Samochód zadebiutuje podczas 2008 Paris Motor Show. Do wyboru będą 3 silniki benzynowe: 1.8 - 132KM lub 147KM, 2.0 - 152 KM. Dostępne będą także 2 diesle: 2.0 - 126KM lub 150KM oraz 2.2 - 177KM.
(c)netcarshow.com
Boże ! W patrząc na pierwsze zdjęcie pomyślałem sobie, że to jakiś nowy Nissan Tilda....MASAKRA ! ZŁO i PRZYKROŚĆ !
Ten tył to jeszcze jakoś wygląda, choć cały czas przywodzi mi na myśli Lexusa IS...Kombi jeszcze ujdzie, ale to pewne dlatego, że widzę go tylko z tej "bezpiecznej" perspektywy. Wnętrze mi się podoba, ale to co się stało z Toyotą bardzo mnie martwi...zobaczcie jak wygląda: Auris, Corolla, Camry, Land Cruiser (nawet to udało im się zepsuć), teraz jeszcze ten Avensis...przecież to wszystko są jakieś stylistyczne nieporozumienia ! Szkoda, że kolejna firma robiąca kiedyś wspaniałe samochody...robi teraz to co prawie wszyscy inni.
Zobaczcie sobie te lusterka....jak Peugeot 207!
No i założę się, że połowa tego wszystkiego co widać na zdjęciach wnętrza, będzie wymagało dopłaty....aczkolwiek konsola środkowa jest niezła. :wink:
Ja nie wytrzymam!
Porównajcie sobie konsole środkowe, zwłaszcza kierownice nowego, Accorda, Mazdy 6 i tej Avensis... Przecież to jedno i to samo Przykro sie robi...
Jak dla mnie japońce znowu zaczynają robic szpetne auta.
Komentarz