Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Acura NSX Concept 2012

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Acura NSX Concept 2012

Oryginalnie to kawałek Nero- Me and U. Więc dubstepowy
    [youtube:1kjsjrou]http://www.youtube.com/watch?v=bE47er6qnqg[/youtube:1kjsjrou]
    Ta w filmiku to remix Dirtyphonics przez ukf uznany jako drum & base:
    [youtube:1kjsjrou]http://www.youtube.com/watch?v=ZFykqOXnZlg[/youtube:1kjsjrou]

Komentarz

Chodziło mi o kawałek w trailerze. Ale i tak zwracam honor

Komentarz

www.autokult.pl/2012/01/15/acurahonda-n ... naias-2012

Honda, honda ale badanie i produkcja przewidziana w USA. A gdzie dusza maszyny z Suzuki? Do 2015 pewnie jeszcze wiele sie zmieni ale po poczatkowej niecheci auto mnie sie coraz bardziej podoba.

Komentarz

Amerykański commercial:
          [youtube:28gcoq05]http://www.youtube.com/watch?v=WUFSHzT2xuY[/youtube:28gcoq05]

Komentarz

ja mam mieszane uczucia. Nie mogę powiedzieć że jest brzydka ale nie mogę też powiedzieć że mi się to auto podoba. Sylwetka przypomina każde inne auto sportowe z centralnie umieszczonym silnikiem, a detalom jakby czegoś brakuje. Niby jest futurystycznie i innowacyjnie ale czegoś mi brakuje i nie potrafię tego nazwać. To samo miałem z prototypami GTRa R35, a wersja produkcyjna mnie zaskoczyła bardzo pozytywnie, więc na razie oddaję się oczekiwaniu na kolejne odsłony tego protytypu i w końcu wersji produkcyjnej. Honda podchodzi do tego trochę jak Toyota ze swoją 86 GT. Tyle że toyotą a zwłaszcza jej ostatnim konceptom - Scion - wszyscy się zachwycali, po czym gdy okazała się wersja produkcyjna nieszczędzono jej krytyki (choć po opatrzeniu i bez tych obleśnych, seryjnych felg podoba mi się i to nawet bardzo), a w przypadku Hondy zanosi się jakby to miało być odwrotnie ... czas pokaże.
            http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Taki mały Tribute do NSX z kilkoma slajdami o nowym concepcie i materiałami od PD

[youtube:tf6z3ggt]http://www.youtube.com/watch?v=P6lZE37gBzs[/youtube:tf6z3ggt]

Komentarz

Widzialem juz na shoucie i wlasnie mialem skopiowac tutaj. Wysmienity filmik, dzieki

Mnie koncept sie podoba, przeszedlem okres asymilacji bo poczatkowo bylem nieco zaskoczony i zawiedziony takim odejsciem od pierwowzoru. Badz co badz, auto budzi kontrowersje i dobrze. Nazwa to czegos zobowiazuje, NextSporteXperimental. Stara wersja byla na tyle doskonala ze nie bylo sensu grzebac w czyms co juz jest dobre, jak wiadomo wygranego skladu sie nie zmienia. Nieudolny redesign moglby tylko osmieszyc marke. Pozostawmy legendę, czas na coś nowego, coś rewolucyjnego zupełnie jak w roku 92. Honda musiala postawic na swiezosc i uderzenie godne nastepcy. Jako ze to topowy model zostanie potraktowany ze szczegolna dbaloscia a oczekiwania co do projektu sa wielkie na calym globie. Wiec niema miejsca na ugode i kompromisy, wszystko albo nic. Nowy Nsx będzie albo hitem albo kitem.

Na moje oko spalinowy silnik wyprodukuje jakies 360 koni, tu zawsze bylo dobre przelozenie pojemnosci na moc. Plus elektryczne co imo w rezultacie da wynik zblizony do 400bhp. Jak na taki wóz przystało Honda powalczy z kilogramami stosujac włukno, kevlar etc. ale biorac pod uwage ciężki akumulator i silniki a także mase elektroniki to Acura wylegitymuje sie masą w okolicach 1400kg. Naped na 4 zagwarantuje wystrzał z procy do setki w nie wiecej niz 4sekundy.

Obym sie mylil i paramerty byly duzo lepsze, gdyz przedstawione dane to tylko moje domysly.

Reasumujac Honda musiala podjac radykalne kroki zeby stworzyc cos mogacego konkurowac z dzisiejszymi high endami a takze jak rowniez po raz kolejny udowodnic jakość, osiągi i technologię jaką dysponuje Honda pod kultowym szyldem Nsxa.

