Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[PSX>PC] Warzone 2100

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [PSX>PC] Warzone 2100

Warzone 2100 to gra typu RTS, której akcja dzieje się w postapokaliptycznym świecie.

http://wz2100.net/

Teraz na PC!

Gra swój sukces, który zawdzięcza szczegółowej grafice 3D, ciekawej scenerii, rozbudowanej kampanii oraz setkach budynków i jednostek, które można dowolnie projektować, kontynuuje na PC, gdy parę lat temu pewna grupa modderów otrzymała prawa do kodu gry. Potężne drzewo technologiczne, elementy ekonomii, prosty i bardzo intuicyjny interfejs i przede wszystkim niesamowita grywalność to główne zalety Warzone 2100.

Obecnie gram na Normal, jestem na początku Beta kampanii (Urban). Alpha kampania (Arizona) nie sprawiła mi szczególnej trudności. Najbardziej obawiałem się misji, gdzie "żółtki" kontratakują i lądują na naszej głównej mapie. Poszło jednak całkiem sprawnie, bo nawet nie zdołali przejść przez przesmyk na południu mapy. Czekała tam na nich moja armia 70 jednostek Python Trucks z Heavy Canonami, Bunker Busterami, Mini-podami, Mini rocketami i Tank Killerami.

Ktoś grał?

Re: [PSX>PC] Warzone 2100

Ja pogrywam na Linuxie, podoba mi się w grze to ze masz możliwość budowania/przebudowywania jednostek po zdobyciu nowych części, dopasować do potrzeb np. zwiększając pancerz jednostek. Ciekawym pomysłem jest to że po zdobyciu nowej technologii trzeba wysłać ją do laboratorium aby można było użyć w swoich pojazdach. Grafika może nie powala jak na dzisiejsze standardy, dla mnie jednak bardziej liczy się grywalność i fabuła a nie cukierkowa grafika jaką obecnie serwują nam twórcy gier.

Komentarz

Pamiętam, czytając gdzieś kiedyś recenzję w czasopiśmie, że mamy około milion kombinacji jednostek. Nawet jeśli rzeczywiście jest ich 1/10 z tego to chyba jest to imponująca ilość

Komentarz

Ktoś grał?
        grał? katował!!! Gra już jakiś czas temu była dostępna na PC ja już chyba rok temu grałem w wersje portable... A co do gierki to naprawdę była w swoim czasie rewolucyjna, właśnie ze względu na niezliczone ilości modyfikacji jednostek, świetną grafikę i grywalność... Ja zawsze wykorzystywałem taki patent że grając po raz któryś daną misje można była się przygotować wcześniej do niej np. stawiając zasieki lub pierdyliard wieżyczek w miejscu gdzie było wiadomo ze wróg będzie lądował lub w jedynej drodze do nas jak np. ten wąwóz na dole pierwszej mapy. Za zasiekami stawiało się warsztat naprawczy i można było spokojnie ogarnąć misje ... Fajnie że mi przypomniałeś o tej gierce... Dla mnie ścisła czołówka RTS

Komentarz

Misja z atakiem na nas w Arizona była super. Nastawialem lancerow, cannonow i dwie linie mortar pitow. Żółtki stały po drugiej stronie przesmyku skumulowani, bo każdy ruch w moją stronę oznaczał grad z nieba. Co szybsze i szczęśliwsze jednostki ginęły od rakiet. W końcu znudziło mnie ich czekanie i posłałem kilku na przynętę. 20 jednostek rzuciło się na mnie. Co to był za widok! Masakra żółtków!

W Urban jestem już po części przygotowany do kolejnej ewakuacji. Kilka linii obrony przed bazą od stron, gdzie wiem, że będzie jazda. Na północy w okolicach szybu jest sporo miejsca na duże gniazdo obronne, ale to z czasem, gdy dostanę lepsze technologie.

Komentarz

PracujÄ™...
          X