Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Frankfurt 2009

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Frankfurt 2009

Zeby nie zakladac osobnych tematow dla kazdego wozu zakladam zbiorczy temat o tegorocznym salonie we Frankfurcie. Piszcie, dzielcie sie swoimi przemysleniami, komentujcie, wklejajcie swoje ciekawe samochody. A oto kilka ciekawszych (wybranych przeze mnie) samochodow, ktore moglismy zobaczyc na niemieckim salonie samochodowym:

Mercedes SLS AMG

Lamborghini Reventon Roadster

Citroen GT

Audi R8 Spyder V10

Audi e-tron Concept

Trabant NT

Lexus LF-Ch Concept

Mazda MX-5 Superlight Concept

Fisker Karma

Ferrari 458 Italia (zdecydowanie najpiekniejszy samochod tego salonu)

Citroen DS3

Re: Frankfurt 2009

tak btw to dobry wÄ…tek

SLS ma bardzo kontrowersyjny wygląd... bardzo dużo zależy od tego jak na niego patrzysz Z jednej perspektywy potrafi wyglądac wspaniale (głównie przód), ale są miejsca, w których wygląda jak kiczowaty konkurent Boxstera, SLK czy też Z4... Ogólnie to sądze że Mercedes designersko mógł dużo lepiej sie postarac (zwłaszcza z tyłu), bo takie auto powinno zamknąc wszystkim usta i rzucic na kolana A prawdpodobnie po przejażdzce tak będzie.
    Za to Reventon miażdży... podoba mi sie nawet bardziej niż coupe. Ba, dużo bardziej! Ten lakier... no po prostu wygląda przemasakrycznie. Mój faworyt.
    Fajnie, że Citroen postanowił zbudowac prawdziwe GTbyCitroen, ale rozumiem, że na koncepcie sie skończy, tia?
    O ile R8 Spyder uznaje za bardzo udane, to ten elektryczny koncept jak dla mnie jest beznadziejny. zupełnie nie trzyma sie kupy, chociaż rozumiem że chodzi tu głównie o napęd elektryczny
    Ostatnią wg. mnie ciekawą premierą jest 458 Italia. Na początku sam nie wiedziałem co o nim myślec, ale z każdym dniem coraz bardziej mi sie podobał... teraz, świeżo po skonfigurowaniu sobie idealnego egzemplarza na stronie Ferrari jest w nim zakochany. :mrgreen: Cudooo.
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Według mnie najładniejszy jest Fisker(jedyne co bym zmienił to wywalił tylne drzwi i przedłużył tym samym przednie, to byłby cud) i Reventon Fisker jest po prostu idealny... Długa maska, świetna linia... ten tył... Co do Reventona to mógłby być w kolorze Coupe. Bardziej mi się podoba :wink: A Ferrari według mnie wcale najpiękniejsze nie jest... O ile przód jest ładny o tyle tył jest tandetny po prostu... 3 wydechy Zbyt płasko schodząca tylna szyba. Tak w ogóle WTF, przednie koło większe od tylnego?

Komentarz

Wieksze przednie od tylnego? To tylko zludzenie wynikajace z lekkiego zakrzywienia i znieksztalcenia obrazu. Przypatrz sie dobrze. Sa takie same :wink: Ferrari jest wsciekle piekne

SLS to nawiazanie do klasycznego 300SL. Sprany SLR z drzwiami mewy.

Reventon moze sie podobac, o ile ktos woli batmobile i tak kanciaste ksztalty. Do mnie nie przemawia.

Lexus LF zrobil swietny samochod. Bardzo agresywny design. Podoba mi sie

Komentarz

Merc zaraz mi kojarzy sie z tym starym modelem z drzwiami do gory :mrgreen: Tak jakby został przerobiony i dostał nową linię.

Reszta ujdzie. Lambo zaraz mam skojarzenie z NFS podobny miał bodykit :wink:

Ale z tych wszystkich to trabancika bym przygarnoł :mrgreen:

Komentarz

Trabant NT, Citroen DS3 i Fisher Karma sÄ… ok. Reszty bym nie tknÄ…Å‚.
            1+1=10

Komentarz

Trabant uroczy Gdyby tak np Polacy Syrene nakreslili od nowa...

Komentarz

Na fotach przedpremierowych SLS wyglądała jako tako. Na prawdziwych ma proporcje...pierwszej z brzegu MX-5. Byłem pewny że będzie masywny (muskularny) jak SLR a wyszedł Fiat Barchetta z dachem. Srodze się zawiodłem. Mega gwiazdą jest Trabant, który przyćmiewa nawet Ferrari, która ma przekombinowany design, trochę 430, trochę 360 Maranello, trochę 280GTO...Lipton, trochę czasu minie zanim się oswoję...ale trabi porządzi, szkoda że zapowiadają silnik elektryczny...mogliby chociaż jakieś 1.4 TSI zamontować

Komentarz

frankfurt to super sprawa, ale ja postanowiłem zrobić coś, żeby w naszym kraju pojawiły się takie fury, jeśli wszystko pójdzie gładko to w maju 2011 zapraszam do poznania, tu możecie zobaczyć jak to będzie wyglądało: http://luxusmotorshow.pl/ (galerie), zapraszam wszystkich fanatyków motoryzacji !!! dominik k.

Komentarz

Ten SLS AMG to dzieło.
                    I LoveAprilia
                    RASTA
                    "Nie masz co wspominać? Lepiej swe życie zmień"

Komentarz

Ja lubiÄ™ i podoba mi siÄ™ Reventon ,ale nie roadster.

No i jeszcze ten Citroen GT.
                      Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Citroen GT nie trafi do produkcji

Komentarz

PracujÄ™...
                        X