Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

wipE'out''

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• wipE'out''

Zakupiłem ostatnio po dość przystępnej cenie Wipeouta Pure HD, spontaniczny zakup bo obadaniu tytułu wystawionego na TV w markecie. Można powiedzieć, że człowiek kupuję oczyma bo po pierwsze, na hali stałem dosłownie kilka chwil (dosłownie wyleciałem na chwile rozprostować nogi po rozgrywce na standzie z GT5; pokazując dzieciarni szkołę jazdy, bez wspomagaczy z elegancką przygazówką przy redukcji) a po drugie ze wspomnień pamiętam, że moje przygody z serią - za sprawą Wipeout Fusion na PS2 (który szczęśliwie nie podzielił losu innych gier - na ścianie) - do udanych nie mogę zaliczyć

Pierwsze wrażenia to oczywiście grafika i design (przy okazji wspomnę, że w menu mam odpalony motyw HD). Frajdę z lotu, czerpie do dziś dzień choć moje umiejętności najgorsze nie są, bo pozwalają wywalczać złota nawet na ostatnim poziomie szybkości lotu

Ktoś grał? Jakieś opinie? może porady? :wink:

Re: wipE'out''

jak masz psn to mogę się pościgać

przygodę z wipeout'em zacząłem do PULS'a na PSP... przegrałem wiele godzin i to jedna z nielicznych gier na psp z trybem multiplayer przez internet

na pierwszy rzut oka gra wygląda jak episode 1 racer, na kolorową i bezmyślną ścigałkę - owszem może się niektórym tak wydawać ale to tylko pierwsze i bardzo mylne wrazenie - filmiki z youtube nie odzwierciedlaja tego jak sie prowadzi taki stateczek i sterowanie nim (skrecanie + klapy) bez wzpomagania pilota

jak tylko kupiłem sobie PS3 to pierwsze 2 tytuły jakie nabyłem: Dead Space i właśnie wipeout HD fury

gra nie musi każdemu przypaść do gustu, ale jeśli nikt nie cierpi na epilepsję i lubi szybką (~800+kmh) jazdę to gra dla niego

grając pierwszy raz na psp nigdy nie miałem styczności z serią wipeout jednak od razu bardzo polubiłem tę grę - a w tej kwestii jestem dosc wymagający (czasem żal mi tych dzieciaków które podniecają się gta4 czy innymi pierdołami)

recenzował nie będę... ale mogę tylko ze swojej strony tylko polecić tę odmóżdżającą hiper-przejażdżkę

Grafika - zdecydowany pozytyw, full hd 1080p, piękne tekstury i płynne, statki i futurystyczne trasy cód miód

Dźwięk - dziwięki bez rewolucji (to samo niemal co na psp), tyle że z głębią (mam 5.1 i wtedy jest zabawa)

Muzyka - zawsze sądziłem że to EA daje dobry soundtrack do nfs'ów... wipeout wg mnie bije go na głowę - pomimo tego że generalnie nie słucham electro/techno czy co tam innego leci - ścieżka dzwiekowa wpada w ucho, naprawde fajne kawałki które polubi nawet hardrockowiec
    moje ulubione:
    http://www.youtube.com/watch?v=zOQXBFVeauI
    http://www.youtube.com/watch?v=yRLIw8eS_vU
    można też odtwarzać własne kawałki z HDD

Grywalność - w tę grę generalnie człowiek się zatapia aż jej nie przejdzie i nie zdobędzie kilku fajnych trofeów... potem odstawia... i często z nudów sięga i znów stuknie kilka godzin
    ja zawsze chętnie wracam do ZONY na szybki numerek grę mam ponad rok a ostatni raz zagrałem w niedziele - polecam na odstresowanie się

Multiplayer - mi się nie podoba bo jestem cienki jak dupa węża znaczy potrafię latać i zaliczać niezłe czasy ale na grze online są tacy hardkorowcy ze po kilku sekundach znikają mi z mapy i robią beczki w niemożliwych miejscach - może jakbym net z kabla pociągnął byłoby lepiej, na wifi lagi = ostatnia pozycja
    prócz scigania, jazdy na czas itp mozna do rywali postrzelać

ale uwieżcie mi - liczy się tylko ZONA! już tylko dla tego eventu chociażby warto mieć tę gre.

PS moim ulubionym statkiem jest ASSEGAI

Komentarz

Zone dość interesujące, ale zdecydowanie bardziej pod pasował mi Eliminator. Obecnie zaliczam wszystko AG-X'em, dobijam do max lojalności i katuję inny team

Komentarz

Mmm ja Wip3outa poznałem już na PSXie i od razu je polubiłem, świetna muzyka, statki i trasy. Wszystko osadzone w futurystycznym otoczeniu. Już przy tej części pracowali Designers republic których logo mam w podpisie. Co tu dużo pisać piękna grafika i grywalność łamiąca żebra. Ostatnio nawet próbowałem
        emulować ten tytuł ale to jedna z niewielu pozycji stawiająca opór

Dalej miałem jedną z części na PSP, nie pamiętam która dokładnie. Mniejsze oświecenie jak na PSX ale poziom równie wysoki. Ta gra po prostu się nie starzeje i nie traci na "radości" z grania

Ciekawsze soundtracki z 3 (muza przy tych futurystycznych bolidach pędzących na dopalaczach miażdży czache :mrgreen: ):

Komentarz

Fakt, muzyka w każdym Wipeout trzymała poziom, jeśli nawet nie była najwyższych lotów to idealnie pasowała jako tło do statków pędzących 700km/h. Po kilku próbach ze swoją playlistą, powróciłem do standardowych kawałków z HDFury. Pomimo tego że zbyt często się powtarzają, nie mam ani chęci ani ochoty na zgrywanie swoich kawałków na dysk twardy konsoli. Aha, pamiętajcie o wyłączeniu muzyki podczas zdobywania kolejnych Zon, ona naprawdę w tym przeszkadza

Jakiś czas temu, zdobyłem 100.000 punktów lojalności dla EG-X, Harimau jest następne w kolejce

Komentarz

Pracuję...
          X