Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gra PC skupiona na driftingu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gra PC skupiona na driftingu.

Witam! Tak jak w temacie, szukam gry na pieca gdzie mógłbym polatać bokiem w weekendy czy deszczowe dni
    Grałem w Race Driver Grid i było całkiem, całkiem. Nie jest to symulator, ale można pograć.

Re: Gra PC skupiona na driftingu.

NFS U
    NFS U2
    NFS Carbon
    NFS Pro Street
    NFS Shift

Juiced 2

Wiecej nie przychodzi mi do glowy.

Komentarz

W NFS U i następcy drifting polega na rozbujaniu auta i robienia slalomów.
      Carbon można latać bokiem cały czas nawet przy 300km/h
      Pro Street drift był chyba wycięty ? Shift - grałem w demko na PS3 i trochę ciężko się latało, ale to kwestia przyzwyczajenia .
      Juiced 2 mam gdzieś w szafce więc jak zainstaluję Windę to zainstaluję.

Komentarz

W ProStreet zawody drift sa. Bardzo przypominaja te z Shifta. Wiem, bo jezdzilem.

Komentarz

Jak to się ma do Grid czy Juiced ?
          PS. Jaką masz k. graficzną ?

Komentarz

Juiced to stara gra. Nigdy w nia nie gralem. Nie przepadam za arcadowkami. Masz przeciez YT. Filmow jest mnostwo. W Gridzie system driftow wg mnie najlepiej wyglada. Fizyka jest duzo bardziej zaawansowana i nie tak uproszczona. Oczywiscie bez zadnych wspomagan dla casuali...

Ps. GTX260 216 896MB

Komentarz

Może po prostu LFS? Świetny model jazdy, co prawda żadnego trybu driftingowego tam nie widziałem, ale nie ma problemu żeby w drifty sie pobawić.
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

@thooorn, filmy na YT oglądałem, ale grać a oglądać to różnica
                Grafikę masz duużo mocniejszą od mojej 9500GT, ale Grid działa.
                Co do LFS to przydałaby się kiera, ale dla mnie niedzielnego gracza wystarczy chyba klawa + Grid.

Komentarz

W Juiced1 model jazdy jest dosyć trudny i śmiganie mocniejszymi samochodami RWD nie raz sprawia problemu, a czystego trybu driftingowego tam nie ma (jest tylko pokazówka). Za to dwójka jest banalna, przesadzili z uproszczeniem.. Gra jednak nie jest zła i drift tam jest, mozesz sprobowac.
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

Polecam Juiced pierwszą jak i drugą część :wink: No i tak jak Kamil wspomniał ,to jest nawet niezła i można sobie pograć.Taka budżetowa konkurencja dla NFS A cenowo jest też dobrze.Bo jedynkę kiedyś w gazecie dali,a dwójka też nie droga czy to w sklepie czy na alledrogo...

Komentarz

@thoorn, gry grałem w Grida wszelkie wspomagacze typu kontrola trakcji były wyłączone. Wtedy można driftować
                      Co do zakupu Juiced to już coś pisałem...
                      Zamieszczone przez eses007
                      Juiced 2 mam gdzieś w szafce więc jak zainstaluję Windę to zainstaluję.
                      Zobaczyłem swój stary film z Grida i chyba zacznę grać od nowa
                      http://youtu.be/ljMQCvCz9Dg

Komentarz

Aktualnie zawody drift w Gridzie zapewniaja najwiecej frajdy z latania bokami. Model jazdy duzo bardziej zaawansowany w porownaniu do starszych poprzedniczek, ale nadal przyjazny dla "niedzielnych" kierowcow.

Jesli masz Grid'a, nie szukaj nigdzie indziej.

Komentarz

Dokładnie tak... Dawno nie grałem(rok temu u kumpla na akademiku...) ale jest taka trasa w mieście, ciemna, latarnie bandy itp dość pokręcona i długa. Start jest pod górkę po czym jest zakręt 90* w lewo i przewężenie delikatne później w prawo... Nie pamiętam, ale pamiętam, że jak byłem spalony to mi się udało najwięcej punktów za drift(combo czy jak to tam było) zgarnąć... coś 17mln za jazdę ciągłym bokiem ;]

Komentarz

Ewentualnie seria GT+emulator. I Ty thooorn'ie o tym nie wspomniałeś, shame on you.

Komentarz

GT+emulator nie jest gra PC skupiona na drifcie. Nie wystepuje tu zadna konkurencja, a sam drift do latwych nie nalezy.

Komentarz

Pracuję...
                              X