Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Old school '80 Zone.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Old school '80 Zone.

Wątek zakładany jest na zasadzie czaterii jednak o ukierunkowanym kierunku wypowiedzi.
    Rozmawiamy tutaj o rzeczach,programach,zabawkach czynnościach etc.z minionego wieku. Chodzi dokładnie o wspomnienia ludzi z rocznika 8x którzy dość dobrze pamiętają lata 90.

Jako pierwszy pozwolę sobie przypomnieć dość ciekawy program który jako dzieciak miałem okazję oglądać:
    "Przybysze z matplanety" (Pi i Sigma)

Re: Old school '80 Zone.

W sieci ostatnio ludzie się tym zachwycają. Ja pamiętam ten program jako niezbyt ciekawy. Wolałem oglądać Tik Taka, Luz (kojarzycie?) albo Ciuchcię.

Komentarz

Mimo, iz jestem 90', to napisze nieco...

Moj pierwszy komputer: Amiga 500 :mrgreen: z wbudowana stacja dyskietek. Pozniej byla A600 z przelacznikiem na 1200. Super luks torpeda. I to ciagle zmienianie dyskietek. Setki ich bylo... Cale pudelka z grami.

Ostatnio na torrentach dorwalem stara gre z wlasnie Amigi, Cannon Fodder. Gdy ja odpalilem (bez emulatora), micha cieszyla mi sie niezmiernie :mrgreen: Starzy kumple Jools, Jops & Stoo :mrgreen:

Kozackie intro
      http://www.youtube.com/watch?v=PiYuq6Ac3a0

Jedna z misji
      http://www.youtube.com/watch?v=hFXFL1PqPhw

Komentarz

Napoje "Ptyś" w dużych szklanych butelkach :wink: Co impreza to było obowiązkowym napojem.

Komentarz

Heh, w '80s to nawet mnie w planach nie było :mrgreen:
          ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

EB i Frugo :mrgreen:

Kulfon i Monika, Pan Kleks ...teraz juz nie ma takich bajek. Chloniemy jak gabka od "najlepszych", amerykanskich bajek.

Komentarz

EB i Frugo :mrgreen:
              My też oglądamy demotywatory. :wink:

Komentarz

Frugo niedawno nawet piłem... Hmmm... A te czasy ? Raczej mało pamiętam, bardziej początek 90, wszystkie te bajki Yataman itp. Gumy TURBO, takie styropianowe samolociki do kupienia w kiosku... Dużo by tego było...

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                  W sieci ostatnio ludzie się tym zachwycają. Ja pamiętam ten program jako niezbyt ciekawy. Wolałem oglądać Tik Taka, Luz (kojarzycie?) albo Ciuchcię.
                  Tak kojarzę

Też to oglądałem

"Ja jestem pan Tik Tak (...)
                  tak tak tak, to pan Tik Tak (..)"
                  itd.

Stare dzieje.
                  Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                    Gumy TURBO, takie styropianowe samolociki do kupienia w kiosku...
                    Samolociki też miałem Co do gum to nie zapominajcie o gumach "Kaczor Donald"

A pamiętacie jaka kiedyś była moda? np.fryzury modna była grzywka "fala"
                    BTW
                    Mówi wam coś słowo "jamnik"? Tak tak kiedyś nie było CD ani Mp3 słuchało się muzyki na kasetowcach jak ktoś miał dwie kieszonki i mógł przegrywać kasety to był kozak

PS:Thooorn też miałem amige Żeby zagrać w Mortal Kombat musiałem kilkakrotnie wymieniać dyskietki :mrgreen:
                    A pamiętasz grę wyścigową Lotus?
                    O Cannon Fodder nie wspominam bo z kolegą zjedliśmy na niej zęby

Komentarz

Ja Amigę 500+ mam do dzisiaj, wszystko sprawne, jak chcę sobie przypomnieć stare czasy to ją odpalam. Mam pełno gier, m.in. Lotusa II, Cannon Fodder, Lemmingi, Cytadelę (taki zarąbisty polski FPP). Pamiętam że zawsze najbardziej lubiłem Test Drive'a (ten widok z wnętrza, normalne drogi...), niestety nie mam teraz tej gry

Komentarz

Turbo Lotus I, II i III :mrgreen: Polamalem na niej mnostwo joystickow w mysl, ze gdy mocniej przechyle dzwignie, samochod lepiej skreci. A Fury of The Furies? Genialna gra. Probowalem ja ostatnio odpalic, ale emulator nie chcial ze mna wspolpracowac.

Od przedszkola do Opola, Krzysiu Tyniec prowadzil. Jeden z rocznikow ogladalem na kasecie, az obraz stracil kolory i glos :mrgreen:

Komentarz

A Zulugule ktoś pamięta?

Komentarz

Ale to już bardziej lata 90-te program dla dzieci. Ja to często oglądałem program w którym były puzzle ,było to na TVP ,a prowadził ten program Pan Yapa, było 12 części i tak co 2-5 min. ktoś dzwonił wybierając nr kawałka obrazu od 1 do 12 i gdy obrazek był w miarę widoczny ktoś kto się dodzwonił odgadł całość. Ktoś pamięta nazwę?

A czy ktoś pamięta Kapitana Planetę?
                            Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Ohh, tak. Ja pamiętam gumy turbo i ich smak, można było żuć je przez 2 godziny a one smakowały ciągle tak samo. Pamiętam orężadę w szklanych butelkach z takim wystrzeliwującym korkiem.

Komentarz

Pracuję...
                              X