Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Grasz na czymÅ›?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Grasz na czymÅ›??

wydaje mi się że już jest trochę za późno na rozpoczęcie gry
    Ludzie mówią, że nigdy nie jest za późno... i to się sprawdza
    poza tym jakoś nigdy nie zauważyłem w sobie talentu
    Ja też myslałem że nie potrafie rysować, dopiero jak mi ktoś pokazał pewne zasady, okazło sie że jest to dość proste i całkiem nieźle mi to wychodzi.

Powodzenia w odkrywaniu talentów.

Komentarz

Talent ma każdy tylko trzeba go po prostu znaleźć
      A jak ciągle tak będziesz mówił to gwarantuje Ci że nie znajdziesz. Aby sie przekonać czy masz talent czy nie musisz przynajmniej z rok pograć i dopiero wtedy ocenić czy go masz czy nie
      Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Zamieszczone przez igi
        Aby sie przekonać czy masz talent czy nie musisz przynajmniej z rok pograć i dopiero wtedy ocenić czy go masz czy nie
        Nie no, troszke przesadzasz :wink: . Moim zdaniem jak nauka nie będzie dla Ciebie katorgą to jest pewne, że masz już pewne predyspozycje do grania, które właśnie po roku grania mogą dać świetne rezultaty
        Ja np. zaczynałem od chwytów akordów prostych, potem barowe, a teraz jak się chce czegoś nauczyć to znajduje sobie tabulature i podglądam na youtubie jak inni to grają i tak sie ucze.

Komentarz

Chłopaki, bez względu na to co mu napiszecie.....MUZYKĘ TRZEBA CZUĆ ! A jeśli ktoś już z góry zakłada, że nie posiada talentu....to raczej to mu nie pomoże :wink: Po prostu jeśli czegoś na prawdę się chce, to zawsze się to osiągnie ! Tyle.

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
            a teraz jak się chce czegoś nauczyć to znajduje sobie tabulature i podglądam na youtubie jak inni to grają i tak sie ucze.
            Ja sie tak za cholerę nie mogłem nigdy nauczyć.

Komentarz

Wróciłem do gitary :wink:

Okazuje się, że Hells Bells nie jest takie trudne do zagrania. Riff Back In Black też nie jest taki trudny. Grunt to wprawa w przebieraniu palcami po gryfie.

Komentarz

ja gram w szkolnej orkiestrze na Alcie (tak to się nazywa) sprzęt dęty blaszany
                GT jest bogiem
                Escudo nałogiem
                Tunning zabawÄ… a
                S Licence PODSTAWÄ„ !

Komentarz

To widać sporo muzyków :wink:

Gra na gitarze nie jest taka prosta, ale też nie taka trudna.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                    Okazuje się, że Hells Bells nie jest takie trudne do zagrania. Riff Back In Black też nie jest taki trudny. Grunt to wprawa w przebieraniu palcami po gryfie.
                    Niektóre utworki AC/DC można od biedy zagrać tapingiem jeżeli ktoś nie potrafi szybko kostkować.

-------------------------------------------------------------

Komentarz

Nie gram tylko AC/DC inne kawałki innych zespołów najpierw próbuję, później ćwiczę. Najpierw proste rzeczy, potem trudniejsze i trudniejsze. Jak już się nie przygłusza innych strun to jest dobrze. Trening czyni mistrza.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                        Nie gram tylko AC/DC inne kawałki innych zespołów najpierw próbuję, później ćwiczę. Najpierw proste rzeczy, potem trudniejsze i trudniejsze. Jak już się nie przygłusza innych strun to jest dobrze. Trening czyni mistrza.
                        Domniemam iż nie uczęszczasz do szkoły muzycznej.
                        Moja rada: Ucz się na gitarze klasycznej. Później będzie ci dużo prościej zagrać to samo na elektrycznej. A co do ćwiczeń palców to proponowałbym zacząć od grania jakiś skal później krótkich etiud. Najpierw wolno i coraz szybciej. Trochę to nudne i mozolne. Wiem coś o tym.

Komentarz

Akurat mam do dyspozycji gitarę elektryczną. Ćwiczę akordy, a kawałki znanych zespołów uczę się grać dla przyjemności.

Ogólnie chwyty "dur" oraz chwyty barowe. Flażolety są banalne, lekko kładziemy palec na 12 progu. Np. "Welcome Home (sanitarium)" Metalliki.

Komentarz

Flażoletów używa się głównie do strojenia . W grze pełnią raczej funkcję akcentów. Trudniej jest wydobyć z gitary tzw "wyciskany flażolet".
                            Noszę się z zamiarem zakupu perkusji ale chyba to tylko zostanie w sferze zamiarów Nie mam miejsca a ni czasu. Może gitara basowa? Też się kiedyś uczyłem. Jednym słowem brakuje mi grania zwłaszcza, że kiedyś grałem bardzo dużo i mam do tego wciąż pociąg.

Komentarz

"wyciskany flażolet"
                              Mówisz o wydobywaniu dźwięku z gitary uderzeniami na progach (tak jak to często Angus robi)? Ogólnie potrafię tak robić, ale z flażoletami "wyciskanymi" to kiepsko. Do "wyciskania" dźwięku trzeba mieć też mocne palce, bo po jakimś czasie idzie je zmęczyć. Co innego doświadczeni gitarzyści.

Komentarz

biore się za tworzenie muzyki . progressive ,minimal itp. gram na keyboardzie, gitarze i teraz będe się uczył na perkusji

Komentarz

PracujÄ™...
                                X