Komentarz

Na moje to jedyną drogą dla Hondy by zachować twarz i by wskrzeszanie legendy nie okazało się pozycją na spalonym, jest dokopanie GTRowi na torze czyli tam gdzie stary NSX mimo deficytu mocy kopał po tyłkach Skyline'y. Drogę jaką jednak obrała postrzegam dwojako, bo by pokonać GTRa R35 na torze (najlepiej na Nordschleife) nowy NSX potrzebuje tego wymyślnego i innowacyjnego systemu przeniesienia napędu którym Honda się nam już pochwaliła. Moje obawy natomiast budzi dość "tradycyjne" choć dla samej Hondy nowe, podejście do tematu napędu hybrydowego. Może moje pojęcie na ten temat jest zbyt znikome, ale dlaczego Honda nie zrobi kroku w kierunku, którego jeszcze żaden z producentów samochodów nie odważył się obrać na dłużej, czyli w kierunku superkondensatorów? Drogą baterii w autach sportowych próbują już od kilku lat iść europejscy producenci i jak na razie żadne z obiecywanych aut nie wyszło z fazy projektu czy prototypu (Audi E-tron, BMW seria i, hybrydowe Porsche i Ferrari), co moim zdaniem ewidentnie pokazuje że nie tędy droga. Fakt - Audi zapowiedziało że w tym roku wystartuje autem hybrydowym a Toyota swoją hybrydę już dawno pokazała i wiadomo już że wystartuje nią na SPA 6H, ale hybrydy w LMP to nic nowego, no i jak to zwykle bywa prototypy LMP nie maja nic wspólnego ze sportowymi autami przeznaczonymi na publiczne drogi.
                  Możliwe że jeszcze technologicznie jest za wcześnie by myśleć o superkondensatorach w autach drogowych ale dla mnie oznacza to dla Hondy właśnie spaloną pozycję, lub może lepiej ... falstart. Nie mniej jednak jestem bardzo ciekaw co nam pokaże Honda. Nissan już udowodnił, że wie jak budować superauta, Toyota (Lexus) pokazała jak się ośmieszyć marnując kupę kasy na F1 i mimo zdobytego doświadczenia nie być w stanie pokazać środkowego palca Nissanowi (choć bardzo lubię Lexusa LFA to jest on trochę pomnikiem nieudolności Toyoty). Czas na Hondę.

Komentarz

Z tego co pamiętam GTR 2011, dostał na Ringu od LFA. LFA Ring był najszybszy na Ringu przez chwilę, później ACR bodajże zajął pierwsze miejsce.
                    Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                    B Spec - 40 level
                    60 x Gold
                    http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

tak, ale tam chyba jakiś wałek był z tym testem.

EDIT: w teście przeprowadzonym przez Lexusa z pakietem wyposażenia "Nuerburgring Package" (opony Brigestone Potenza RE070, klatka bezpieczeństwa i chyba jeszcze coś) - był 10 sec szybszy od GTRa MY 2011. Zresztą w tym teście był szybszy od między innymi: C6 ZR1 na "Superslickach", GT2 RS i Vipera ACR więc kładę lachę na ten wynik.
                      W testach "Sportauto" kilka miesięcy wcześniej szybszy był GTR o 4 sec. z łącznym czasem gorszym od tego oficjalnie podawanego przez nissana o ok 10 sec. Jechał ten sam kierowca, podstarzały, były kierowca wyścigowy.

Komentarz

Z GTRem będzie ciężko. To diament w koronie Nissana, wiedzieli co robią nie bawiąc się w samochodziki na pilota. Wszyscy wiemy co siedzi pod GTRem, unosi go Turbo i wciąż doskonalone zawieszenie.

Honda w roku 92 miała łatwiejsze zadanie bo jako pierwsza zastosowała w aucie seryjnym szereg innowacji, teraz technologia jest szeroko znana i stosowana więc zdobyć przewagę nad konkurencja jest niebywale trudno.

Stąd takie kroki i ukłony w stronę konkurencji, przecież napęd AWD i 7stopniowa skrzynia unowocześnienie w stronę przyspieszenia i prowadzenia. Vtec to nie to co Turbo więc moc i moment wozu pewnie będzie mniejsza, chyba że moment podciągną silniki elektryczne. Za to pozostanie piękny dźwięk i wysoki Rev.
                        Podejrzewam że Honda jak w poprzedniku postawi na genialne prowadzenie, balans i lekkość samochodu.

Czy celem projektantów Acury było powalić GTRa tego nie wiem. I tak bardzo tego nie wymagam, chociaż bardzo bym chciał by NSX po raz kolejny był godnym przeciwnikiem dla topowych aut.

Komentarz

Na autokulcie wyczytałem że Nsx ma być pogromcą Audi R8... oby Honda mierzyła wyżej.

Wczoraj z ciekawosci podejrzalem w gt specyfikacje Hondy dualnote.
                          Wiele podobienstw:
                          Napęd na 4 koła. Silnik 3.5 V6 Vtec, tutaj produkuje prawie 400koni. W nowym nsxie ma byc 3.6 V6 wiec oczekuje podobnego wyniku. Dualnote wazy 1400kg, idac tym tropem pewnie i masa bedzie podobna.

Komentarz

Zauważyliście, że filmiku od Bimbaka nowa NSX ma znaczek Hondy?

Komentarz

Zamieszczone przez tata_arek
                              Zauważyliście, że filmiku od Bimbaka nowa NSX ma znaczek Hondy?
                              A niech mnie, specjalnie obejrzałem kolejny raz i faktycznie. Normalnie pewnie jeszcze długo bym się tego nie dopatrzył :wink:

Komentarz

faktycznie, ale to wszystko to materiały od PD z filmiku do GT5 o NSX. Niestety tym bardziej obawiam się, że w grze nie dostaniemy jej wcześniej jak przed Genewą

Komentarz

PracujÄ™...
                                X