Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

The Walking Dead by Telltale Games

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• The Walking Dead by Telltale Games

Siemanko. Zakładam ten wątek, aby pogadać i poplotkować na temat gry The walking Dead, opartej na komiksie Roberta Kirkmana. Wyszły (na razie) dwa sezony: 1 i 2, a każdy z sezonów podzielony jest na 5 epizodów. Pojawiło się także DLC - 400 Days, gdzie poznajemy losy pięciu ludzi.
    TWD jest to gra przygodowa, point-and-click. Akcja toczy się w czasach teraźniejszych, lecz świat opanowały zombie. W sezonie pierwszym wcielamy się w czarnoskórego mężczyznę - Lee Everett'a, zaś w drugiej części jesteśmy młodą dziewczynką o imieniu Clementine.
    Gra polega na zwiedzaniu lokacji, rozmawianiu i rozwiązywaniu zagadek. Podczas grania samodzielnie podejmujemy decyzje, które wpływają na przebieg wydarzeń. Grafika jest bardzo komiksowa co IMO nadaje klimat.
    W grze pojawiają się także Quick Time Eventy.
    Pierwszy sezon The Walking Dead został nagrodzony tytułem Game of the Year. <smile>

http://www.youtube.com/watch?v=ugsKLovWZt8 Trailer Sezonu 1
    http://www.youtube.com/watch?v=ilEB4KTTOIo Trailer Sezonu 2

To tyle ode mnie. Piszcie.

UWAGA: Proszę, abyście nie spoilerowali, a jeżeli musicie to uprasza się o napisanie "SPOILER"

Re: The Walking Dead by Telltale Games

Giera naprawdę rządzi, aż sam się nie spodziewałem że będzie tak dobra jak zaczynałem grać. Mówię tutaj o genialnym sezonie pierwszym, bo drugiego jak na razie nie mam.
    W sumie to nie nazwał bym jej przygodówką, już prędzej horrorem. Ktoś kto oglądał serial, będzie wiedział o czy mowa, bo gra jest bardzo podobna, zresztą obydwa są oparte na tym samym komiksie o którym już wspomniał wyżej Przemysław
    Powiem krótko - jeśli jakimś cudem jeszcze w to nie graliście, to szybko nadróbcie tą kompromitującą zaległość.
    Jeśli w grach stawiacie przede wszystkim na klimat i scenariusz to ta gra będzie spełnieniem waszych marzeń. Wciśnie was w fotel i nie wypuści do napisów końcowych, a na końcu... nawet najtwardszy twardziel nie da rady i uroni łzy. To macie zagwarantowane. A dzięki wyborom, których będziecie często dokonywać, a które w mniejszy lub większy sposób wpływają na dalszą rozgrywkę i losy bohaterów (niektóre naprawdę dramatyczne!) przekonacie się, że żadna gra nie zszarpała waszych emocji w takim stopniu jak robi to TWD. Telltale nienawidzę was i kocham za to heh
    Czy grać? Heh, co wy tu jeszcze robicie, powinniście już odpalać waszą kopię The Walking Dead by Telltale Games
    Wielka Gra...

Komentarz

O dzięki za informację. Oglądam serial, a nie wiedziałam, ze jest gra. Trzeba wypróbować.
      Zabrania się reklamowania stron bez zgody administracji

Komentarz

Zamieszczone przez starwars
        O dzięki za informację. Oglądam serial, a nie wiedziałam, ze jest gra. Trzeba wypróbować.
        Ta gra nie jest na podstawie serialu, tylko na podstawie komiksów Na podstawie serialu jest The Walking Dead: Survival Instinct, ale to słaba gra
        Sygnatura została usunięta ponieważ złamano 16 punkt regulaminu forum

Komentarz

Pracuję...
        X