlepszy tylko że musimy jeszcze troche pokombinować jak poprawić jego osiągi na tanim koncie WWW - tani czyli 40pln miesięcznie, a wcześniej byliśmy na serwerze który kosztował 120pln miesięcznie, i mieliśmy go w tej samej cenie co ten, ale gość został depresji i zerwaliśmy z nim współpracę. No i między czasie kilka innych drobiazgów wypadło. Nie wrócimy na inny silnik bo cała migracja mnie będzie kosztować ponad 2 tysiące. Obecny silnik będzie stopniowo aktualizowany przez ekipę VB i z miesiąca na miesiąc będzie coraz lepszy. Więc trzymajcie kciuki za zespół VB!

W porządku, wszystko co nowe, jest już dla mnie widoczne bez logowania

Komentarz

Podobno Facebook Connect nie działa z względu na to że Facebook zmieniło swój API w Grudniu i będzie to naprawione przez twórców VB przy następnej aktualizacji (pewnie w tym miesiącu)
                Znaleźliśmy nowy serwer, i od Lutego przenosimy się do Poznania na dużo lepszą konfiguracje - trzymajcie kciuki

Komentarz

Już wiemy dlaczego wolno ładują się niektóre wątki. Problem jest taki że liczba postów/wpisów jest zbyt wysoka jak dla nasz serwer. Z 100 ograniczyłem do 10.
                  Powinno już być dużo lepiej.

Komentarz

Forum zostało zaktualizowane. Dużo szybciej chodzi.
                    Aplikacje Facebook została wysłana i w ciągu 7 dni nowi użytkownicy będą mogli rejestrować się za pomocą Facebooka.

Komentarz

Wczoraj był problem z bazą danych - już naprawione.
                      Spambox też już działa.

Komentarz

PracujÄ™...
                      X