Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zupełnie nowy Ford Mondeo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ZupeÅ‚nie nowy Ford Mondeo

A dzisiaj coÅ› z innej beczki
    Najnowszy projekt Forda Monedo który ma zostać wprowadzony na rynek w 2013

http://www.caradvice.com.au/154033/2012 ... d-details/

Według mnie to Aston Martin Vanquish przerobiony na 4 osobówkę. Jednak nawet z naklejką "Ford" na nosie wygląda oszałamiająco.

Re: Zupełnie nowy Ford Mondeo

Jak dla mnie murowany sukces.

Komentarz

A żebyś wiedział, dlatego firma Ford nie wypuści tego modelu w 2012 bo boi się że sprzedaż obecnego Mondeo drastycznie spadnie, nie był bym zdziwiony, toż to piękno samo w sobie

Komentarz

Zamieszczone przez INITIALD
        Ford nie wypuści tego modelu w 2012 bo boi się że sprzedaż obecnego Mondeo drastycznie spadnie
        To chyba normalne przy następcy każdego samochodu - wchodzi nowy, stary odchodzi. Ewentualnie stary sprzedawany jest w krajach biedniejszych po niższej cenie (np. Polska - przykład Astra tzw. Classic)

A co do tego Mondeo - rzeczywiście skojarzenia z Astonem są drastyczne, ale cóż w końcu Ford ma tam udziały. Ciekawe czy finalna wersja rynkowa będzie tak wyglądała, bo były już przypadki (i to nawet z obecna generacją Mondeo) że pojawiły się pierwsze zapowiedzi, zdjęcia - autko wyglądało super hiper a po premierze się ta wizja rozpływała. Po prostu producenci aut dla mas (czyli większość) wolą nie robić za dużej rewolucji, jak samochód ma "bezpieczny" dizajn to jest szansa że więcej przeciętnych kowalskich go kupi.
        Tak że bez podniety, poczekajmy do faktycznej premiery

Komentarz

Initiald'owi chodziło pewnie o to, że Ford na aktualnym modelu Mondeo chce jeszcze zarobić, bo dobrze się sprzedaje, bo może ma jeszcze zapasy modeli, a wyprzedaż aktualnego chce ograniczyć do minimum przed wejściem nowego. Sam bym tak zrobił na ich miejscu.

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
            Po prostu producenci aut dla mas (czyli większość) wolą nie robić za dużej rewolucji, jak samochód ma "bezpieczny" dizajn
            Czy ja wiem czy ryzyko ze strony Forda nie opłaci się jak w przypadku Fiesty? Ten samochód nie ma nic wspólnego z poprzednikami.
            GT5 - 100%
            GT6 - 100%
            GTS - 100%
            GT7 - 100%

Komentarz

Czy dobrze się sprzedaje to nie wiem, bo nie mam dostępu do wyników sprzedaży Forda. A co do zapasów to teraz prawie każdy z producentów je ma, kilka dni temu czytałem jak producenci amerykańscy sztucznie napędzają słupki produkcji dostarczając do magazynów dealerów więcej aut niż oni zamawiają / potrzebują.
              Arti nie chodziło mi o to że następca bardzo różni się od poprzednika. "Bezpieczny" dizajn w tym przypadku oznacza brak rewolucji, coś przeciętnego, nie wyróżniającego się za bardzo z tłumu samochodów na ulicach. Tak to już jest, że producenci nie chcą ryzykować i wypuszczają modele które może szału stylistycznego nie robią ale są wyliczone na dotarcie do jak największej liczby przeciętnych odbiorców. Oczywiście od tej jak od każdej reguły są wyjątki i miejmy nadzieję, że takim wyjątkiem finalnie zostanie też nowe Mondeo.

Komentarz

Według mnie to Aston Martin Vanquish przerobiony na 4 osobówkę
                Grill podobny do tego znanego z samochodów marki Aston Martin i tylko tyle,światła inne,zderzak całkiem inaczej zrobiony,to
                to już Nubira jest bardziej podobna do Maserati Quatroporte.
                A żebyś wiedział, dlatego firma Ford nie wypuści tego modelu w 2012 bo boi się że sprzedaż obecnego Mondeo drastycznie spadnie,
                Co za bzdura
                Ewentualnie stary sprzedawany jest w krajach biedniejszych po niższej cenie (np. Polska - przykład Astra tzw. Classic)
                to u nas nie jest tak źle,w np RPA jest produkowany Golf pierwszej generacji z małymi zmianami,pod nazwą Gol podajże w Brazylii też są sprzedawane samochody od dawna w Europie nie produkowane,w Chinach też tak jest,u nich dużą popularnością cieszy się jetta,oparte na Golfie 2 generacji
                Ciekawe czy finalna wersja rynkowa będzie tak wyglądała, bo były już przypadki (i to nawet z obecna generacją Mondeo) że pojawiły się pierwsze zapowiedzi, zdjęcia - autko wyglądało super hiper a po premierze się ta wizja rozpływała
                Ale są też przypadki że conceptcar czy wczesne rendery sprawdzały się,dobrym przykładem jest Opel Astra GTC
                Zamieszczone przez ArtiF1
                Czy ja wiem czy ryzyko ze strony Forda nie opłaci się jak w przypadku Fiesty? Ten samochód nie ma nic wspólnego z poprzednikami.
                Tył ma prawie identyczny,trochę bardziej spłaszczone światła,dużą różnice robi grill reszta jest w normie

Komentarz

temat chyba aktualny

A żebyś wiedział, dlatego firma Ford nie wypuści tego modelu w 2012 bo boi się że sprzedaż obecnego Mondeo drastycznie spadnie
                  To nie bzdura, pisali o tym w gazecie i mówili w Top Gear :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                    to u nas nie jest tak źle,w np RPA jest produkowany Golf pierwszej generacji z małymi zmianami,pod nazwą Gol podajże w Brazylii też są sprzedawane samochody od dawna w Europie nie produkowane,w Chinach też tak jest,u nich dużą popularnością cieszy się jetta,oparte na Golfie 2 generacji
                    W RPA był sprzedawany City Golf (mk I), ale do zeszłego roku. Gol jest sprzedawany w Brazylii i nie ma nic wspólnego z Golfem pierwszej generacji. W Chinach natomiast nie sprzedaje się Jetty opartej na Golfie mk II, ale VW Santana z wieloma zmianami.

kyju co to za offtop odprawiasz? Wstydź się
                    //sin

Komentarz

PracujÄ™...
                    X