Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

The Settlers: Rise Of An Empire PL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• The Settlers: Rise Of An Empire PL

Jestem wielkim fanem serii o malych sredniowiecznych ludzikach :mrgreen: Pamietam jeszcze czasy Settlers 1... jak to sie na Amidze z zapartym tchem patrzylo co to sie w panstwie dzieje :mrgreen:

Ostatnia odslona Settlers ROAE nie odbiega grywalnoscia od swoich poprzedniczek i zasluzenie kroluje w rankingach strategii ekonomicznych. Oprawa wizualna stoi tu na bardzo wysokim poziomie. Odwiedzimy rozne strefy klimatyczne. Od mroznych zakatkow polnocy, przez piekne zielone tereny, konczac na sawannach i pustyniach na dalekim poludniu. Uwierzcie ze zeby odpalic ta gre w absolutnym MAXXX to nie wystarczy wam komputer z pod choinki :wink: Sprzet pokroju Crysisa jak najbardziej wskazany... ale i na slabszym sprzecie gra wyglada bardzo dobrze i gra sie przyjemnie :wink: Wszelkiego rodzaju dzwieki, odglosy itp zawarte w grze + nastrojowa muzyka pozwalaja wczuc sie w klimat sredniowiecznych zmagan. Dochodzi do tego wspaniala wersja PL z profesjonalnym dubingiem.

Po dosc nieudanym Dziedzictwie Krolow koledzy z Ubi Softu postanowili powrocic do korzeni serii The Settlers. Piekno lezy w prostocie :wink: I tak tez zrobili. W nowej czesci glowny nacisk polozono na rozbudowe miasta i dbanie by roslo ono w sile. Mamy duza mozliwosc ingerencji w rozwoj naszego imperium. Zaczynajac od pozyskiwania surowca, poprzez wszelaka produkcje, konczac na zarzadzaniu wyprodukowanymi dobrami.

Fabula jest bardzo ciekawa, nie raz doswiadczymy naglych zwrotow akcji. W dowodzeniu naszym imperium pomoga nam Rycerze... tzw Bohaterowie. Do kazdej misji mozemy wybrac jednego z posrod dostepnych nam Bohaterow. O ile ich liczba na poczatku jest niewielka... zaledwie dwoje (Silny Rycerz Marcus i Pobozna Alandra) to w dalszej rozgrywce sojusznikow bedzie nam przybywac :wink: Bohaterowie posiadaja roznego rodzaju zdolnosci jak np. podanie dodatkowych pochodni swoim oddzialom, uleczenie chorych mieszkancow czy zabawianie ich biesiadami. Kazdy Rycerz dazy do zdobywania kolejnych godnosci. I oto jest jedno z naszych zadan... Musimy wykonywac zadania by Rycerz mogl awansowac na wyzsza godnosc. Wraz z nowa godnoscia, odblokowuja sie nowe opcje, nowe budynki, nowe zapotrzebowania mieszkancow. Tak Tak. Mieszczanie nie beda w kolko zadowalac sie surowym miesem czy wedzona ryba. Z czasem beda potrzebowali coraz to nowych wygod, atrakcji itp... Rozwoj miasta to nieustanna praca i dogladanie osadnikow czy ktoremus czegos nie brakuje :wink:

W grze mamy dostepne rowniez wojsko. Na poczatku sa to jedynie oddzialy piechoty i lucznikow. Do dyspozycji mamy czasem najemnikow, ale zazwyczaj sa oni znacznie slabsi od naszych oddzialow. Choc nie raz bez ich pomocy sie nie obejdziemy :wink: Z czasem przyjdzie nam dowodzic roznego rodzaju maszynami oblezniczymi. Katapulty, tarany i wieze obleznicze. Zdobywanie nieprzyjacielskich miast to wspaniala rozgrywka. Gorzej gdy tak owe maszyny ida w kierunku naszego miasta AI stoi tu na wysokim poziomie. Nie leca na nas jak oblakani tylko planuja swoje poczynania. Gdy jest potrzeba, wroca sie na swoje pozycje, przegrupuja i uderza ponownie. Prowadza zroznicowany atak. Moga wziac nas z zaskoczenia, przeprowadzic blitzkrieg :mrgreen: lub trzymac nas w dlugotrwalym oblezeniu. Nie raz przekonamy sie ze sa godnym przeciwnikiem.

Gre przeszedlem juz jakis czas temu. Przyznaje ze gra wciagnela mnie do reszty. Z zaciekawieniem sledzilem fabule. Po pewnym czasie znalem juz wszystkie przymioty moich Rycerzy, wiedzialem dobrze ktory nada sie idealnie do danej misji... a jest to czasem bardzo wazne. Nie raz sie o tym niestety przekonalem. Ale po dlugich zmaganiach dotrwalem do konca :mrgreen:

Gra jest W.S.P.A.N.I.A.Ł.A i z calego serca polecam ja wszystkim pasjonatom strategii jak i zagorzalym fanom serii The Settlers :mrgreen: Obecnie zaczynam przechodzic ja drugi raz :mrgreen:

Re: The Settlers: Rise Of An Empire PL

Ja również lubie gry osadzone w średniowiecznych klimatach, ale jednak RPG. Ghotic to u mnie pozycja obowiązkowa. Nie grałem tylko w III, bo za dużo bugów. A jezeli gra, o której mówisz, wyszła spod rąk panów z Ubi Soft to musi być niezła. Przekonałem się do nich po zagraniu w XIII. Super gra.

Komentarz

Zastrzegam ze powyzsza recenzja nie pochodzi z zadnego portalu. Napisalem ja wlasnorecznie, bazujac na doswiadczeniach po przejsciu calej gry

Gre polecam. Rozgrywka na dluuugie godziny. Misje zbudowane sa ciekawie i nie ograniczaja sie do kilku prymitywnych zadan ...a samo tworzenie sredniowiecznego miasta i dbanie o nie jest czyms wspanialym :mrgreen: Widac jak na ulicach tetni prawdziwe zycie. Wraz ze wzrostem miasta, na ulicach mamy coraz to wiecej mieszczan. Rzemieslnicy nosza surowce z magazynu do swoich domow, inni mieszczanie chodza po miescie probujac zaspokoic swoje potrzeby, kupuja jedzenie na straganach, inni zanosza dobra do magazynu, domownicy sprzataja przed swoimi domami, na festynach gra muzyka, panny szukaja kandydatow na mezow :mrgreen: wszyscy popijaja miodem pitnym i dobrze sie bawia :mrgreen:

Komentarz

a oto Gameplay z targow E3 w 2007 roku...

part 1
        http://pl.youtube.com/watch?v=eyXk6fsNsZs
        part 2
        http://pl.youtube.com/watch?v=jfxawHyfwQs
        part 3
        http://pl.youtube.com/watch?v=X10sSRihi6Q

ps. moj komp to Athlon 64 2800+, 1GB DDR, GF 7600GT 256MB AGP i gra chodzi plynnie w ustawieniach jakie mniej wiecej sa na tych viedo

Komentarz

Niedlugo do Polski trafi rowniez pierwszy oficjalny dodatek do The Settlers ROAE. Ma on tytul The Eastern Realm. Po za nowa kampania, dodatek wnosi do gry nowe, calkiem przydatne opcje :wink:. Wiecej mozecie przeczytac na http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=10938

Komentarz

Pracuję...
          X