GTA 4 tego tytułu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać gdyż zapewne każdy kto ma dostęp do cywilizacji słyszał o serii GTA.
Czy Next genowa odsłona jest tak dobra? Czy to rewolucja?
Piszcie kto grał,co wam się w niej podoba a co nie
Grałem...
Ogólnie można by się dużo rozpisywać na temat wad i zalet...
Gra mi się podoba, jednak samochody czasem zachowują się co najmniej "śmiesznie" :wink:
Ja widziałem i grałem u kumpla i moim zdaniem jest średnia nie oczarowała mnie tak jak San Andreas na samym początku. Od czasu San Andreasa to wszystko jest takie jałowe takie nie wyraźnie ( Reklama: jesteś coś nie wyraźny, weź Rutinoscorbin) Doszło dużo bajerów ale nie ma tego klimatu. Rusek w Ameryce to się równa Ruski Mada faker :mrgreen: Ogólna moja ocena to trochę lipa a nie gra...
Grałem na PS3. Grafika to moim zdaniem mistrzostwo. :wink:
No to ciekawe co powiedziałbys o tej na PC , wszak grafika na konsolach to odpowiednik medium :wink:
Główny wątek zaliczyłem jakiś tydzień temu. Gra jest rewelacyjna, to najlepsza część GTA i jedna z lepszych gier jakie powstały. Auta już nie prowadzą się tak sztywno jak w poprzednich odsłonach - teraz możemy mówic o frajdzie z jazdy . Gra ma świetny klimat. Cóż by jeszcze powiedzieć ... Do roboty jest dużo, miasto jest ogromne, a gra daje spore możliwości. O nudzie podczas grania w nią nie ma mowy . Początkowo miałem obawy przed kupnem (kaszaniaste San andres, a 150zeta piechota nie chodzi). Mimo to , skusiłem się. I nie żałuje.
Ostatnio grałem też troche w multi. Deathmatch jest bardzo przyjemny .
Co do San Andreas, według mnie jest najgorszą częścią. Jego klimat w ogóle mi nie podchodzi (generalnie nie lubię jakiś czarnoskórych ziomali, wojny gangów i innych takich ).
Wiesz jaka jest różnica między Medium a High
I według Ciebie na tych obrazkach nawet z głupiego Far Cry 2 grafika np na PS3 jest o połowę gorsza od PC Nie rozśmieszaj mnie Poza tym... Jak ładnie zauważono... Ja kupuję tylko grę i gram na tym High ( dla Ciebie Medium... ) a Ty musisz jeszcze wymienić połowę podzespołów komputera... No i masz ładne wytłumaczenie "lepszej" grafiki :wink: Daj te same tekstury itp na PS3, i zobaczymy :wink:
Najbardziej zaskoczył mnie motyw, kiedy uderzyłem w samochód policyjny jadący znad przeciwka... a przez przednią szybę wyleciał policjant Ogólnie jeśli o samochody chodzi to powiedzmy że przyczepność na zakrętach i hamowanie... To największy minus :wink: Poza tym nadal mnie denerwują te drzwi latające w te i we wte... Co mi się podoba to zróżnicowany poziom misji, fajnie jest np po jakimś ciężkim zadaniu zrobić jakąś łatwą i szybką robótkę :wink:
Jak ładnie zauważono... Ja kupuję tylko grę i gram na tym High ( dla Ciebie Medium... ) a Ty musisz jeszcze wymienić połowę podzespołów komputera... No i masz ładne wytłumaczenie "lepszej" grafiki :wink:
Ja mam w normalnych sklepach na miejscu premierowe gry, dużo częściej spolszczone za 79-150zł, a nie 200-250 (nie mówimy o Allegro, zresztą tam gry na pc tez sa tansze) . Zostaje na upgrade . No i ... Mam monitor za 1000zł i nie muszę kupowac TV za 3k (tak, rodzice mają TV, ale gdybym miał tam grać to grałbym moze godzinę w tygodniu). Chociaż PS3 też można do monitora podpiąć. I tak możemy sie sprzeczać do końca, więc nie warto
Mi żadna misja w GTA4 nie sprawiła problemu Do czasu, gdy przyszła kolej ostatniej, po głównym wątku ...
Jeśli chodzi o mnie to spędziłem z grą kilka godzin u kolegi.
To mało by wyczerpująco opisać grę ale starałem się jak najwięcej z niej wyłapać.
Na pierwszy rzut oka znakomita grafika co prawda na żywo na PS3 widziałem ze 4 gry więc nie mam wielkiego porównania ale każdy przyzna że optycznie gra bardzo dobrze się prezentuje.
Sama rozgrywka dość wciągająca a sterowanie intuicyjne w kilka minut można załapać co i jak. No może poza celnym strzelaniem, nie od razu mi to wychodziło.
Auta? Licencji gra nie ma ale wozy są łudząco podobne do realnych bolidów, mimo innych nazw i lekkiego przemodelowania bez trudu rozpoznamy Corvette,Porsche,Lambo,Zonde czy Ferrari ,etc
Model jazdy mniej niż Arcadowy, właściwie go niema. Tak wiem...nie o to w tej grze chodzi ale miło by było widzieć ile się jedzie i poczuć realne zachowanie auta.
Co mi się podobało? Dodane smaczki typu telefon komórkowy,kawiarenka internetowa, odwiedzanie klubu :mrgreen: I przede wszystkim możliwość ustawienia się z kumplem na drina po którym bohater ledwo idzie a my od samego patrzenia w Tv dostajemy zawrotu głowy
Dodając do tego dobry model zniszczeń, wylatywanie przez szyby i pękanie opon przy paleniu gumy dostajemy świetną grę.
Ale hola hola, nie jest tak super.
Ludzie jak się do nich strzela zachowują się jak kukły, rzuca ich po ekranie w dziwnym bezwładzie. A po bezpośrednim strzale w potylicę nawet baniak nie odpada
Jestem sadystyczny ale fajnie by to wyglądało
Poza tym samochody są prawie niezniszczalne, wytrzymują kilka dzwonów z pełnej prędkości i właściwie jadą dalej.
A kiedy odpadnie maska nie widać silnika... pusto czarno i ciemno.
Czepiam się drobnostek ale diabeł tkwi w szczegółach
Ojj.... Co do tych dzwonów to się nie zgodzę :wink: Nie raz było tak że jak przyje...w coś na pełnej prędkości to silnik gasł i nie dało się go już odpalić :wink:
Komentarz