Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

seria FIFA vs seria PES co wolicie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• seria FIFA vs seria PES co wolicie?

Ja osobiście jestem zwolennikiem PES....grywalność jest niesamowita ,co prawda grafa jest chyba gorsza,ale to nie decyduje tylko o jakości gry.....mam PES 4 na PS2 od 2 lat i ciagle jeszcze w to gram :wink:

Re: seria FIFA vs seria PES co wolicie?

PES zdecydowanie
    Fifa jakoś mi nie leży ;p
    Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

W PESa nie grałem, ale Fifa to już przegięcie... Jak można od 3 lat to samo sprzedawać? (2006, 2007, 200. Przecież to dosłowna kopia. Lubię Fifę, ale ich polityka mnie już zaczyna denerwować. Zarabiają tylko tym, że zaktualizują składy czy zmienią fryzure kij wie komu i na tym się kończy...

Moderator Serwer

Komentarz

Jedyna "gała" w którą z chęcią grałem to była Euro2000 na PSXa. reszta to dla mnie odcinanie kuponów, wolę sobie zobaczyc mecz niż zagrac w FIFĘ albo PESa

Komentarz

A ja gram jeszcze w wersje Fifa Mundial 2002 i nie narzekam, choć zastanawiam się nad kupnem czegoś "świeższego"

Komentarz

Siemka wszytkim!!! Ja tez jestem zwolennikiem Pesa i przymierzam sie do kupna go na PS3 chociaz slyszalem, ze akurat na ta konsole nie jest jakas specjalna Moja ocena Fify obojetnie ktorej: FIFA= GNÓJ
            A co do Euro2000 to swietna gra ja tez sie zagrywalem w nia na PSX'ie
            Pierwsza gala ktora mi sie spodobala

Komentarz

W PES jest ponoć mniej błędów typu piłka przelatująca przez piłkarza, prawda?

Komentarz

Pes jest poprostu bardziej dopracowany,a Fifa to tylko po kase jest wydawana, co rok nowa gra dajcie spokoj EA wogole sie skaszanilo i tyle.

Komentarz

fifa to lipa...PES jest wiele lepszy, ale tylko jedno mnie boli: ze to FIFA ma licencje.... no niestety...jak electronic arts przeszło w EA co coraz gorzej sie działo...to znaczy robili super gry nadal, ale ostatnio cos sie popsuło u nich...

Komentarz

Wolę PES'a ... Moim zdaniem jest trudniejszy i bardziej realistyczny od Fify. Przyznam, że grafika w ostatnich częściach Fify jest na wysokim poziomie, jednak animacja i struktura samej gry według mnie znacznie odstaje od tej PES'owej. Dla mnie jest to porównanie w stylu - Need For Speed vs Gran Turismo (no może troche przesadziłem; ) ...

PP89 napisał:
                    A ja gram jeszcze w wersje Fifa Mundial 2002 i nie narzekam, choć zastanawiam się nad kupnem czegoś "świeższego"
                    Też w to grałem, dobry komentarz i klimat jak na gre z '02r. :wink:

Komentarz

Odświeze troche temat Otóż osobiscie jestem zwolennkiem PES'a chocia w 6 mnie komentarz draznil Polski... ;/ Hmm... A porownując oba produkty. Gram ciagle z kumplem w PES'a na PS3 w FULL HD i gralem w Emipku na X'360 tez w Full HD. No i musze powiedziec, jak sie na PS3 tnie przy repley'ach jak jest duzo osob, no to na X'ie sie tnie w menu.... Grafika jest ladniejsza na PS3 chociaz mowią ze to to samo, no ale jednak na PS3 jest ladniejsza moim zdaniem Trawa jakas fajniejsza no i pilkarze bardziej szczegółowo przedstawieni A teraz cos o FIFA 08. Gralem na kompie no i musze powiedziec ze przy next-genowym PES'ie jest lipa. Na X'a jest juz Fifa w Next-genie ale niemialem okazji zagrac. Natomiast PES2008 na PS2 w sumie niczym sie nie rozni od PES'a 6, ten sam system strzalow, tak samo w niebo strzelaja, zadnych ciekawych zwodow Fifa na PS2 tez lipa. No i moj wybór pada ze PES 2008 na PS3 to jest to Chociaz kilka bledow jest. Czekam na 2009
                      -->W innych miastach mówią o nas "TO EKIPA CO SKAKAŁA..."<--

Komentarz

Osobiście mam PES'a 2008 i Fifę 08 na PS2, i muszę przyznać że wolę....Fifę ! Jest to moja pierwsza Fifa i być może dlatego, ale PES2008 na PS2, to jak dla mnie jakaś zupełna pomyłka, porównując do wersji PS3, X360 czy też PC :wink:

Ogólnie nie jestem jakimś fanem piłki, ale czasem lubię sobie z bratem lub kumplami meczyk ulubioną Hiszpanią rozegrać

Pozdrawiam

Komentarz

Ja mam PES 6 i Fifę 08, obydwa na PS2.
                          PES 6 bardziej mi odpowiada stylem gry, ale gram w Fifę bo nowsza i ma więcej licencji.
                          http://najalternatywniej.blogspot.com/
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Ja wole PES'a jest lepszy,wiele lepszy od Fify chociaż muszę przyznać, że Fifa 09 na trailerach i po tym co mówią ludzie z EA o tej grze może być zagrożeniem dla PES'a ale czas pokaże

Komentarz

Pozyjemy zobaczymy Slyszalem ze nowy PES ma byc juz robiony od nowa wszystko. Hmm... w sumie to maja co poprawiac, np system podan... W FIFIe zawsze podowali gdzie chcialem no moze w 90%, a w PES'ie czasem mi kolezka wbiega w pole wrzucam do niego a ten przed pole... Hmm.. Jak zrobia to, i lepszy system strzelania wolnych to bedzie miodzio.. Nawet jesli tego nie poprawią to i tak bede gral w nowego ISS'a chetniej niz w FIFE
                              -->W innych miastach mówią o nas "TO EKIPA CO SKAKAŁA..."<--

Komentarz

Pracuję...
                              X