Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ford Fiesta 2008

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Ford Fiesta 2008

Już na początku października Ford wprowadzi do salonów sprzedaży w Europie nowy model swojego miejskiego samochodu. Na początku auta pojawią się w niemieckich salonach sprzedaży. Jednak zanim jeszcze Ford wypuści na rynek dwie mocne wersję ST oraz najmocniejszą RS, ujawnia dane wzmocnionej wersji Sport.

Fiesta Sport zostanie wyposażona zmodyfikowany silnik benzynowy 1,6l Duratec Ti-VCT. Inżynierowie wzmocnili go ze 115 do 120KM. Nowy motor ma rozpędzać 3-drzwiową Fiestę od zera do setki w 9,9 sekundy.

W porównaniu do obecnego modelu ze 100-konnym silnikiem 1,6l, nowy Ford jest nie tylko mocniejszy, ale również czystszy. Zgodnie z tym co podaje producent na samochód będzie potrzebował średnio 5,9l benzyny na 100km (poprzedniczka potrzebowała aż o 0,6l paliwa więcej).

Jeśli chodzi o wygląd, 3-drzwiowa Fiesta Zetec S, bo tak będzie się nazywać na niektórych rynkach, wyróżnia się subtelnym bodykitem. By odróżnić ją od pozostałych członków rodziny otrzymała inne zderzaki, tylny spojler, obniżone progi oraz aluminiowe kola. Wewnątrz, auto dostaje dekoracyjne wykończenia z aluminium, skórzane wykończenie kierownicy, dźwigni zmiany biegów oraz hamulca ręcznego wraz z fotelami sportowymi.

źródło: Wirtualna Polska

Mi osobiście nie podoba się nowa linia Forda....nowe Mondeo, Kuga, Focus.....PASKUDA !

Pozdrawiam

Re: Ford Fiesta 2008

Mondeo paskuda? Ty chyba kpisz Sobie..najładniejsze auto w swojej klasie, jest hitem na rynku. Focus również bardzo dobrze się sprzedaje, więc o czymś to świadczy. A fiesta jest też niezła. Ale wolałbym Corsę

Komentarz

A widziałeś Mazdę 6 ?

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
        A widziałeś Mazdę 6 ?

Pozdrawiam
        Owszem, piękna. Drzwi, przetłoczenia bocznych blach z Mondeo.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
          Zamieszczone przez Lukas
          A widziałeś Mazdę 6 ?

Pozdrawiam
          Owszem, piękna. Drzwi, przetłoczenia bocznych blach z Mondeo.
          Można powiedzieć, że z Mondeo....ale u "Madzi" są łagodniej zarysowane co znacznie bardziej mi się podoba. Mazda sprawia optyczne wrażenie niższego samochodu niż w rzeczywistości jest, a poza tym ma znacznie ładniejsze światła, zarówno przednie jak i tylne. Ogólnie teraz większość nowych samochodów klasy średniej ma strasznie wysoko umieszczone tylne światła, co jak dla mnie wcale nie jest fajne....np.Mondeo, C5, Laguna....nawet nowa Mazda6, ale ona akurat strasznie mi się podoba SFOT

Pozdrawiam

Komentarz

Co wy porównujecie,Mazda jest przepięknym samochodem,jedne z najładniejszych japońców :wink: .Mondeo jest ładne ale Mazdzie do pięt nie dorasta,jezdziłem nową Mazdą 6 mojego wujka i czułem się jak w rakiecie jest wygodna,ma dużo miejsca,wyposażenie limuzyny,osiągi i wiele innych zalet.Nowa Fiesta jest łądna ale widać że pierwsze zdjęcie przedstawia prototyp (te przesadzone lampy) i ten prototyp mnie zraża.
            GT-żeby ono jeszcze gotowało...

http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/875187.html

Komentarz

Nowa Mazda 6 ma z przodu poszerzone nadkola, które niby współgrają ze zderzakiem, ale według mnie wygląda to żałośnie. Niby wygląda sportowo, a reszta jak zwykłe auto. W dodatku patrząc na nią od boku kształt tych nadkoli właśnie wygląda jak przez okno Tył jest o wiele lepszy.

Co do Mondeo - wygląda według mnie dużo ładniej. Przednie nadkola nie wyglądają kosmicznie zgrywając się ze zderzakiem, a duże światła wyglądają bardzo dobrze w tym samochodzie. Co moge mu zarzucić to tył, który w sedanie jest zbyt kanciasty i ogólnie auto sprawia wrażenie wysokiego.

Co do Fiesty - Nie wygląda źle, do wymiany na pewno felgi.

Komentarz

PracujÄ™...
              X