Jak na razie nawet nie wiadomo czy w ogóle wersja PC powstanie. Jeśli nawet to daleka do tego droga, bo póki co RockStar oficjalnie utrzymuje, że gra wyjdzie tylko na X-boxa i PS3. Co prawda ostatnio pojawiła sie krótka notka, że RS poszukuje pracownika, który pomoże firmie w przeniesieniu jej ostatnich dzieł na komputery osobiste, ale żadne konkretne tytuły nie padły. Blaszakowcom pozostaje więc na razie pełne nadziei gdybanie
Blaszakowcom pozostaje więc na razie pełne nadziei gdybanie
Tak jak z GTA3, Vice City, San Andreas i IV?
Gorzej.
Ale mnie to na całe szczęście nie dotyczy. Jeśli kiedyś w końcu wersja pecetowa wyjdzie to konsolowcy GTA V będą mieli obgraną na wszelkie możliwie sposoby
Ja szczerze wątpię w wersję na PC. Czemu? Odpowiedź prosta. Już by GTA IV chodziła płynnie potrzeba było dobrego PC. Skoro V jest taka super wow, to by ją odpalić będzie potrzeba odrzutowca, nie komputera, przez to gra nie znajdzie wielu kupców.
IV nie była na swoje czasy wcale taka super wow, a optymalizacja z pizzy. Na PC to jakoś tam jeszcze wyglądało, ale 4 na ps3 wyglądała jak gta3 na pc. Może nie chcieć im się portować gry na pc z uwagi na piractwo na tej platformie, dużo roboty mały zysk.
Ja szczerze wątpię w wersję na PC. Czemu? Odpowiedź prosta. Już by GTA IV chodziła płynnie potrzeba było dobrego PC. Skoro V jest taka super wow, to by ją odpalić będzie potrzeba odrzutowca, nie komputera, przez to gra nie znajdzie wielu kupców.
Odrzutowiec nie komputer, a na zdziadziałych już PS3 i X360 bez problemów? Mieli czas oswoić się z silnikiem, wielkiego skoku grafiki nie będzie, ewentualnych wymagań pewnie też nie. Co do IV... Zaraz po premierze grałem na E7300 @ 3.8ghz, 4GB RAM i HD4850. Nawet na tamtą chwile konfig ten zabójcą nie był.
No, gra na konsolach została już wydana. Trzeba jeszcze poczekać na wersję PC i PS4. Na pewno zostaną wydane, ale prawdopodobnie będziemy musieli czekać do 2014 roku.
Na konsolach wcale nie jest lepiej, szczególnie na PS3.
Jestem, po pierwszych godzinie. Grafika to ssie pałe, grunt że jest w miarę płynnie, sterowanie sssie jak to na konsoli model jazdy jest do dupy, jak to w gta, ale i tak jest zajebiście
Komentarz