Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Lotus Evora 2009

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Lotus Evora 2009

Po 13 latach od zaprezentowania modelu Esprit, Lotus prezentuje w końcu zupełnie nowy model. Agresywnie zaprojektowane sportowe coupe 2+2 otrzyma nazwę Eagle.

Oficjalna premiera samochodu nastąpi 22 sierpnia podczas wystawy samochodowej w Londynie. To nie tylko pierwszy zupełnie nowy Lotus od czasu prezentacji modelu Elise w 1995 roku, ale i pierwszy samochód tej brytyjskiej marki z układem siedzeń 2+2 i centralnie umieszczonym silnikiem.

Oczywiście w międzyczasie Lotus pokazał jeszcze model Europa, ale w zasadzie to nieco dłuższa i mniej ekstremalna wersja modelu Exige, który z kolei powstał jako rozwinięcie Elise.

Najnowszy Eagle ma pod maską 3,5 litrowy silnik V6 z jednego z najnudniejszych aut świata jakim jest Toyota Camry. Jednak w tym przypadku 280-konna jednostka będzie miała do uciągnięcia znacznie mniej kilogramów.
    W efekcie według zapewnień producenta, Lotus Eagle jest w stanie osiągnąć 257 km/h, a pierwsze 100 km/h pojawi się na liczniku jeszcze przed upływem 5 sekund.

Dostawy rozpoczną się na wiosnę przyszłego roku. Rocznie powstawać ma 2000 egzemplarzy tego auta którego produkcja w dużej mierze odbywać się będzie ręcznie.

Już teraz planowane są kolejne odmiany Eagle'a - wersja bez dachu, oraz bezkompromisowa odmiana sportowa z podrasowanym silnikiem.

źródło: Wirtualna Polska/Mototarget

Jak dla mnie samochód niemalże idealny :wink: Wiecie co ten 280-konny silnik będzie wyprawiał w tak lekkim samochodzie ? Myślę, że Lotus z tym modelem oraz jego odmianami wkroczy w segment aut supersportowych :wink: Jedynie układ 2+2 przypominać będzie o tym, że mamy tutaj do czynienia z klasą GT :wink:

Pozdrawiam

Re: Lotus Eagle 2009

Czy te wszystkie zdjęcia przedstawiają jedno auto?

Na pierwszej focie to ten Lotus fajnie wygląda ale niewiele różni się od pierwowzoru.

Samochód na pozostałych fotach to jakiś żart... jeżdżąca szmata?

Z mocą to też nie zaszaleli ale nadrabiają tym że auto jest lekkie :wink: :mrgreen:

Komentarz

Pierwsza fotka ma przedstawiać jak będzie wyglądał, pozostałe to już ten samochód tyle, że jeszcze mocno zamaskowany.

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
        Pierwsza fotka ma przedstawiać jak będzie wyglądał, pozostałe to już ten samochód tyle, że jeszcze mocno zamaskowany.

Pozdrawiam
        Ale te fotki się nie pokrywają istnieją istotne różnice między pierwszą a resztą np.światełka te niżej na pierwszej focie ich niema.

Pewnie ten pierwszy to prototyp a kolejne to już końcowa wersja. :wink:

Komentarz

Pierwsze zdjęcie to popis stylistów, zwany konceptem :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Kolejna ewolucja Elise (przynajmniej wizualnie) Silnik z Toyoty...Pieniądze zabijają legendy. Tak samo było z Subaru...bo niby praktyczniejsza...
            jak dla mnie ten Lotus to porażka.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
              Pierwsze zdjęcie to popis stylistów, zwany konceptem :wink:

Pozdrawiam
              A ja strasznie lubię takie koncepcyjne auta te futurystyczne kształty jak dla mnie to fajna jest ta pierwsza fota reszta właśnie zbyt wiele nie zdradza. A w tym maskowaniu wygląda ohydnie

Komentarz

Muszą tak maskować bo producent kazał a poza ytm to wygląda w tym jak batmobil no nie?
                GT-żeby ono jeszcze gotowało...

http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/875187.html

Komentarz

Lotus Będzie nazywał się Evora. A tak będzie wyglądał:

Komentarz

Ten wygląda świetnie ;p bardzo mi się podoba małe sportowe autko z charakterkiem :mrgreen:

Komentarz

Piękna linia Myślę, że będzie ciekawie....

Pozdrawiam

Komentarz

Pierwsze zdjęcie, w pierwszym poście, takie (jak dla mnie) w stylu Top Gear
                        Bardzo ładny samochód, podobny do modelu Elise

Komentarz

Re: Lotus Evora 2009

Lotus Evora w GT5.
                          [HTML1] Thanks to R0M of taxigamer.com for sharing this HD video of the new Lotus Evora at High Speed Ring!  Also watch this replay from the driver's seat at Gran Turismo TV.

Komentarz

Mam nadzieję, że dobrze jeździ ten Lotus, bo nie wygląda szałowo.

Komentarz

Evora jest w GT5 Prologue
                              http://najalternatywniej.blogspot.com/
                              keep calm & carry on
                              digart - lastfm
                              ---
                              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                              X