Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

2010 Aston Martin Vantage V12

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• 2010 Aston Martin Vantage V12

2010 Aston Martin V12 Vantage

V8 to dla Ciebie za malo? Nie stac Cie na DBS? Nie zalapales sie na One-77? Nie martw sie, Aston Martin trzyma reke na pulsie. Kazdy kto na poczatku marca znajdzie sie na targach motoryzacyjnych w Genewie bedzie mogl sie o tym przekonac - tam zostanie zaprezentowany nowy Aston Martin V12 Vantage.

Mocniejszy silnik wymaga mocniejszego designu. Na dobra sprawe wersja produkcyjna nie rozni sie bardzo od prototypu pokazanego w 2007 roku. W porownaniu do slabszych braci wersja z silnikiem V12 jest optycznie poszerzona. Pierwsze spojrzenie na przod przykuwa nowa, mocno wyzebrowana maska. Jest oczywiscie takze nowy przedni zderzak, pelen wlotow powietrza i spoilerow. Podobnie z tylu: pod miejscem na tablice rejestracyjna znajduje sie wielki dyfuzor z nowymi koncowkami ukladu wydechowego. Calosc wiencza nieco odnowione wnetrze, nowe felgi oraz przezroczyste klosze tylnych lamp, ktore bardzo upodabniaja V12 Vantage do wiekszego DBS.

Innym, duzo wazniejszym zapozyczeniem od tego modelu jest silnik. Szesciolitrowe, dwunastocylindrowe monstrum umieszczone z przodu generuje moc rzedu 510KM. Przy 570Nm momentu obrotowego i 1680kg masy dla nikogo niespodzianka nie beda wspaniale osiagi. W 4.2 sekundy Aston przyspiesza do 100 km/h. Auto nalezy takze do ekskluzywnego klubu samochodow przekraczajaych 300 km/h - predkosc maksymalna wynosi 305 km/h.

Takie osiagi robia na nas wrazenie, ale nie dzialaja na twardsze zawieszenie, nowy system kontroli trakcji i mocniejsze hamulce.

Na wiecej szczegolow, takze co do ceny trzeba poczekac do 3 marca. Wiadomo, ze pierwsze z 1000 egzemplarzy recznie wyprodukowanych w zakladach w Gaydon trafi do klientow w trzecim kwartale tego roku.

Zdjęcia: http://www.rsportscars.com/aston-martin ... /pictures/

P.S. sorry za brak polskich znaków
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Re: 2010 Aston Martin Vantage V12

Nie wygląda źle poza tylnym zderzakiem. Nie wiem czemu, ale jak go zobaczyłem to od razu skojarzyłem to z tuningiem...

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
      Nie wygląda źle poza tylnym zderzakiem. Nie wiem czemu, ale jak go zobaczyłem to od razu skojarzyłem to z tuningiem...
      To chyba przez te wloty na masce
      i tyle..

Komentarz

Miałem na myśli sam tylny zderzak :wink:

Komentarz

tylny zderzak wygląda jakby wycięli w nim dziurę a do środka wstawili jakiś z tunera

Komentarz

Zamieszczone przez Overseer
            tylny zderzak wygląda jakby wycięli w nim dziurę a do środka wstawili jakiś z tunera
            To wada?

IMHO auto świetnie sie prezentuje. Designerzy mocno podkreślili większy silnik, ale nie razi to w oczy.

No i to V12..
            Ale chyba wolałbym kupic DBSa.
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
              To wada?

IMO tak. Bo jest to na tyle ekskluzywny samochód, że gdybym go miał, nie chciałbym by kojarzono go z garażowo tuningowaną corollą :wink:

Komentarz

Jak każdy Aston...Piękny!

Zderzak...no cóż, coś nowego dali. :wink: Mi to się nigdy nie będzie kojarzyć z "garażowo tuningowaną Corollą". :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Overseer
                  Zamieszczone przez Witek Enzo
                  To wada?

IMO tak. Bo jest to na tyle ekskluzywny samochód, że gdybym go miał, nie chciałbym by kojarzono go z garażowo tuningowaną corollą :wink:
                  No jest tuning z szopy, ale też jest tuning bardziej profesjonalny Czasem nawet gustowny Jednak ja też tego nie popieram, ale gdy w serii takie coś zastosowano, to nie mam nic przeciwko
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                  X