Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wymarzona gra wyścigowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wymarzona gra wyścigowa

W tym temacie mówimy jaka jest wasza wymarzona gra wyścigowa. Moja będzie miała następujące elementy

- Kilkaset licencjonowanych maszyn z różnego okresu i rejonu
    - Model jazdy, który można dowolnie modyfikować wyłączając wspomagacze itp.
    - Obsługa kierownic, sprężania zwrotnego oraz gogli oculus rift
    - Otwarty wielki świat podobny do tego z TDU
    - Tuning możliwy, ale niezbyt wielki oraz ograniczony tylko do niektórych aut.
    - Realistyczny model zniszczeń wpływający na zachowanie samochodu i konieczność napraw.
    - Nielinowa Kariera (fabularyzowana) rozpoczynająca się w 1984 a kończąca się w 2014
    - Możliwość grania w trybie bardziej fabularyzowanym w określonym okresie (1984-1994, 1994-2004, 2004-2014)
    - Zmieniające się auta wraz z okresem
    - Multiplayer w odrębnym trybie
    - Możliwość konfiguracji swojego awatara
    Jak zły dział to proszę o przeniesienie.

Re: Wymarzona gra wyścigowa

Zamieszczone przez jedlin12
    W tym temacie mówimy jaka jest wasza wymarzona gra wyścigowa. Moja będzie miała następujące elementy
    Twoja, tzn wymarzona, czy ta, którą produkujesz

Komentarz

Obczaj Drive Cluba na PS4

Komentarz

Campo produkować nie produkuje, ale pomarzyć można

Komentarz

W sumie ciekawy temat, więc i ja napiszę jaka by była moja wymarzona gierka.

-ogromna liczba samochodów, jak GT6 plus trochę jeszcze;

-maksymalnie realny model jazdy uwzględniający wszystkie modyfikacje;

-dokładny system zniszczeń (np. taki jak w Colin 2005, że lampa w połowie pęka, koło odpada);

-patrz punkt wyżej plus awarie każdego możliwego podzespołu w samochodzie;

-jeszcze raz patrz wyżej, totalna kasacja samochodu podczas wypadku, lekkie stłuczki dające się naprawić, ale osłabiające ogólną konstrukcje samochodu, a przy totalnym dzwonie samochód zmiażdżony, do cięcia i na złom;

-opcja garażu, po którym możesz się przemieszczać, oglądać dokładnie samochód, wszystko w nim otwierać i uruchamiać, nawet lampkę w środku;

-prawie wszystkie tory świata plus jakieś fikcyjne miasto, gdzie można pojeździć przepisowo z innymi na multi;

-idealny odwzorowany kokpit, działająca cała deska rozdzielcza ze wszystkimi szczegółami;

-samochód brudzący się i do czasu aż się go nie umyje, to w wyścigu startuje brudny, tak samo jak pognieciony po małej stłuczce czy bez lampy;

-pękające opony;

-starzejące się samochody, zużywanie się silnika jak i całej reszty, oraz pojawiająca się korozja;

-zwiększenie wagi poprzez ilość pasażerów w samochodzie, oraz od ilości zalanego baku (patrz live for speed s2);

-zdarzenia losowe typu spalona żarówka, zapchany filtr paliwa, rozrusznik padaka, możliwość gaszenia i zapalania silnika;

-jakaś fajna kariera np. jak w GT4;

-dobry tryb fotograficzny;

-podczas dzwona wywala Ci poduszka w samochodzie;

W sumie dużo by jeszcze wymieniać, ale raczej nigdy takiej gry nie otrzymam. Chyba, że jakiś fanatyk jak ja, tyle że potrafiący napisać dobrą gierkę, zrobił by takie coś przynajmniej z 10 furami. Pewnie dlatego tak lubię Omsi, bo tam mam przynajmniej w autobusie małą namiastkę tego, co bym chciał.

Komentarz

to co wcześniej podałem to był wariant numer 1. Teraz podam wariant nr.2

- Duża liczba serii wyścigowych od kartingu po nascar WRC i F1 skończywszy
            - Model jazdy, który można dowolnie modyfikować wyłączając wspomagacze itp.
            - Dokładnie zrealizowany model zniszczeń wizualny (nie tak jak w rfactor) oraz mechaniczny wpływający na każdy aspekt auta).
            - Możliwość utworzenia własnego zespołu
            - Obsługa kierownic, sprężania zwrotnego oraz gogli oculus rift
            - Możliwość grania w trybie Kariery, bądź w bardziej liniowym trybie fabularnym
            - Autentyczni kierowcy i setki torów z całego świata
            - Wydźwięk czasowy (rozpoczęcie kariery pod koniec lat 90, a skończenie jej w okolicach 2020 i jeszcze później)
            - Możliwość konfiguracji swojego awatara w trybie kariery
            - Multiplayer pozwalający rozegrać karierę z innymi graczami (w odrębnym trybie)
            - Widok z kokpitu w każdej maszynie
            - Różnice kierowania autem po asfalcie, szutrze i po śniegu

Mogę powiedzieć, że bliski tej wizji jest Project Cars oraz Grid Autorsport

Komentarz

Dla mnie seria Gran Turismo to wymarzone gry wyścigowe, niczego innego do szczęścia nie potrzebuję. No może lepszy tuning takich samochodów jak BMW M3, S13 itp.

Komentarz

Pracuję...
              X