Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Mastretta MXT

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Mastretta MXT

Mastretta to pierwsza w historii marka samochodów rodem z Meksyku. Na koncie ma na razie jeden model – sportowego MXT.

Samochód został zaprojektowany i wyprodukowany w Meksyku. 2-osobowe auto waży zaledwie 900 kg. Napędza je 2-litrowy, turbodoładowany silnik benzynowy Forda o mocy 240 KM. Dzięki niskiej masie zapewnia MXT świetne osiągi. Pierwsza setka pojawia się na liczniku po ok. 5 sekundach, a prędkość maksymalna wynosi 240 km/h.

Po Mastrettę nie trzeba wybierać się za ocean. Jest dostępna w Wielkiej Brytanii, gdzie kosztuje 32 999 funtów (ok. 106,5 tys. zł).

Pozdrawiam

Re: Mastretta MXT

Troszku podobny do konceptu YES! Rinspeeda.

Komentarz

Nie podoba mi siÄ™

Komentarz

Duuuży OFFF TOP D

DO LUKASA

Małe OT.

Ostatnio coś gadaliśmy o naszych ulubionych autach (Ty Galant,Ja Kaira)
        I w związku z tym po dzisiejszym dniu stwierdzam że Galant z GT4 jest nie ładny, bo będąc w Płocku zobaczyłem to.
        I walnąłem fotki:

Płock ulica Otolińska.

Ten stary Galant przy tym jest rzadki jak kaszka z mleczkiem.
        Ten zaś (mimo że nie jestem fanem tego auta) zrobił na mnie duże wrażenie ma w sobie jakieś sportowe zacięcie i nadal ma to coś ze starego. :wink:

Komentarz

Kolejna tego typu produkcja z kraju o zerowej historii motoryzacyjnej... Na pewno jest bardzo szybki i daje dużo frajdy, ale i tak nikt nie kupi auta z Meksyku, prędzej już wybierze coś brytyjskiego.
          Teraz ta marka ma swoje 5 minut, bo dziennikarze motoryzacyjni często szukają tego typu "sensacji", ale za jakiś czas fraza "samochody z Meksyku" stanie się bezużyteczna.

Żeby się nikt nie czepiał - wiem, że w Meksyku znajdują się fabryki różnych koncernów, ale nie o to mi chodzi
          http://najalternatywniej.blogspot.com/
          keep calm & carry on
          digart - lastfm
          ---
          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Dreadlock89 - Samochód na tych fotkach to Mitsubishi Galant 8 generacji produkowanej od 96' do 00', w GT4 jest 6 generacja :wink:
            Galant XIII to w obecnym momencie moje największe motoryzacyjne marzenie Samochód z fotki, ma sportowy pakiet stylizacji, montowany w wersjach 2,0 i 2,5 :wink: Niestety wersja VR-4 w tej generacji (280KM) wychodziła tylko na Japońskie rynki i z kierownicą tylko i wyłącznie po prawej stronie....
            Auto na które trafiłeś nazywane jest też "Japońskim BMW", ale ja uważam, że to bluźnierstwo

Jeśli chcesz mogę napisać Ci więcej o tych wspaniałych samochodach na PW :wink:

Koniec OT

A wracając do tematu, myślę że to się nie przyjmie, aczkolwiek założyłem temat bardziej jako ciekawostkę....no bo Meksykańskie samochody nie są zbyt popularne (pojęcie "meksykańskie samochody" nie istnieje :wink: )

Pozdrawiam

Komentarz

Ostatnio słyszałem o wielu podobnych projektach... sportowy, lekki wóz rodem np. z Portugalii albo innej Słowacji.
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

PracujÄ™...
              X